CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 932 din 20 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: NU MAI ESTE UN JOC (versuri) de ANA MARIA GÎBU (Dorohoi, Botoşani)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia LIRIK a editurii ARMONII CULTURALE a apărut o nouă carte de poezie a tinerei scriitoare ANA MARIA GÎBU, intitulată NU MAI ESTE UN JOC.  
 
Până şi titlurile poeziilor sale pot fi considerate denumirile unor jocuri, de data aceasta construite pe alte reguli şi urmărind alte obiective decât toate cele anterioare. Un joc, ce NU MAI ESTE UN JOC sau, mai bine-zis, nu mai este un simplu joc, ci o ancorare a trăirii poetice în realitate, pentru construirea şi (re)modelarea acestei realităţi după bunul plac. Un joc în care poetul este cel care face regulile sau care aplică sancţiunile pentru nerespectarea acestora, un subtil şi reuşit joc de-a poezia, din care pot izvorî - firesc - alte şi alte ”reguli”, fără însă a pierde din vedere fundalul liric, emoţional, al acestuia. Fiecare dintre versurile acestei noi cărţi de poezie, despre care autoarea atenţionează că NU MAI ESTE UN JOC, sunt elementele constitutive ale unui puzzle sau, mai bine zis, ale unei integrame, ce se doreşte dezlegată, iscodită, dar care solicită mintea şi supune la încercare cititorul. Dovedind o maturitate lirică şi compoziţională aparte, Ana Maria aşterne, pe foile imaculate ale sufletului, cuvinte, simple în aparenţă, dar încărcate de sensuri şi cu un profund substrat filosofic. Inedit este modul în care priveşte viaţa: văzută ca frunza unui copac veşnic verde sau ca trăirea între două bătăi de inimă, ca pe un curcubeu cu rădăcini celeste, ca pe visul inocent în lumea imaginară, ca pe feliile unui tort dulce-amărui, din care savurează inocenta iubire adolescentină. Practic, fiecare poezie a sa reprezintă o nouă imagine într-un şir de oglinzi, ce nu deformează sau (de)mistifică, ci îmbogăţesc maniera de abordare stilistică.  
 
Până şi titlurile poeziilor sale pot fi considerate denumirile unor jocuri, de data aceasta construite pe alte reguli şi urmărind alte obiective decât toate cele anterioare. Un joc, ce NU MAI ESTE UN JOC sau, mai bine-zis, nu mai este un simplu joc, ci o ancorare a trăirii poetice în realitate, pentru construirea şi (re)modelarea acestei realităţi după bunul plac. Un joc în care poetul este cel care face regulile sau care aplică sancţiunile pentru nerespectarea acestora, un subtil şi reuşit joc de-a poezia, din care pot izvorî - firesc - alte şi alte ”reguli”, fără însă a pierde din vedere fundalul liric, emoţional, al acestuia. Gheorghe A. STROIA – Membru corespondent ARA  
 
NOTĂ: Această carte este o minunată surpriză, făcută Anei cu ocazia împlinirii vârstei de 16 ani – pe 19 iulie, surpriză pusă la cale (pas cu pas) de două dintre cele mai dragi fiinţe din viaţa tinerei poete: MĂRIOARA MARCU (bunica maternă) şi LUMINIŢA ZAHARIA (o prietenă foarte apropiată Anei). FELICITĂRI PENTRU INIŢIATIVĂ! LA MULŢI ANI, ANEI, ŞI DIN PARTEA REVISTEI ŞI EDITURII ARMONII CULTURALE!  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Ialomiţa), Emil Druncea (Feteşti), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Ştefan Dumitrescu (Bucureşti), Ionel Sima (Baia Mare) şi multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Editura Armonii Culturale  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: NU MAI ESTE UN JOC (versuri) de ANA MARIA GÎBU (Dorohoi, Botoşani) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 932, Anul III, 20 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!