CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 516 din 30 mai 2012        Toate Articolele Autorului

O PRIETENIE DISTRUSĂ NU MAI POATE FI ÎNNODATĂ - tabletă - spirituală - CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O PRIETENIE DISTRUSĂ NU MAI POATE FI ÎNNODATĂ 
  
Precum aţa care s-a rupt. O înnozi şi ea se rupe din nou. Iar şi iar. O prietenie din noduri. Şi semne. Cum a spus Nichita. Cred că la aceasta s-a referit în volumul cu acelaşi titlu: Noduri şi semne. 
  
Cum să înnozi clipa de graţie? Cum să înnozi iubirea, când ea ţi-a alunecat printre degete? Cum să înnozi încrederea, când ea ţi-a fost înşelată? 
  
Lucruri greu de făcut. Niciodată nu vor mai fi la fel. Şi teama te va invada permanent, să nu se întâmple din nou. Exact din aceeaşi pricină sau din pricini diferite.  
  
Pricini – berechet! La tot pasul. Şi primejdia te pândeşte. 
  
Primejdia pierderii. A ceva sau a cuiva.  
  
Trăieşti cu frica în sân. Asta îţi dă sentimentul vremelniciei. Oare nu te mai poţi bizui pe nimeni? Pe nimic? 
  
Da, aşa e. Dacă-ţi pui încrederea în oameni şi în lucruri (o maşină, de pildă), totdeauna vei fi înşelat.  
  
Psalmii spun: „Fericit cel ce crede în Domnul”. 
  
Ori: „Nefericit este cel ce-şi pune încrederea în om”.  
  
Omul e ca o salcie lângă ape. Se îndoaie, se frânge, se vaietă, plânge. Nu te poţi sprijini pe salcie, pentru că te vei îndoi şi tu. Cineva mi-ar putea spune: dacă eşti în apă şi te agăţi de o creangă de salcie, aceasta te poate salva. Poate.  
  
Numeroase au fost prilejurile când am încercat să reînnod o prietenie, o iubire, o relaţie bazată pe îndredere. M-am străduit degeaba. Fiindcă n-a durat mai mult de câteva ore/zile/ poate chiar săptămâni. A doua oară, ruptura avea să fie definitivă. Şi cu reproşuri. 
  
De ce? Omul nu se poate schimba. Mereu va greşi în acelaşi fel.  
  
Şi eu greşesc în acelaşi fel. Cu nimic nu-s mai bună. 
  
Şi nu mă pot schimba, nici îndrepta. 
  
Acesta este preţul singurătăţii şi al strâmtorării. 
  
Prefer aşa. 
  
30 mai 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O PRIETENIE DISTRUSĂ NU MAI POATE FI ÎNNODATĂ - tabletă - spirituală - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 516, Anul II, 30 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!