CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Octavian Curpaş         Publicat în: Ediţia nr. 903 din 21 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

Octavian CURPAŞ - SECRETUL CRIMINALEI JODI ARIAS EXPUS LA TELEVIZIUNEA AMERICANĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Povestea lui Jodi Arias, criminala condamnată pentru că şi-a omorât prietenul într-un mod cu totul bestial va ajunge sâmbătă, 22 iunie, 2013, pe micile ecrane din SUA. Procesul fiind ultra-mediatizat în ultimele luni se aşteaptă ca şi vizionarea filmului să fie pe măsură. Scenaristul Richard Blaney, cel care a scris scenariul acestui film s-a grăbit să infirme speculaţiile potrivit cărora cei din industria filmului s-au orientat rapid din dorinţa de-a câştiga de pe urma unui caz de crimă senzaţional. Recent acesta a declarat cotidianului „USA Today" că echipa sa a finalizat scenariul filmului în luna decembrie, anul trecut. Jodi Arias şi-a omorât prietenul, Travis Alexander, la locuinţa acestuia din Mesa, Arizona, la data de 4 iunie, 2008 iar procesul ei a început să fie televizat din decembrie, 2012. „Jodi Arias: Dirty Little Secret" nu este un film despre procesul lui Jodi care a rezultat într-o condamnare „first degree murder" ci potrivit scenariştilor este un subiect cu privire în relaţia dintre o femeie care a devenit capabilă de crimă şi un bărbat care a avut ghinionul să se implice cu ea din punct de vedere sentimental.  
 
Se pare că regizorii au petrecut nopţi întregi analizând filmări video, documente, rapoarte, dovezi cu amprente şi documente de tribunal, pentru a concepe şi scrie acest scenariu, care pe parcursul procesului care se desfăşura suferea constant modificări. „De fiecare dată când Jodi spunea ceva nou la proces, noi primeam telefoane şi eram întrebaţi dacă am putea să introducem acele faze în scenariu”, afirmă Richard Blaney. Rolul lui Jodi Arias va fi jucat de către actriţa Tania Raymonde iar rolul lui Travis Alexander va fi interpretat de către Jesse Lee Soffer. Regia: Jace Alexander.  
 
„Portretul lui Jodi, pe care încercam să-l zugrăvesc era într-o continua evoluţie. Noi am filmat viaţa unei persoane, care nu a fost încă scrisă integral" - a explicat Tania la postul CNN. Echipa de scenarişti şi actori au petrecut ore în şir încercând să evite portretizarea celor doi (Travis şi Jodi) în alb şi negru. Ambele personaje sunt trasate cu virtuţi şi capricii. În aceeaşi măsură s-a luat în evidenţă respectul faţă de familia Alexander. În mod cert Travis Alexander, un trainer motivaţional, este considerat o victimă în favoarea căruia producătorii filmului şi-au propus să vorbească. În acelaşi timp nu a fost uşor de interpretat rolul lui Jodi, o tânără inteligentă, care din păcate nu şi-a valorificat resursele, renunţând chiar şi la completarea studiilor liceale. Aceasta a avut abilitatea să trăiască o viaţă frumoasă însă datorită unui caracter îndoielnic şi-a ruinat viitorul. Desigur, actriţa Tania Raymonde nu a avut ocazia să o întâlnească pe Jodi personal. Actorul Jesse Lee Soffer a declarat însă că pentru el lucrurile sunt mult mai clare. El este convins că Travis a fost un băiat de treabă şi şi-a propus ca oamenii să vadă aceasta când vor privi filmul. De asemenea, actorul David Zayas, originar din Puerto Rico, va interpreta rolului detectivului Esteban Flores de la poliţia din Mesa, Arizona. Zavas l-a contactat pe Flores însă nu a primit nici un răspuns. „Sunt convins că Esteban Flores este un detectiv de criminalistică de excepţie şi un om deosebit. Deoarece nu am avut prilejul să-l întâlnesc, probabil nu am captat gesturile lui şi modul lui de-a fi... dar sper că în final va spune că am interpretat rolul său în mod onest”.  
 
În fond,scenariştii speră că au creat o poveste care va fi recunoscută de către telespectatori, nu pentru că aceştia au petrecut luni întregi în a pregăti acest film şi au urmărit de aproape afirmaţiile care s-au făcut la proces şi în mass-media despre acest caz ci pentru că oamenii se pot regăsi pe ei în aceste personaje şi conjuncturi. În cele din urmă este un film despre o relaţie tragică din care mulţi vor avea de învăţat, vor şti să evite anumite situaţii înainte de-a fi prea târziu...  
 
Octavian D. Curpaş  
Surprise, Arizona, SUA  
21 iunie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Octavian CURPAŞ - SECRETUL CRIMINALEI JODI ARIAS EXPUS LA TELEVIZIUNEA AMERICANĂ / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 903, Anul III, 21 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!