CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Omagiu >  


Autor: Florentina Crăciun         Publicat în: Ediţia nr. 518 din 01 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

O PAPUSA FERICITA

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
-poveste adevărată-  
O PAPUŞA FERICITA!  
 
Intr-un sătuc frumos, la margine de lume, trăiesc laolaltă oameni harnici şi truditori pe câmp, în livezi şi gradini,peste tot unde este de făcut cate ceva pentru ca ei să trăiască bine. Casele sunt mari şi frumoase, cu ferestre spre soare, cu mulţi copii care se joacă zglobii cât este ziulica de mare. Iar la marginea satului, aproape de pădure este o casă nespus de frumoasă, cu mulţi pomi şi un ghemotoc de fată pe care o cheamă Sorina. A împlinit acum câteva zile patru anişori si cu această ocazie, s-a făcut o petrecere frumoasă, afară în curte. Părinţii Sorinei au invitat toţi copiii din sat şi chiar de prin împrejurimi, întrucât era o zi deosebită, iar Sorina este singură la părinţi şi vrea să cunoasca mulţi copii. Îi plac florile, animalele toate, puişorii de găină, boboceii de raţă, viţeluşii din staul şi chiar iubeşte şi căprioarele din pădure care uneori, vin până în poarta casei. Bunicul Sorinei, Bubu, cum îi spune ea, este un om frumos la chip, cu nişte ochi blânzi aşa cum îi stă bine unui bunicuţ să fie si vorbă domoală care parcă te încălzeşte auzind-o. Sorina îl iubeşte mult pe Bubu al ei, îi sare în braţe încă de departe. Sorina are un glas ca un clopoţel şi îl strigă toată ziua, Bubu,Bubu, unde eşti?... Bunicuţa ei, Mam'Male, cum îi spune atât de dulce Sorina, munceşte toată ziulica prin casă, pentru ca ei, să nu-i lipsească nimic.  
 
Păpuşile Sorinei, sunt mica ei avere, aşezate toate frumos, în sertare şi rafturi, în camera ei roz şi atât de luminată,care te duce cu gândul la un basm cu zâne. Sorinei îi plac mult poveştile spuse de Mam'Mare, în care sunt multe zâne şi feţi frumoşi, se mai găsesc şi zmei sau lupi răi şi câte o vulpe hoaţă care mereu vrea să fure ouă sau chiar găini din coteţ. Desigur că acum, chiar şi pentru vulpe, a devenit mai greu de furat deoarece găinile, dorm şi se ouă mai sus de pământ, iar pentru dormit trebuie să urce o scară şi de acolo mai există o scândură lată pe care merg până ajung la locul unde dorm.Deci, pentru vulpe s-a făcut greu de furat ouă şi găini chiar şi la margine de pădure. Sorina, are o plăcere deosebită să meargă cu Mama Mare să adune ouăle din cuibare. Odată, a găsit dormind o pisică albă în cuibarul cu ouă, mai întâi s-a speriat, pe urmă însă, a început să râdă atât de frumos, că bunicuţei i-au dat lacrimile şi a strânso cu mult drag la pieptul ei.  
 
-Te iubesc mult, mult, Mam'male!  
-Şi eu te iubesc, păpuşa mea dragă.  
 
Lângă poiata păsărilor, stă Lăbuş, un câine mare căruia nu i se potriveşte numele, tocmai de aceea, de câte ori se apropie cineva de el, îi oferă scurt laba lui nespus de mare şi pufoasă. Este foarte blând cu cei din casă dar devine foarte rău dacă cineva îndrăzneşte să-i încalce teritoriul. Vecinii nu indrăznesc să se apropie nici măcar de gard. Tatăl Sorinei este doctor în sat, de aceea şi ei îi place să se joace de-a 'doctorul'. Are gentuţa ei cu medicamente de "ulgenţie,"cum spune ea peltic. Uneori mai dă apă cu pipeta la câte un puişor de găină care desigur, are "male tempelatulă!" ...  
 
Dragi copii, v-am spus doar puţin din povestea adevărată a Sorinei, o fetiţă tare drăgălaşa şi scumpă, ca voi toţi de fapt. Va promit, că atunci când Sorina va împlini cinci ani, o să vin să vă spun mai multe despre ea şi despre Bubu al ei, Mama Mare, Mami şi Tati. Vă doresc tuturor o zi frumoasă astazi, de 1 Iunie, care este Ziua Internaţională a Copilului. Să credeti în poveştile copilariei, care sunt cele mai frumoase şi vă ajută să creşteţi mari. Sunt sigură că sunteţi cuminţi, ascultaţi de parinţii şi bunicii voştri şi vă place să va amestecaţi în multe treburi, mai ales acele, care vi se potrivesc vouă. Să nu uitaţi să fiţi frumosi, buni, cuminţi şi fericiţi. Multe si frumoase flori pentru voi!  
 
Vă îmbrăţişează cu drag,  
prietena voastră  
Florentina Crăciun,  
1 Iunie 2012
--  
 
 
Referinţă Bibliografică:
O PAPUSA FERICITA / Florentina Crăciun : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 518, Anul II, 01 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Florentina Crăciun : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentina Crăciun
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!