CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA EPOSS A EDITURII ARMONII CULTURALE: „PE JUMĂTATE VESTALĂ” de MARIANA VICKY VÂRTOSU (Focşani)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colecţia EPOSS a editurii Armonii Culturale vă semnalează apariţia, de curând, a unei noi cărţi a prozatoarei focşănene MARIANA VICKY VÂRTOSU, lucrare intitulată PE JUMĂTATE VESTALĂ. 
  
Se spune că, în genere, atunci când părinţii se sting ( sau îşi caută calea, spre a deveni stele), abia atunci... copilul - la orice vârstă ar fi - simte că a îmbătrânit, cu adevărat. Relaţia copil-părinte este una de natură sacră. Fiecare om îşi primeşte încă din clipa zămislirii, ca dar de la Dumnezeu, părinţii, ceea ce înseamnă că nimănui nu-i stă în putere să şi-i aleagă, ci poate doar să înveţe să-i accepte. Adultul, ajuns la maturitate şi, mai mult, devenit la rândul său părinte, resimte extrem de acută lipsa acestora, mângâierea braţelor lor tandre, alintul vocii lor inconfundabile - amestec de dragoste şi fermitate - sfaturile lor înţelepte, ce-i transformă alegerile în căi drepte şi corecte de urmat. Poate tocmai şi de aceea, piosul omagiu adus memoriei acestora îmbracă haina moale a sufletului, se transformă în lumânare la căpătâi de stele, visează albastra întindere a cerului strângându-l în braţe, imaginează verdeaţa Raiului primitor ca loc binemeritat de odihnă. Un astfel de omagiu, despre o astfel de sacră legătură, este şi cartea Marianei Vicky Vârtosu. Personaje inedite, întâmplări concentrice - adiacente vieţii, un veritabil vârtej epic, construit cu migală şi dăruit cu generozitate. Precum vestalele antichităţii, autoarea „aduce” apă din izvorul sacru al nimfei Egeria, pentru a-şi curăţa templul sufletului. Mai mult (prin mesajul subliminal al cărţii), autoarea împărtăşeşte, cu siguranţă, ideea ca după trecerea în nefiinţă, tabloul mamei ar trebui aşezat în rând cu icoanele sfinţilor (precum în ethosul hindi), pentru ca omagiul perpetuu adus acesteia să rememoreze puterea sacrificiului făcut din dragoste şi mai ales în lumina încrederii în viitor. Gheorghe A. STROIA - Membru corespondent ARA 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro 
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Brăila), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Vasile Bele (Baia Mare), George Peagu (Bucureşti), Magdalena Albu (Rm. Sărat), Elena Aurora Popa (Buzău) şi multe alte noi apariţii editoriale! 
  
Armonii Culturale 
  
Septembrie 2013 
  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA EPOSS A EDITURII ARMONII CULTURALE: „PE JUMĂTATE VESTALĂ” de MARIANA VICKY VÂRTOSU (Focşani) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 997, Anul III, 23 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!