CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „CAPCANA CUVINTELOR” (versuri) de CONSTANŢA POPESCU (Răzvad, jud. Dâmboviţa)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colecţia Lirik a editurii Armonii Culturale vă semnalează apariţia, de curând, a cărţii de debut a CONSTANŢEI POPESCU, lucrare intitulată CAPCANA CUVINTELOR, în sfârşit - un vis împlinit.  
 
Poezia Constanţei Popescu, de un epos aparte, punctează varii momente existenţiale, dovezi ale împletirii timpului în spirale arhimedice: un timp al naşterii şi înfloririi, altul al pârguirii şi rodului bogat, un timp al maturităţii, altul al amintirilor şi, de ce nu, al regretelor. Călătoria pe spirala nemărginită a timpului devine convergentă dragostei, ce produce o stare tranzitorie de fericire, pentru ca apoi să arunce spiritul în marea învolburată a disperării, a regretelor, a neîmpărtăşirii, a dezamăgirii. Fără a-şi deplânge soarta, dar încercând să-şi cuantifice eşecul, se încearcă să se ajungă la cauze pentru a putea determina efectele. Apar, în poemele Constanţei Popescu, suite obsesive de cuvinte, ce pot fi privite ca veritabile incantaţii, candele aprinse în dorul luminii începuturilor, o rostire tandră, uneori tăcută, ce accentuează doza de mister, nuanţează notele de romantism şi produc iluminare: „iubeşte-mă, aşa cum poţi“, „să închidem cercul“, „poveste netrăită“, „dorul de curgere“, „aşteptarea, neputinţa, dar nu dorinţa“, „să vorbim despre dragoste“, „am fost poveste“, „verde cuvânt nerostit“, „mă doare viaţa“, „mi-e teamă“... „Răsfoind“ jurnalul existenţial al Constanţei Popescu, se poate constata cu facilitate maturitatea lirică surprinzătoare, limbajul în aparenţă simplu (fără etichete ori înflorituri care să inducă în eroare), stilul direct de adresare, fiecare poezie constituindu-se - pe arhicunoscutul principiu Matrioshka - precum o schiţă de poveste, conţinută într-un plan al poveştii trăite, devenită parte a unei reverberante atotcuprinzătoare poveşti. Ansamblul liric este structurat pe un filon cvasi-epic, limpede, curat, încărcat de shakespeareanul „a fi“ (îndrăgostit), conjugat la prezentul continuu, fără urmă de trivial, un eros subtil, cu rezonanţe kharmice. CAPCANA CUVINTELOR este indisolubil legată de convingerea autoarei de a nu putea şopti, rosti, spune, striga, absolut totul sau absolut orice, motiv suficient pentru convertirea scrierii (de... DEBUT?!) într-o lectură plăcută, inspiratoare şi motivantă. Printre dileme, angoase, stări pasagere de linişte şi fericire, se dezvăluie, treptat, EA – POEZIA, în care Constanţa Popescu se regăseşte şi prin care se (re)integrează (umanului) şi îşi (dez)integrează „nerostirile”-i (neantice). Gheorghe A. Stroia, Membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Brăila), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Vasile Bele (Baia Mare), George Peagu (Bucureşti), Mariana Vicky Vârtosu (Focşani) , Eşena Aurora Popa şi multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
septembrie 2013  
 
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „CAPCANA CUVINTELOR” (versuri) de CONSTANŢA POPESCU (Răzvad, jud. Dâmboviţa) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 991, Anul III, 17 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!