CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Gelu Arcadie Murariu         Publicat în: Ediţia nr. 40 din 09 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

O scurta rugaciune
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

“Şi împăratul mi a zis: “Ce ceri?” Eu m am rugat Dumnezeului cerurilor şi am răspuns împăratului…” (Neemia 2:4 5)  

În intervalul minim, care desparte întrebarea de răspuns, tu poţi să te rogi, ca Neemia. La plimbare, la locul de muncă, la volan, în timpul conversaţiei cu un coleg, în înfruntarea cu un vrăjmaş, tu poţi să te rogi.  

Mintea poate lucra pe două planuri diferite în mod simultan. Mintea creştinului ar trebui s o facă în mod curent, devreme ce el trăieşte în două împărăţii diferite. Nenumărate sunt situaţiile în care viaţa surprinde pe creştin la înghesuială şi-i cere o decizie fulgerătoare, îngăduindu-i doar o clipă, ca să delibereze şi să acţioneze. Secunda decisivă …  

Dar câte ocazii trec nefructificate, doar pentru că nu te rogi?! Câte înfrângeri, câte decepţii, câtă confuzie şi perplexitate stăruie în tine, doar pentru că, în clipa hotărâtoare, nu apelezi la Cel ce poate să te ajute? Şi ce păcat, când Tatăl e gata să ţi răspundă, să te călăuzească, să te îmbărbăteze în clipa cea grea! Când este atât de simplu! Poate că, de fapt, obişnuinţa de a te ruga este ceea ce-ţi lipseşte. Legătura cu Dumnezeu stă neglijată, părăsită, şi tu nu mai înţelegi nimic din tot ce ţi se întâmplă …  

O tânără credincioasă din Timişoara a trăit o astfel de experienţă. Se angajase cam cu un an în urmă la un magazin de electronice din centrul oraşului. Era tocmai magazinul la care se rugase, ca să fie repartizată. Şi a fost. Îi plăcea să muncească acolo şi după câteva luni de evanghelizare la locul de muncă “aproape că o câştigasem pentru Christos pe şefa de magazin”, după propria ei mărturisire.  

Printre lucrurile care nu i plăceau acolo se numărau lecţiile de ateism, la care era obligată să participe, dar se obişnuise să şi găsească un loc pe ultimul rând de scaune şi încerca să citească ceva, în timp ce vorbitorul îşi deşerta traista cu minciuni.  

Într una din zile, pe când conferenţiarul invitat încerca să fie cât mai convingător, într o cauză în care tot mai puţini credeau, iar tânăra noastră aproape reuşise să se deconecteze de atmosferă, dintr odată, o frază mai stridentă prin virulenţa atacului asupra credinţei şi prin absurditatea argumentelor, o face să tresară şi o tulbură în duhul ei. Revoltată, rosteşte în inima ei aceste cuvinte: “Doamne, cum îl mai suporţi pe omul acesta, să debiteze asemenea prostii?!”  

În următoarele secunde prelegerea se întrerupe brusc şi omul amuţeşte. Tânăra credincioasă îşi ridică ochii mirată, tocmai la timp ca să l vadă pe vorbitor clătinându se pe picioare şi prăbuşindu se apoi grămadă pe podea. Toată sala se agită. Omul îşi revine, se ridică, îşi scutură hainele, îşi drege glasul şi apoi admite: “M a bătut Dumnezeu!” Încearcă să continue, dar după câteva minute încheie, îşi strânge grăbit hârtiile şi pleacă.  

Urmează la pupitru al doilea vorbitor. Iar tânăra credincioasă mulţumeşte Domnului pentru răspuns. O face tot pe tăcute, în inima ei. Şi nimeni nu ştie că tocmai se dăduse o bătălie, pe care credinţa o câştigase prin rugăciune …  

 


 
Referinţă Bibliografică:
O scurta rugaciune / Gelu Arcadie Murariu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 40, Anul I, 09 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gelu Arcadie Murariu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gelu Arcadie Murariu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!