CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Nuţa Istrate Gangan         Publicat în: Ediţia nr. 476 din 20 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

Oglinzi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Când eşti tânăr, sufletul îţi este ocean fierbinte cu adâncuri zbuciumate. Când te îndrăgosteşti adâncul se revarsă în tsunami atot-si-auto-distrugator. Devii apă şi foc în acelaşi timp, pentru că iubeşti teribil şi inconştient, totul şi numai totul.

Nimic şi nimeni nu-ţi poate sta în cale. Doar tu ai puterea să te temperezi, dar nu o faci, iubeşti cu sufletul şi inima înainte, dăruieşti şi ce nu ai de dăruit, te cheltui inutil uneori, în nopţi cu cearcăne vineţii şi trupuri mistuite.

Apoi, mai târziu în viaţă, când toate se par a fi aşezate, piese de puzzle pe cale de-mbinare perfectă, sufletul, ocean zbuciumat odată, se linişteşte încetul cu încetul, căpătând culoarea verde-albastră a trăirii cuminţi dar intense şi a liniştii... Mai ales a liniştii...

A siguranţei şi încrederii în sine, în puterea de a renaşte din durere şi cenuşa propriului zbucium. Nimic nu te va înălţa mai mult în proprii ochi decât încrederea recăpătată în forţa ta de a te reconstrui, de a lipi fiecare ciob, de a-ţi înfăţişa propria imagine în faţa oglinzii personale şi reale, fără teamă sau ruşine.

Trebuie să ai puterea să te priveşti adânc în ochi şi să te desluşeşti, să-ţi înţelegi motivul pentru care te-ai pierdut sau cheltuit prea ieftin. Să ai curajul să recunoşti în adâncul inimii tale că ai putut face alegeri mai bune, că ai putut lua hotărâri mai înţelepte. Că te-ai complăcut într-o anume situaţie şi că ai vrut să faci zece paşi când de fapt unul îţi era de-ajuns.

Ai vrut să ajungi într-o zi acolo unde unii poate au nevoie de o viaţă-ntreagă să ajungă.

Apoi trebuie să ai puterea să te ierţi şi să înţelegi că ai făcut tot ceea ce ai putut mai bine, în situaţia dată.

Iertarea de sine este mai anevoioasă decât iertarea omului câte ţi-a greşit.

Şi nimic nu te va înălţa mai mult în ochii oamenilor decât propria oglindă. Ceea ce tu vezi în tine este ceea ce oamenii vor vedea; ceea ce tu crezi despre tine, este ceea ce oamenii vor crede. Nu eşti nimic altceva în ochii lor decât propria proiecţie în oglindă realităţii tale.

Fiecare iubire care-ţi frânge inima, nu face altceva decât să te pregătească pentru adevărata iubire a vieţii tale.

Că vine şi pleacă...

Că vine şi rămâne...

La 20 sau la 40... Dar de venit, vine:)

Apoi am ferma convingere că o iubire care te "plezneşte", chiar dacă îţi face inima bucăţele, are rolul de a te face să uiţi toate mizeriile îndurate din cauza celorlalte iubiri, alea ratate, divorţate, înşelate sau pierdute.

E ca şi atunci când ai o oarecare durere şi, ca s-o anihilezi îţi produci alta mai mare.

Îţi frânge inima exact aşa cum doctorul îţi mai rupe o dată piciorul, după ce ţi l-ai rupt singur, ca să ţi-l poată fixa la loc.

Apoi te bandajează, te lasă să te vindeci şi te trimite nou-nouţ să îţi întâmpini iubirea cu care îţi vei petrece restul vieţii.

Nu dispera şi nu te frânge, toate au un rost, nimic nu se întâmplă doar de dragul întâmplării sau al inimii frânte.
 
Referinţă Bibliografică:
Oglinzi / Nuţa Istrate Gangan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 476, Anul II, 20 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Nuţa Istrate Gangan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nuţa Istrate Gangan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!