CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  OMAGIU lui ENESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Botoşani, oraş cu o vechime de peste 650 de ani de atestare documentară, oraş din Nordul Moldovei între apele Siretului şi Prutului, este aşezat pe o coamă de dealuri groase puţin înalte, însă în unele locuri mai apar şuviţe de pădurici de un verde smălţat, ca de pe ceramica executată de ceramiştii din Dorohoi şi Mihăileni. Botoşani, este un oraş bogat în arhitectură de valoare la majoritatea clădirilor din partea veche a oraşului; este bogat în tradiţiile de artă populară (cusături, ţesături şi împletituri), bogat în lăcaşe de cult şi alte multe tradiţii, ce s-au transmis din generaţie în generaţie pline de originalitate . Botoşani, cu toate împrejurimile sale, este partea de teritoriu al acestei glii strămoşeşti, care a dat neamului românesc vârfurile spiritualităţii culturale; Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Geoege Enescu şi Ştefan Luchian. Aceste spirite alese de bunul Dumnezeu, sunt numai o parte din oamenii de seamă al acestor locuri. 
  
George Enescu, este pilonul de referinţă pentru cultura noastră muzicală-muzica clasică. Enescu, a impus prin întreaga sa creaţie interpretativă şi compoziţională, prin numele său de mare compozitor şi dirijor, România, pe tărâmul culturii din Europa, dar şi din întreaga lume. 
  
Amintesc toate aceste lucruri despre George Enescu din multitudinea evenimentelor de mare presigiu despre acest compozitor când anul 2005,a fost declarat de către - UNESCO - „ ANUL ENESCU „ eu, i-am dedicat o întreagă expoziţie personală de grafică în peniţă şi acuarelă, care a fost deschisă la Complexul Muzeeal Bucovina din oraşul Suceava în luna octombrie. 
  
In anul 2007, când s-au împlinit 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului George Enescu din oraşul Dorohoi cât şi 600 de ani de atestare documentară al oraşului, Muzeul de Istorie din Botoşani prin directorul său, prof.Lucica Pârvan, cât şi Primăria oraşului Dorohoi, mi-au făcut invitaţia cu expoziţia OMAGIU lui ENESCU cunoscută încă din anul 2005.  
  
Prezentă aici la Dorohoi această expoziţie, s-a bucurat de multe aprecieri căt şi de prezenţa unor oameni de prestigiu, cunoscători ai muzicii şi valorii lui Enescu. Printre alte personalităţi, s-a numărat şi renumiţii profesori de pian , respectiv vioară Mihaela şi Adrian Tomescu ( plecat dintre noi ) din Bucureşti - profesori, care au descoperit prin harul şi talentul lor, numeroşi elevi, care acum sunt mari muzicieni, concertând în România cât şi pe marile scene ale lumii. 
  
Intreaga expoziţie, semnul meu de preţuire şi admiraţie pentru marele muzician român ENESCU, am donat-o Muzeului George Enescu din Dorohoi, fiindcă locul ei, acolo trebuia să fie. Vă prezint aici imagini cu unele din lucrările mele de grafică în peniţă ce au compus întreaga expoziţie - OMAGIU lui ENESCU -  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
OMAGIU lui ENESCU / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 255, Anul I, 12 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!