CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Omagiu femeii la Cenaclul VASILE SAV, al Ligi Scriitorilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Voichiţa Pălăcean Vereş 
  
Omagiu Femeii la Cenaclul „Vasile Sav“ 
  
Şedinţa de miercuri, 26 februarie, a Cenaclului literar „Vasile Sav“ a fost închinată apropiatelor sărbători ale primăverii, 1 şi 8 Martie. 
  
Doamna Maria Bobină, coordonatoarea Centrului de Zi pentru Vârstnici nr. 2 (str. Decebal nr. 21, tel. 0264.434.667), a rostit cuvântul de întâmpinare, predând ştafeta prof. Modest Vişoiu, dirijorul Grupului vocal-instrumental „Speranţa“, care a pregătit un program special. 
  
Alexandru Petrean (vioară), Gabi Tătar (saxofon), Petru Jucan (clape) şi Modest Vişoiu (acordeon) au acompaniat corul care a interpretat un potpuriu muzical sub genericul „Astăzi e ziua ta“. Vibrante piese au cântat soliştii Ana Pralea, Irina Loghin, Victor Aldea şi Alexandru Ţugurean, iar Romică Topan a emoţionat audienţa recitând fragmente din lirica eminesciană. 
  
În partea a doua a şedinţei cenaclului, aflat sub egida Ligii Scriitorilor din România, a luat cuvântul Al. Florin Ţene, preşedintele LSR, care a oferit raportul de activitate din ultima lună. A urmat prezentarea romanului memorialistic „Drumul spre suflet“ al scriitoarei Titina Nica Ţene, abia ieşit de sub teascurile tiparului. 
  
Prof. Vasile Sfârlea a susţinut o conferinţă având-o în centru pe Elena Cuza. Soţia domnitorului Al.I. Cuza a fost surprinsă în ipostaza de femeie cultivată, ce şi-a trăit viaţa în umbra primului conducător al României moderne. Preluând modelele din Apus, Elena Cuza aa înfiinţat primul azil de orfani din ţară, dar şi primul dispensar dintr-o închisoare.  
  
Doina Mărghitaş a citit un laudatio adresat tuturor femeilor din cenaclu şi din LSR, iar Emil Tătar i-a dat replica cu o suită de epigrame inspirate de sexul feminin. Sensibile poeme au citit din creaţia proprie poeţii Vasile B. Gădălin, Doina Nistor, Titina Nica Ţene şi Al. Florin Ţene. Vasile Sfârlea a recitat un poem închinat sărbătorii de 8 Martie, secondat fiind de Ioan Nemeş, care a citit din versurile sale. 
  
Următoarea şedinţă de cenaclu va avea loc în 26 martie. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Omagiu femeii la Cenaclul VASILE SAV, al Ligi Scriitorilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1153, Anul IV, 26 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!