CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  Performanţă. A apărut nr.200 al revistei Convorbiri Literare, Iaşi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

O performanţă  

„Convorbiri Literare”, ediţia 200( august 2012)  

Redactor şef: Cassian Maria Spiridon  

 

„Înţeleg că, în august 2012, reputata, bătrâna revistă junimistă – aceea care a marcat o epocă şi a fixat o mare direcţie în literatura şi critica literară românească – ajunge, în noua serie, la numărul 200. Juna revistă are, dar, 17 ani. Este o performanţă, un succes într-o viaţă literară unde revistele apar repede şi mor tinere. Felicit pe scriitorii ieşeni care fac ce fac şi reuşesc să scoată, în vremuri aşa de tulburi, o publicaţie literară care încearcă să ţină drumul drept şi să judece drept. O să mă bucur şi mai tare de priceperea şi abnegaţia lor atunci când va reuşi să-i determine pe tinerii critici ( talentaţi şi nerăbdători) să-şi asume, în totalitate şi cu mult curaj pe faţă şi fără să se teamă de represaliile grupurilor influiente, responsabilităţile literaturii post-comuniste. Sunt deja semne că alegerea lor e bună...”  

Eugen Simion ( pg.10 – Convorbiri literare)  

( o selecţie din ”felicitările” trimise către revistă)  

 

Un drum la Iaşi  

( joi, 6 septembrie 2012 – scurt itinerar)  

Zi de toamnă . Soarele învăluie cu privirile-i tandre şi calde întreaga simţire.  

Am luat-o la pas, agale… Plutea în aer melancolia unui timp pe “ducă”.  

Ajungând la “râpa galbenă” şi urcând treptele abrupte, am hotărât să fac un popas pe strada ce duce spre anticariat. Miros de cărţi “vechi”. Biete suflete! Închise pe veci între copertele cărţilor rămase la “mâna” timpului. M-am oprit pentru câteva clipe şi o tresărire cât “o lume” m-a prins în mreje. Paşii m-au purtat mai departe, spre Piaţa Unirii. Porumbeii erau acolo, gata să-ţi ciugulească din palmă. Ce clipe sublime!  

M-am smuls din visare şi mi-am urmat drumul. Trebuia să ajung la sediul Uniunii Scriitorilor. Cassian Maria Spiridon, - preşedintele U.S. - , filiala Iaşi, mi-a înmânat nr. 200 al revistei Convorbiri Literare ( revistă a Uniunii Scriitorilor din România, fondată de societatea Junimea din Iaşi, la 1 martie 1867).  

Ce surpriză plăcută! Ce bucurie!  

Am transmis felicitările mele celor care au contribuit la această performanţă,  

dorindu-le, totodată, activitate îndelungată!  

Valentina Becart  

 

Referinţă Bibliografică:
Performanţă. A apărut nr.200 al revistei Convorbiri Literare, Iaşi / Valentina Becart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 618, Anul II, 09 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Valentina Becart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Becart
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!