CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditatie >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 568 din 21 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

OAMENI FĂRĂ DUMNEZEU - tabletă -
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
OAMENI FĂRĂ DUMNEZEU 
  
-TABLETĂ- 
  
De când urmăresc mascarada care nu se mai termină, de pe toate canalele TV, privind politica actuală, am observat un lucru esenţial în comportamentul protagoniştilor şi acoliţilor lor: nimeni nu-L pomeneşte pe Dumnezeu, nimeni nu face o cruce cât de mică. 
  
Faptul că e bărbat sau femeie, nu contează. De ce? S-ar face de râs, s-ar înjosi, ar părea slabi, desueţi, mistici? Toate la un loc. 
  
Ori, Sfântul Apostol Pavel, în Epistolele sale, spune: „Căci atunci când sunt slab, atunci sunt tare...” în sensul că Dumnezeu atunci acţionează în ei şi prin ei se vădeşte puterea lui Dumnezeu. 
  
Citim în Vechiul şi Noul Testament, nenumărate exemple, încă din primele Cărţi ale Facerii, despre intervenţia divină salutară în natură şi în viaţa omului. De câte ori omul şi-a pus încrederea în Dumnezeu, el nu a fost dezamăgit. De la Moise la Josua, cel care a oprit în loc soarele şi luna, preoţii, profeţii, regii, conducătorii, au apelat la ajutorul divin ca să-l învingă pe adversar, ori măcar să-l liniştească, să-l pună pe fugă. 
  
În loc de cruce şi rugăciune, de lumânări aprinse şi de căinţă (aşa cum a făcut poporul din Ninive şi Dumnezeu a salvat Cetatea), iubiţii noştri conducători apelează la vrăjitoare, la astrologi, la practici sataniste, la lumina violet, la flacăra (demo)craţiei (?), pentru a-şi înfrânge adversarul politic. Nu e de mirare, aşadar, că dihonia s-a extins în popor, în asemenea măsură încât, s-a ajuns să se bată frate cu frate. Sunt oameni meniţi să işte şi să intreţină discordia. Ei trăiesc din asta şi nu pot face altfel, după deviza: „Nu mă simt bine dacă nu fac rău”. 
  
O asemenea sămânţă de discordie nu poate veni decât de la Satan. 
  
Cel care presară sămânţa de scandal, cel care se bucură de răul altuia, cel care scormoneşte în mocirla adâncă a sufletului vândut necuratului, nu are decât de cules: furtună, ură, invidie, răul în cele mai perfecte forme ale sale. 
  
Scandalul a ajuns la paroxism. Nu se mai înţeleg bărbat cu femeie, nici bărbaţii între ei, nici femeile între ele şi de aici, nici măcar copiii între ei. Scânteile apar de neunde. E de ajuns ca o persoană să formuleze o frază, chiar nevinovată, că alţi o sută şi o mie sar imediat să o desfiinţeze. Se caută înţelesuri ascunse, chiar şi acolo unde nu sunt. 
  
Nimic nu mai e clar, totul pare murdărit, mânjit de jocurile politice ale unor oameni fără scrupule. Ce exemplu să ia tinerii şi copiii, când îi văd pe cei adulţi cum se scuipă, cum se bat, cum se batjocorăsc între ei, cum caută să-şi facă rău unul altuia? 
  
Ce să înţeleagă un copil de cinci ani din toate acestea? 
  
Dacă nici părinţii nu reuşesc (n-au cum!) să le explice cum merg lucrurile, ei vor trăi o traumă care va avea consecinţe pentru toată viaţa. 
  
Cum de oamenii politici, care sunt părinţi cu toţii, nu-şi dau seama de efectele catastrofale educaţionale pe care le au hotărârile lor asupra copiilor? Ce pretenţie să avem de la copiii care primesc o astfel de educaţie şi astfel de exemple? 
  
De ce nu-i învaţă să facă o cruce şi să aprindă o lumânare? Să-l cheme pe Dumnezeu în ajutor, atunci când mintea oamenilor e total întunecată şi nu mai judecă? Dumnezeu e Supremul Judecător. Nu mai trebuie atâtea hotărâri ale instanţelor civile care se bat cap în cap, în funcţie de interesele fiecăreia. 
  
Ar trebui să fac un apel către toţi oamenii politici sau cei cu puteri de decizie asupra soartei poporului:  
  
Oameni buni, treziţi-vă! Pentru că, de voi depinde existenţa acestui popor! Puteţi să-l aruncaţi în prăpastie, după principiul: „După noi, potopul!, ori puteţi să-l scoateţi la lumină şi conduce pe drumul cel luminos pe care puteţi să vă conduceţi copiii, nepoţii şi, îndeobşte, pe toţi oamenii de rând care şi-au pus încrederea în voi, iar acum sunt teribil, teribil de dezamăgiţi şi nu mai cred în nimic. 
  
21 iulie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
OAMENI FĂRĂ DUMNEZEU - tabletă - / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 568, Anul II, 21 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!