CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  Ochi din lemn de abanos
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

(imagine preluată de pe google)  

http://www.trilulilu.ro/muzica-soul/ochi-din-lemn-de-abanos-de-anne-marie-bejliu?related_index=  


O bună dimineaţă cu erori adâncite în caldarâm...
Anesteziată de mişcarea frunzelor ascult copacii cum îşi usucă trunchiurile înainte de iarnă.
Se înşiră poveşti de dragoste cu un prezent târât printre maşini şi un
viitor cu călcâiele roase de plictiseală.  

Cineva spune că escaladarea unui munte-om duce în final la legănarea într-un picior pe o punte de iluzii. Îmi spun adesea că aleg căderea abruptă şi revenirea cu coatele pline de vânătăi în leagănul unei realităţi nevăzute, trăită în inima cuvintelor în autentica lor naştere pe buza superioară a vieţii.
Râdeam acum câteva ore, de riscul pe care-l percep a fi acel "agăţat de firul de păr" când vrei cu tot dinadinsul să crezi în iubirea de pământ. Râd şi acum întrebându-mă ce se întâmplă dacă personajul din tabloul construit de tine, fiinţă doritoare de a lăsa fragmente din iubirea ta să curgă către un cap fără păr, cu braţe amorţite în ură, cu zâmbetul rânjet pe gura bogată în cuvinte poleite.
Rămâi suspendat între iluzie şi chiupul supraplin al inimii tale, cu mintea adormită, reconstruind la infinit cetăţi din ruinele înşirate în arealul bucuriei de a iubi a sufletului tău.
Se rostesc fraze prelungi sau prealungi în care, scaunul regelui e ocupat de amăgire. Regina este autoamăgirea iar servitorul umil e îmbrăcat în aura căldurii şi frumuseţii tale interioare. Vrei să fii activ pe un plan pe care toate obiectele alunecă. Vrei să atingi talpa de aur a fericirii uitând citatele, gesturile învechite, atingerile fără braţe. Ierţi jumătăţi de sunete, ierţi jumătăţi de imagini, ierţi umbrele şi fuga lor prin trupul niciodată ajuns în poziţia verticală.
Mă întreb de când mă ştiu un lucru pe care ştiu că îl desenez în memorie de infinite ori...
Dacă viaţa pe pământ stă sub aura întrebărilor şi semnul întrebării este veşnic o linie dusă spre încovoiere, mai există verticalitate? Uimirea din semnul exclamării duce la verticalitate. Amândouă simbolurile au câte un punct aşternut dedesubt. E fals?
Dimineaţă bună cu vârtejuri de frunze ruginite pe margini şi verzi în inima lor...
Pe caldarâm, calcă apatic omul cu ochii din lemnul de abanos al tăcerii. Ridică o gâză îngheţată şi îi zâmbeşte. În palma lui, gâza se zbate o clipă, apoi adoarme cu aripile larg deschise cerului. Răsăritul lasă cortina vieţii pe jumătate ridicată. Nehotărât, omul îşi pleacă pleoapele ochilor din lemn de abanos şi plânge, cât o aripă deschisă larg iubirii...  

Referinţă Bibliografică:
Ochi din lemn de abanos / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 657, Anul II, 18 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!