CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „IUBIRE FĂRĂ MANUSCRIS” – Volumul de debut semnat CARMEN HUZUM (Tecuci, Galaţi)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colecţia LIRIK a editurii Armonii Culturale vă semnalează apariţia, de curând, a volumului de debut semnat de CARMEN HUZUM din Galaţi 
  
Există, în viaţa fiecărui om, alunecări furtunoase ale trăirilor în cascadele existenţei, aşa după cum există clipe de tăcere sau de strigare, de iubire sau de ură, de marmoree simţire sau de incandescenţă. În amalgamul de stări şi vibraţii ce transgresează spiritul poetic, răsar timid muguri de gând, poleiţi cu roua inocenţei, renăscând apoi în „iarba cerească” unsă cu mirul binecuvântării. Acestor minunaţi muguri se dedică poetul, supraveghindu-le creşterea, cu speranţa aşternerii lor între nemuritoarele file de carte. Există poeţi mari sau poeţi mici? Cu siguranţă nu - aşa după cum bine spunea poetul Ioan Lila (Franţa) – există... doar poeţi. Este un debut un motiv de rumoare, de confirmare a superiorităţii unora faţă de ceilalţi? Vom spune, iarăşi... NU! Un debut este - fără nicio îndoială - motiv de bucurie.  
  
Un nou poet se „naşte”, o nouă lirică îşi caută refugiul în Patria Cuvintelor, un nou glas se alătură Magistralului cor, cântând luminii însăşi. Iată unul dintre motivele pentru care CARMEN HUZUM a decis că a sosit vremea debutului său. Temeinicia acestei decizii ar putea fi motivată (şi de noi) prin: tandreţea cuvântului său, lumina împrăştiată în silabe, amurgurile sau dimineţile pline de iubire, regretele transformate în a doua şansă, calinitatea scrisului, împletirea liricului cu eposul de factură specială, trăirea cotidiană al cărei sens se îmbogăţeşte perpetuu, feminitatea poeziei (însemnând delicateţe, sensibilitate, şoaptă) şi mai presus de toate acestea – VISUL.  
  
Iubire fără manuscris nu este doar cronica unui simplu debut, ci debutul cronicii unei noi aspiraţii de înalt. O aspiraţie completată şi îmbogăţită de minunatele ilustraţii ale lui Mihai Cătrună. Aspirând la titlul de „poet(ă)”, Carmen Huzum se apropie, prin febrilitatea simţirii, de neoromantici, abordează o poezie de factură modernă, în care transpar simboluri metamorfice (nisipul, fluturii). Un debut în forţă şi, sperăm, un viitor cu vitalitate şi perseverenţă. Vom striga, atunci, precum Nelly Sachs către Paul Celan: [ ... ] cu poemele tale mi-ai dat o patrie, pe care crezusem înainte că mi-a fost confiscată de moarte. (Gheorghe A. STROIA – Membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe)  
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro 
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Brăila), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Vasile Bele (Baia Mare), George Peagu (Bucureşti), Magdalena Albu (Rm. Sărat), Elena Aurora Popa (Buzău) şi multe alte noi apariţii editoriale! 
  
Armonii Culturale 
  
Septembrie 2013 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „IUBIRE FĂRĂ MANUSCRIS” – Volumul de debut semnat CARMEN HUZUM (Tecuci, Galaţi) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 997, Anul III, 23 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!