CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 407 din 11 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

O zi dedicată îndrăgostiţilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O zi dedicată îndrăgostiţilor 
  
În fiecare an, noi, oamenii, alegem să dedicăm o zi dragostei. Fie că este ziua de 14 februarie, ,,Valentines day”, (care a pătruns în obiceiurile noastre după Revoluţia din '89), fie că este ,,Dragobetele”, (din 24 februarie, tradiţie specific românească, ce corespunde cu momentul în care natura renaşte, când păsările încep să-şi caute cuiburile, iar oamenii simt nevoia să se dezbrace de cojocul iernii), această zi... există!  
  
Cum să sărbătorim un astfel de moment, decât printr-un elogiu adus iubirii? 
  
Şi iată că, fie alegem 14 sau 24 februarie, după obişnuinţă, într-una din aceste zile luăm pulsul inimii prin şoaptele dulci ale dragostei pe care le scuturăm în braţele perechii noastre. Şi ascundem în buchetul cuvintelor aroma iubirii prin care ne făgăduim Raiul şi pentru care promitem în fiecare zi să mai clădim câte o treaptă. 
  
Ne sună destul de familiare declaraţii de genul: ,,Azi simt că te iubesc mai mult ca oricând şi ca să mă crezi, îţi ofer simbolic o inimioară!” (pe care chiar o primeşti sau o dăruieşti dintr-un ambalaj strălucitor!) şi... apoi zeci de petale de flori oferi sau primeşti în numele iubirii ca să faci declaraţia cât mai specială. 
  
Doamne! când auzul îţi este răsfăţat cu astfel de cuvinte, îţi doreşti ca la fiecare 24 de ore să întâmpini o zi a îndrăgostiţilor. Şi... oare cine nu ne-ar lăsa să facem din fiecare zi o sărbătoare a iubirii?  
  
Poate că de vină ar fi rutina zilnică, slujba solicitantă sau poate stresul unui şef sau coleg, de la serviciu! Cine ştie? Fiecare sondează înlăuntrul său după cum simte şi aşterne pe hârtie vorbe care apasă acolo... Pentru că cei mai frumoşi ochi sunt ascunşi îndărătul sufletului şi-n ei se oglindesc mereu florile roşii de maci ce ne încarcă câmpul fiinţei şi din al cărui purpuriu plesnesc visele noastre nemărturisite. 
  
Mulţi vociferează că nu e nevoie de o zi ca să se ridice în rang iubirea dintre un bărbat şi o femeie. Într-adevăr, noi ne iubim partenerul în fiecare zi, doar că aceasta devine un fel de zi aniversară, pe care o aşteptăm cu emoţie în fiecare an, asemeni zilei de naştere. Ziua îndrăgostiţilor este un simbol, când se dă liber la declaraţii cât mai ,,siropoase” dragostei!  
  
Oricum, zilele lunii februarie sunt zile de iarnă, sunt zile-n care albul zăpezii ne îndeamnă la spovedanie, iar din albumul amintirilor ne răsună în gânduri mărturisirea primului sărut şi-al primului zbor de fluturi ascuns în pântecele vieţii. În a doua lună a anului ne-am obişnuit să trăim, aşadar, anotimpul fermecat al fericirii, cu miros de omăt proaspăt, hăituit de nebunia vântului geros de iarnă. Şi traversăm ziua aceasta din an ciugulind declaraţiile de dragoste din pântecul aştrilor, al florilor şi-al visurilor, noi, femeile, alături de iubiţi, dar şi voi, bărbaţii, alături de iubitele voastre. 
  
Te preţuim, zi a dragostei şi dorim să ne adăpostim la sânul tău mereu! Să aprindem mirodeniile simţurilor în buchetul de ghiocei în care ne-am turnat emoţiile descântate de tine.  
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O zi dedicată îndrăgostiţilor / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 407, Anul II, 11 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!