CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 901 din 19 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: ”REVERIE ALBASTRĂ” - poezie GINA ZAHARIA (Buzău), pictură MIHAI CĂTRUNĂ (Bucureşti)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia LIRIK a editurii ARMONII CULTURALE a apărut, de curând, un proiect inedit, o simbioză între poezie şi pictură: ”REVERIE ALBASTRĂ” - poezie GINA ZAHARIA (Buzău), pictură MIHAI CĂTRUNĂ (Bucureşti).  
 
Poezia Ginei Zaharia are conotaţii de palimpsest, trecând prin varii stări, împrumutând liniştea cerului la apus sau frământarea cometelor, dincolo de marginile universului. Gama senzaţiilor pe care poezia sa o induce este diversă, (pe)trecând eul printr-o multitudine de statusuri, reverberând trecutul sau prevestind viitorul. Lirica sa este, pe rând, statuetă de cleştar într-un templu al lui Fidias, Artemis prinsă în jocul vânătorii, Hera privind insidios spre muritori ori Casandra – rostind adevărul, blestemată de a nu fi crezută. Din multitudinea aceasta de stări ori de statusuri fiinţiale, poeta se opreşte cu persuasiune în patria inimii, din care curg în cascade ploi cu aripi de fluturi sau se nasc furtuni peste corolele florilor mirate: „Îţi aminteşti? îmi spuneai,/ sculptează-mi inima în flori de timp/ apoi dă-i drumul să zboare cu noi -/ e motto-ul de la reverul clipelor,/ singurul care trece/ praguri abstracte.” (Sonetul de graţie). Pe măsura versurilor pline de graţie ale Ginei Zaharia, Mihai Cătrună propune, de fiecare dată, itinerarii artistice, desprinse parcă dintr-o tumultoasă călătorie a sufletului, întâlnindu-se cu propria reflexie în oglindă. Totul este realizat la scară microcosmică – o replică fidelă a macrocosmosului, aidoma constelaţiei născută într-o lacrimă pură. În această Aşteptare pe plajă (Mihai Cătrună) timpul pare încremenit între sfere, dincolo de lume, dincolo de spaţiu, cel mai probabil undeva adânc în suflet. Doar acolo apele sunt albastre, nisipurile mărilor albastre sunt albastre, culoarea favorită a pictorului, motiv de dependenţă pentru admiratorul artei sale. - GHEORGHE A. STROIA, membru corespondent ARA  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale… Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Ialomiţa), Emil Druncea (Feteşti), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti) şi multe alte noi apariţii editoriale!  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: ”REVERIE ALBASTRĂ” - poezie GINA ZAHARIA (Buzău), pictură MIHAI CĂTRUNĂ (Bucureşti) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 901, Anul III, 19 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!