CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 817 din 27 martie 2013        Toate Articolele Autorului

O nouă seară magică, dintr-un turneu de succes
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

Fuego topeşte zăpada târzie, cu “lacrimi de câantec”, la Piatra Neamţ  

 

Deşi primăvara s-a impotmolit din drumul ei cu caldură şi cu renaşteri perpetue, Fuego a străbătut nămeţii tărzii aşternuţi peste acoperişul Moldovei şi a poposit, cu al său turneu naţional, pe 26 martie 2013, la Piatra Neamţ, la Casa Sindicatelor, unde a fost aşteptat cu
entuziasm de către cei ce ii iubesc şi ii apreciază muzica şi prestaţiile artistice.  

Aceştia au fost martori fideli ai unei serii spectaculare, un regal plin de surprize, printre care lansarea albumului " O lacrimă de cantec" , un dublu CD eveniment, cu 32 de compoziţii in prima auditie, precum si admiratori care au scandat, pe tot parcursul evenimentului, numele artistului, unul dintre ei spunând ca şi-ar dori să devină Fuego.  

Nici această reprezentaţie nu a fost lipsită de momente unice. Astfel că, in timpul spectacolului, mai multe cupluri prezente în sală s-au ridicat, şi pe ritmurile romantice ale creaţiilor muzicale, au dansat pe toată perioada acestuia.  

" Piatra Neamţ este unul dintre acele oraşe in care mă simt ca la mine acasă, in Turda mea istorică. Farmecul şi misterul pluteşte in aer, conferind acestor meleaguri, o aură deplină, Aici mi- am început , in urmă cu mulţi ani, drumul meu artistic şi tot aici mi-am făcut o multitudine de prieteni.  

Publicul mă răsfaţă de fiecare dată cu aplauze şi pot spune că acum, când iarna şi-a conturat ultimul asediu, am primit cu sufletul deschis bucuria pe care oamenii mi-au transmis-o, emoţia pe care ei au simţit-o când au ascultat in premieră, piesele de pe albumul “ O lacrimă de cântec”.  

Până la urmă, de la asta am plecat atunci când am schiţat conceptul turneului. Să transmit, prin noile mele cântece, o stare specială, o clipă de sinceritate, o împletire de versuri şi linii melodice aşezate armonios, făurite pentru a readuce un moment de normalitate, de esenţă şi tihnă. “ ( Paul Surugiu – Fuego)  

La final, Fuego a acordat aproape o ora autografe pentru toţi cei care şi-au dorit să rămână cu o amintire palpabilă de la acest concert. Artistul le-a promis admiratorilor săi că se va reintoarce cu drag in decembrie, cu turneul său de colinde. In esenţă, asta reuşeşte Fuego să săvârşească pe scenă de fiecare dată. Să işi determine publicul fidel să îi urmărească cu interes activitatea şi ulterior, să revină la spectacolele sale.  

 

http://www.youtube.com/watch?v=LDq1NCepPLE  

 

http://www.youtube.com/watch?v=SdId98ppbzM  

 

Fotografii realizate de Ana Maria Halalai, o admiratoare a artistului  

A consemnat Rodica Elena LUPU  

Referinţă Bibliografică:
O nouă seară magică, dintr-un turneu de succes / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 817, Anul III, 27 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!