CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA JURNAL A EDITURII ARMONII CULTURALE: „AMERICA DIN SUFLETUL MEU (IARBA VERDE DE AIUREA)” de CONSTANTIN T. CIUBOTARU (Roşiorii de Vede)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia Jurnal a editurii Armonii Culturale a apărut, de curând, o nouă carte a creatorului Albineilor – CONSTANTIN T. CIUBOTARU - intitulată AMERICA DIN SUFLETUL MEU (Iarba verde de aiurea).  
 
Selectate de jurnalistul român stabilit la Washington DC (Simona Botezan, redactor-şef al jurnalului ”Mioriţa”) şi rescrise, sub o haină epică nouă, de către prozatorul Constantin T. Ciubotaru, capitolele prezentei lucrări pot fi considerate un crâmpei al unei poveşti de viaţă sau, mai bine-zis, o nouă interpretare dată ”visului american” care nu înseamnă (întotdeauna) împlinire sau realizare. Smulgerea de rădăcini este natural-dureroasă, compatrioţii noştri iau în piept o lume căreia cu eforturi ”supraomeneşti” îi pot face faţă, dar care şi ”contorizează” - printre altele - poveşti româneşti de succes. Însă, oriunde se decid să rămână, printre chinurile sisifice ale existenţei, românii resimt dorul pentru rădăcini (Bucovina 1, Bucovina 2...), dorul de limba pe care au moştenit-o ca pe un sacru testament. Un dor, uneori sfâşietor şi alteori, ultima dorinţă rostită prin buzele de tină ale (în)veşnicitului.  
 
Cu o versatilitate livrescă de admirat, Constantin T. Ciubotaru reuşeşte să dea cărţii o nuanţă specială, cea a unui jurnal evocaţional, în care se pot regăsi şi figuri ilustre, precum părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, martir al închisorilor comuniste. De asemenea, nu scapă rafinatei investigări jurnalistice nici evenimentele mineriadelor din iunie 1990, în care au fost atacaţi până şi ”cei fără vină”. Relatarea paşilor dureroşi ce trebuie făcuţi de imigranţi (chiar pe parcursul unei decade), pentru integrarea în societatea şi democraţia americană, este făcută cu o tentă evident-melancolică, dar, făcând ”haz de necaz”, se reuşeşte să se dea jurnalului şi o notă umoristică, limbajul folosit fiind unul de circumstanţă, pe logica firului epic, atent construit. O carte ce poate fi lecturată şi însuşită ca pe o deplină lecţie de viaţă, cu învăţăminte şi evenimente ce vor crea cititorului senzaţia unui vârtej, din care nu va ieşi sau (poate) nu va dori să iasă. Gheorghe A. STROIA - Membru corespondent ARA  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Brăila), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Ionel Sima (Baia Mare), Constanţa Popescu (Dâmboviţa), Vasile Bele (Baia Mare), George Peagu (Bucureşti), Mariana Vicky Vârtosu (Focşani) şi multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
August 2013  
 
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA JURNAL A EDITURII ARMONII CULTURALE: „AMERICA DIN SUFLETUL MEU (IARBA VERDE DE AIUREA)” de CONSTANTIN T. CIUBOTARU (Roşiorii de Vede) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 983, Anul III, 09 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!