AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „AMURG PE JUMĂTATE” – de VIOREL MUNTEANU (Volum de poezii inedite IN MEMORIAM)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colecţia LIRIK a editurii Armonii Culturale anunţă apariţia unui inedit volum de poezie, semnat de focşăneanul MUNTEANU VIOREL (volum de poezii inedite), un frumos volum omagial, a cărui apariţie a fost posibilă prin contribuţia Marianei Vicky Vârtosu (care îngrijeşte volumul şi semnează prefaţa) şi a domnului Costică Ştefănescu (în calitate de partener).  
 
În „jurnal”- ul său poetic, Viorel Munteanu face o mărturie emoţionantă, declarându-şi deschis, făţiş starea, a lui, a celor deopotrivă cu el: ”Sunt tot mai mult intrat în acolada/ Singurătăţii celor care scriu/ Şi se aşterne în cuvânt zăpada/ Şi-s tot mai rare oazele-n pustiu/ Se înmulţesc furtunile-n pahare/ Chiar adevărul pare inutil/ În argumente justificatoare/ Se-mpotmolesc figurile de stil/ Cât linişte în tunuri se dilată/ Şi pentru broaşte mai există lac/ Acest sfârşit de veac mi se arată/ Din faţă înger şi din spate drac.” Poezia lui Viorel Munteanu se încadrează în curentul optzecist. Dar, nu despre tehnică, nu despre stil, nici despre valoarea sau rezistenţa în timp a poeziei, despre nemurire versului lui Viorel Munteanu vreau să vorbesc. Am vorbit ... Dincolo de analiza, pe care specialiştii o vor face la momentul oportun, eu nu am făcut altceva decât o prezentare a unui volum. Care, ne propune imagini şocante alcătuite din cuvinte simple, cu teme din cotidian, dar, care vibrează încărcându-ne energetic spiritul. Cum ar spune Viorel Munteanu, - „ar scutura cerul de stele”- pe noi, cititorii îndemnându-ne să culegem lumina. Am reuşit, prin gestul meu, să „prind” - măcar din lateral, scânteia? (Mariana Vicky Vârtosu – Preşedinta LSR, Filiala Vrancea)  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale ... Trandafir Sâmpetru (Brăila), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Vasile Bele (Baia Mare), dr. ec. Gheorghe Rusu (Bucureşti), Mihaela Gudană (Tecuci), Ioan Ciorca (Cluj-Napoca), Narci Anca (Bucureşti), Oana Mihai (Bucureşti), şi multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
 
noiembrie 2013  
 
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „AMURG PE JUMĂTATE” – de VIOREL MUNTEANU (Volum de poezii inedite IN MEMORIAM) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1049, Anul III, 14 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!