CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Doina Theiss         Publicat în: Ediţia nr. 790 din 28 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

Pe drumul spre Berlin
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

"Nu este noroc, e soarta ta şi findcă ai un suflet mare, Dumnezeu te-a ferit. Unii îi spun noroc, altii întâmplare, dar destinul tău este scris de mult şi îngerii pazitori au sarcina să îndeplinească destinul. Ce putem face noi? Sa ne urmăm destinul şi să trăim fiecare bucăţică de timp, numită clipa, la intensitate maximă. "  

Acestea au fost cuvintele scrise de un prieten, dupä citirea celor scrise de mine mai jos.  

In drum spre Berlin, am avut timp sä gandesc la multe lucruri...
Ati simtit vreodatä cum intr-o clipä neasteptatä, toatä viata tinde sä se präbuseascä..precum o casä construitä din cärti de joc? Este o senzatie de neajutorare, de durere ascunsä, imbinatä cu o revoltä interioarä, care te macinä incet si ..sigur.
Tot ce am agonisit pe drumul vietii, dintr-o muncä plinä de pasiune si däruire, se poate pierde intr-o singurä clipä... Sau mai bine spus, viata se poate stinge..si odatä cu ea, pierdem tot ce am muncit si produs, panä in acel Moment; pierdem tot ce avem mai drag pe lume: familia, prietenii. De atunci.. gandesc mereu la acea zi..
Astäzi..am gandit din nou, la acel accident ingrozitor de masinä.. Conduceam ca de obicei, pe Autobahn, unde viteza era nelimitatä, insä deoarece nu mä gräbeam, aveam doar 140 km/h.
Intr-o clipä.. färä a avea nici o posibilitate sä mä feresc, mi-a venit din sens invers, cu o vitezä de peste 200 km/h un Audi A3. Mi-a iesit pur si simplu ca din pämant...  

Cand am deschis ochii.. m-am regäsit intr-o camerä de spital.. plinä de tuburi si transfuzii.
A fost un soc pentru mine.. nu mai stiam nimic din ceea ce se intamplase, cum am ajuns acolo..; totul dispäruse din gand, precum ar fi sters cineva cu radiera, toate aceste informatii..
Dupä cateva zile, am aflat cate putin, (ca si cum mi s-ar fi dat informatiile cu lingurita), ce se intamplase..
Am fost victima unui drogat, care sub influenta cocainei a incurcat banda de pe Autobahn.. conducand ..pe sens interzis.
Sansa de supravietuire intr-un astfel de accident, este aproape Zero!
Eu sunt dovada vie, a existentei unui "Cer intreg de Ingeri päzitori"!
Nici un politist din trupa venitä la fata locului si nici un medic din salvärile sosite, nu-mi dädeau vreo sansä de supravietuire. Acest lucru l-am aflat dupä ce trecuserä cateva säptämani de sedere in reanimare..
"Norocul" meu a fost, dupä cum spuneau expertii, faptul cä am avut o masinä puternicä ( Cayenne GTS) care, avand Airbags in toate portierele si in frontul masinii, mi-au moderat socul ciocnirii. ( scuze, dacä mä exprim cu greseli, insä sper cä intelegeti ce vreau sä spun)
M-am ales cu mai multe fracturi, o manä ( antebratul) dezlocat, multe räni..
Acum se väd doar cateva urme de la acel accident groaznic.
Ele imi aduc mereu aminte, cat de repede se poate sfarsi ..totul färä mäcar sä fi avut vreo vinä..  

Acestea au fost gandurile mele, care m-au urmärit astäzi, in timp ce conduceam pe "acelasi drum" spre..Berlin.

Nu uitati sä träiti cu intensitate, orice clipä!  

Referinţă Bibliografică:
Pe drumul spre Berlin / Doina Theiss : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 790, Anul III, 28 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!