AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 969 din 26 august 2013        Toate Articolele Autorului

O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „BĂLCESCU FLUTURÂND” (poeme) de ŞTEFAN DUMITRESCU (Tulcea)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poemele din BĂLCESCU FLUTURÂND, de un neoromantism divin mai mult decât evident, denotând simţul (autorului) pentru măsura cvasi-perfectă, cu subtilele inserţii de ironie penalizatoare la adresa modernităţii, pot fi privite ca îndemnuri la resuscitare spirituală, la revigorare a sentimentului de apartenenţă la neam şi patrie, la ieşirea din starea decadentă ce caracterizează cotidianul românesc al prezentului. Probând erudiţie şi talent, abordând (sau construind) exprimări lexicale convenabile, cu rafinate siaje lingvistice specific-paşoptiste, Ştefan Dumitrescu aduce în atenţia publicului cititor una dintre figurile marcante ale istoriei naţionale (BĂLCESCU NICOLAE), care a reuşit să rămână în conştiinţa neamului său, ca un mare deschizător de drumuri. O carte de poezie mare cât o istorie, cu figuri (inclusiv voievodale) ilustre - Mihai, Tudor, Bălcescu. O lucrare care confirmă funcţiile terapeutice ale poeziei, aşa după cum însuşi autorul precizează într-unul dintre studiile sale: ”Într-adevăr, poezia îţi hrăneşte sufletul. Ea pătrunde în zonele cele mai adânci ale fiinţei noastre, ea ne umple spiritul cu o materie inefabilă, respiraţia dumnezeiască. Dacă lumea în care trăim, şi noi , care trăim în această lume, suntem atât de bolnavi, este pentru că Omul în „înţelepciunea” lui a alungat poezia din viaţa şi din universul său. Să nu vă îndoiţi o clipă că poezia are profunde efecte psihoterapeutice”. Gheorghe A. STROIA – Membru corespondent ARA  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Ialomiţa), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Ionel Sima (Baia Mare, Constanţa Popescu (Dâmboviţa), Constantin T. Ciubotaru (Bucureşti) şi multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
August 2013  
 
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „BĂLCESCU FLUTURÂND” (poeme) de ŞTEFAN DUMITRESCU (Tulcea) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 969, Anul III, 26 august 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!