AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 830 din 09 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Odaia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

O durere intensă o curentă, până-n şira spinării. Genunchii o părăsesc. Incet plăcerea o cuprinde. Tavanul se dă la o parte, şi din cer au început să coboare, trupuri goale, unul câte unul, în ea. Sfârcurile i s-au întărit şi pieptul îi expoldează. Tabloul de pe perete se mişcă. Doi ochi o privesc, fix şi inexpresivi. Ultima dată a făcut dragoste, chiar aici sub tablou, pe canapea, care acum pluteşte-n ceaţă. Se clatină. Pune o mână pe spătarul scaunului. Un şarpe urcă încet, pe lemnul maroniu spre mâna ei. Este şarpele care-l simte-n pântece. Se zbate şi sâsâie în urechile ei. Dorinţa ţipă şi se desprinde de lume.  

Un nor cu chip de copil, se zgâieşte de după perdeaua ferestrei. Râde cu o gură uriaşă, până la cer O limbă a ceasului de pe perete, se întinde şi îi intră într-o ureche. Incepe să-i numere timpul. Un măr de pe masă, muşcat şi rotund ca un sân, se umflă şi o cuprinde în el. Acolo este, El, şarpele şi mărul. Copilul s-a făcut mic, între ei. Mamă strigă el, ce-i cu tine? Odaia revine la locul ei. Se uită la ceasul care ticâie liniştit pe perete. A trecut o oră. Doamne! Oare unde am fost eu?  

 

By Viorel Muha  

Referinţă Bibliografică:
Odaia / Viorel Muha : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 830, Anul III, 09 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!