CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Rasfrangere >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 641 din 02 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Partea şi întregul

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Am remarcat la un moment dat nişte cercei foarte frumoşi la o femeie pe stradă. Ieşea în evidenţa montura argintată şi forma lor de lacrimă amaruie ce se scurgea pe gatul alb, ca de fildeş, al posesoarei. Părul dat în partea opusă elibera , ca o cortină trasă, o bijuterie mai consistentă. Admiram doar o parte minunată dintr-un întreg. Caţi bărbati ar fi remarcat oare amanuntul acela? Ei nu se dau în vant dupa modă, accesorii sau machiaje. Barbaţii urmaresc simetria , ansamblul , întregul. Este adevarat că orice lucru sau individ este unic şi va exista o empatie între întreg şi fiecare dintre componentele sale. Există o afinitate şi o rezonanţă empatică a întregului cu structura care îl alcătuieşte. Astfel, chiar şi o parte din el poate fi un instrument de acordare la tot ceea ce a contribuit la formarea sa. Un obiect constituie deci o legătură cu oricare dintre cei care l-au posedat. Un loc face legătura cu orice eveniment care s-a petrecut în el sau cu participanţii la acel eveniment. Cercetările făcute de David Bohm în domeniul fizicii subatomice şi a potenţialului cuantic(fizica cuantică = ştiinţă se bazează pe faptul că orice formă de materie este compusă din cantităţi infime de energie, numite cuante) l-au condus pe acesta la concluzia că entităţile fizice care par să fie separate sunt, de fapt, legate în acest mod unic, profund (sursa: Wilber, Ken, Ed. The Holographic Paradigm. New Science Library). Mi-am dat seama ca această energie ne leagă unii de alţii (bărbaţi şi femei) într-un INTREG , doar că intrăm în rezonanţă pe propria noastră frecvenţă .  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/  

Referinţă Bibliografică:
Partea şi întregul / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 641, Anul II, 02 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!