CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 922 din 10 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA AMPRENTE A EDITURII ARMONII CULTURALE: ”GOLGOTA SPIRITUALITĂŢII (Jurnalul celor 10 ani ai cenaclului Duiliu Zamfirescu Focşani)” – de MARIANA VICKY
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia AMPRENTE a editurii ARMONII CULTURALE a apărut, de curând, o nouă carte a scriitoarei focşănene MARIANA VICKY VÂRTOSU, intitulată ”GOLGOTA SPIRITUALITĂŢII (Jurnalul celor 10 ani ai cenaclului Duiliu Zamfirescu Focşani)”. 
  
Zece ani de cenaclu reia cronicile de cenaclu din Şapte ani spre un Tibet, Mariana V. Vârtosu. Ce scriam în jurnalul meu din 9 decembrie 2009: „ O pană incisivă, vie, poetică pe alocuri”. Un urcuş către Spiritualitate. Acestea sunt cronicile semnate de Mariana V. Vârtosu, an de an, săptămână de săptămână, sărbătoare literară de sărbătoare literară. Cu sau fără entuziasm, cu sau fără inspiraţie, un urcuş. Dar trebuie, oare, ca un cronicar să aibă şi inspiraţie? El trebuie doar să consemneze ceea ce se petrece. Şi Mariana V. Vârtosu are din plin acest har al observaţiei în detaliu, poate deranjantă pentru unii dintre confraţi. Sigur, un cronicar de cenaclu literar nu este un player. Nu poate reda exact şi integral evenimentul cu pricina. Doar fragmentar. Mai mult, nici nu se poate împiedica să nu facă un comentariu personal, cît de scurt, asupra momentului respectiv. Aşa au procedat şi cronicarii consacraţi şi care au consacrat literatura română „veche” , de la care deţinem mărturiile timpului lor, încă de actualitate pentru împătimiţii literaturii. Desigur, doar mărturii. Dar fără ele nu ar fi fost mai „săracă” literatura acelor vremuri? Însă trebuie să acordăm credit bunei credinţe unui om dedicat literelor. Căci Mariana V. Vârtosu scrie cu pasiune, admiră sau îşi exprimă reţinerile cu sinceritate, invocă figuri ale literaturii contemporane ( încă în viaţă ori după plecarea lor dintre pământeni) cu mult ataşament. - prof. Virginia BOGDAN 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro 
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Ialomiţa), Emil Druncea (Feteşti), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Ştefan Dumitrescu (Bucureşti) şi multe alte noi apariţii editoriale! 
  
Editura Armonii Culturale 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA AMPRENTE A EDITURII ARMONII CULTURALE: ”GOLGOTA SPIRITUALITĂŢII (Jurnalul celor 10 ani ai cenaclului Duiliu Zamfirescu Focşani)” – de MARIANA VICKY / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 922, Anul III, 10 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!