CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Elena Lavinia Niculicea         Publicat în: Ediţia nr. 364 din 30 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Păşesc în 2012 cu gândul spălat de roua iubirii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A mai trecut un an... Constat că am bifat toate filele calendarului, care e plin şi aşteaptă să fie înlocuit cu unul nou. Am ajuns la un capăt de linie... urmează un alt drum, pavat cu speranţe înnoite şi obiective clare. Simt că timpul e invadat de virusul cruzimii şi nu mai doreşte să fie răbdător cu noi oamenii, trecând mult prea repede prin clepsidra vieţii.  
  
Fiecare îşi face o retrospectivă a evenimentelor pe care le-a trăit în cursul anului. Încerc şi eu să-mi adun gândurile, să le ordonez şi să-mi evaluez activitatea. Am smuls din desaga Timpului clipe însorite, dar şi pe acelea mohorâte, cu nori şi ploaie care mi-au netezit cărările sufletului spre trăiri şi un cuget ce ating stelele. Am găsit printre amintiri şi eşecuri, pe care am încercat să nu le ascund sub preş, deoarece eşecul te învaţă mai bine decât succesul. Ştiţi cum se spune: ”Din greşeli, învaţă omul.” Simt că am căpătat cunoştinţe noi, experienţe unice, dorinţa de a lăsa în urmă înfrîngerile şi decepţiile şi speranţe scăldate de visul numit Iubire. Fiecare experienţă a fost o cărămidă ce a consolidat edificiul sufletului, simţind că evoluez, că îmi găsesc maturitatea şi echilibrul interior. 
  
Am învăţat multe lecţii valoroase care au trebuit probate prin testul suferinţei. Aşa cum metalele preţiose sunt purificate prin foc, la fel şi fiinţa mea a fost testată, pentru a i se arăta adevărata valoare. Am invatat că şi atunci când cazi te poţi ridica şi poţi continua cu fruntea sus. 
  
Mă încearcă multe sentimente. În primul rând, simt recunoştinţă pentru fiecare clipă pe care Dumnezeu mi-a îngăduit să o trăiesc. Chiar dacă sunt o fragilă floare efemeră pe câmpul vieţii, Dumnezeu nu a permis ca vânturile necruţătoare să-mi smulgă rădăcina. Şi în acest an, El a fost lângă mine, dăruindu-mi suava adiere a speranţei, umplându-mă cu seva mulţumirii. Îi mulţumesc pentru că am întâlnit oameni ce au semănat în mine seminţele bunăvoinţei pentru a rodi acum fructul dulce al dragostei. 
  
Imi contabilizez oamenii care au stat lăngă mine şi realizez că am fost binecuvântată cu cei pe care i-am dorit să îi cunosc. Într-adevăr, gândurile noastre sunt un magnet, care atrag oameni, acţiuni şi evenimente ce poartă amprenta noastră sufletească. Îmi număr prietenii, nu sunt foarte mulţi, dar sunt de calitate. Nu încerc să-i enumăr aici...se ştiu eu. Vreau să împărtăşesc cu ei, sentimentele ce mi le-au rafinat. Spun ”Mulţumesc vouă” cei ce mi-aţi fost aproape, un cuvânt simplu ca formă, dar profund ca sens. Vă mulţumesc pentru iubire, pentru iertare, înţelegere, încredere, gânduri sincere, încurajări şi pentru momentele frumoase ce au fost ca nişte zale ale iubirii, care mi s-au încolăcit de suflet. 
  
E cazul să privesc cu încredere şi lumină spre viitor, chiar dacă trăim timpuri grele care ne apasă inima sub povara deşertăciunii. Chiar daca zâmbetele noastre, flori de lumină, sunt strivite sub imensitatea îngrijorărilor, la fel ca un ghiocel plăpând, dar în acelaşi timp puternic, să scoatem capul din zăpada de gânduri, cu dorinţa vie de a sorbi clipa frumos şi intens. 
  
Pornesc la drum nou cu gândul spălat de roua iubirii, cu aşteptari şi dorinţe purificate. Vreau ca, cartea pe care am scris-o, visul pe care l-am construit zi de zi în anul 2011 să se concretizeze... să pot ţine în mâini coperţile fine ce au închise în ele chiar sufletul meu.  
  
Doresc ca în anul 2012 să mă adăp la izvorul sănătăţii eu şi cei dragi, să pot dărui mai multă iubire, să ştiu să primesc şi să fiu mulţumită pentru ceea ce mi se oferă, să pot deschide uşa inimilor din jur, să-i păstrez lângă mine pe toţi cei pe care-i iubesc şi să cunosc oameni noi. Nu îmi doresc lucruri materiale, ci lucruri care să ma facă să ma simt bogată în interior.  
  
Doresc să păşesc pe treptele înţelepciunii, să pot atinge lumina sfântă a credinţei. Să am linistea sufletească de a putea în continuare crea cuvinte limpezi ce poartă aroma dulce a iubirii.Iar cei ce le aud să simtă câldura sufletului lor de copil. 
  
Mă simt inspirată şi bogată! 
  
Închei acest eseu cu citatul: 
  
”Viitorul este denumit ”poate”,singura modalitate de a numi viitorul.Şi lucrul cel mai important este acela de a nu-i permite sa te sperie.”  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Păşesc în 2012 cu gândul spălat de roua iubirii / Elena Lavinia Niculicea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 364, Anul I, 30 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elena Lavinia Niculicea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Lavinia Niculicea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!