AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  O nouă apariţie editorială marca Armonii Culturale - Din colecţia LIRIK: VICTOR BURDE - DESCÂNTEC DE ROUĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din colecţia LIRIK a Editurii Armonii Culturale, vă semnalăm o nouă apariţie editorială: VICTOR BURDE - "DESCÂNTEC DE ROUĂ"(poezie). „ Mesajul liricii poetului ardelean, care va împlini în curând frumoasa vârstă de şaptezeci de ani, este unul clar, precum picăturile de rouă, adunate şi convertite în şuvoaie limpezi: decenţă, respect, dragoste faţă de oameni şi faţă de actul creaţiei – în genere. Negându-se pe sine, poetul reuşeşte să-şi accepte natura umană, limitele existenţiale, împărtăşind din dorul febril al căutării răspunsurilor la întrebări mortificatoare. Tonul unora dintre retoricile lui Victor Burde este profetic, prevestind renaşterea rugurilor înverzite de primăvară din cenuşa lăsată de anotimpurile spulberării. Ca într-un joc existenţial unic, poetul clarifică ciclicitatea vieţii, socotindu-se pe sine: ploaie, vânt, soare sau nor, lună şi stea şi – de ce nu – parte a unui anotimp. Cu siguranţă un anotimp feeric: cel al poeziei. „Descântec de rouă”: un scenariu liric – un puzzle existenţial al esenţei şi esenţializării - elementul sine qua non al unui valoros demers iniţiatic, original. O nouă reuşită ce poartă semnătura lui Victor Burde.” (Gheorghe A. Stroia). 
  
Victor Burde s-a născut pe 7 martie 1942 în localitatea Perii –Vadului, jud. Sălaj. În prezent domiciliază în municipiul Alba Iulia. 
  
Volume publicate: 
  
-„SE ROAGĂ PĂDUREA” - versuri (volum de debut) 2010; 
  
-„SUB ZODIA PEŞTILOR” - versuri - 2010; 
  
-„AŞTERNUT PE FRUNZA TOAMNEI” - versuri - 2010; 
  
-„ LEGENDA PANGHIEI – FATA CARE S-A ÎNDRĂGOSTIT DE SOARE” - legendă populară în versuri – 2011; (Toate volumele au apărut la Editura „GENS LATINA” Alba Iulia). 
  
Premii câstigate: 
  
-Premiul I la Concursul Naţional „Pe Aripi De Dor Domnesc” – secţiunea poezie, ediţia 2010; 
  
-Premiul IV la Concursul Internaţional de Poezie pentru românii de pretutindeni, ”STARPRESS” ediţia 2010; 
  
-Premiul Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”- Filiala Argeş, în cadrul Concursului Naţional „Pe Aripi De Dor Domnesc”-ediţia 2011. 
  
Colaborări: 
  
-Revista internaţională de cultură româno-canadiană, “Starpress” ; 
  
-Revista “Pietrele Doamnei” – Domneşti, Argeş; 
  
-Revista „Cetatea Rodnei” –Rodna-Bistriţa Năsăud; 
  
-Revista „Dor de Dor”-Botoşani; 
  
-Revista “Speranţa” Alba Iulia; 
  
-Revista “Gând Românesc” Alba Iulia; 
  
-Revista “Armonii Culturale” Adjud - Vrancea; 
  
-Diverse reţele şi site-uri pe Internet; 
  
-Membru, al Asociaţiei culturale „Gând Romanesc, Gând European şi al Cenaclului literar „Gând Românesc”Alba Iulia 
  
-Inclus în „ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME” 2010 ( ediţie bilingvă, română-engleză); 
  
-Este membru al LIGII SCRIITORILOR din ROMÂNIA. 
  
Portofoliu editorial... Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele): 
  
COLECŢIA ERUDIT (carte şcolară, ştiinţifică şi enciclopedică): 
  
1.Adina Voica Sorohan – Textul liric: abordare transdisciplinară (nivel liceal); 
  
COLECŢIA LIRIK (poezie): 
  
1.Andreea – Maria Dănilă, Femeia de zăpadă; 
  
2.Ionel Marin – Picături de timp; 
  
3.Speranţa Miron – Glezna Timpului; 
  
4.Capricii Efemere – antologie de poezie Cleopatra (Casa Gândului); 
  
5.Emil Druncea – Insula de Cuvinte; 
  
6.Gheorghe A. Stroia – Metamorfice stări/ Metamorphical states; 
  
7.Veronica Oşorheian - Anotimp cernut (poezii). 
  
COLECŢIA EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman): 
  
1.Aga Lucia Selenity – Domnişoara Kitty (poveste); 
  
2.Ion Lazăr da Coza – Apusul îngerilor (povestiri); 
  
3.Elena Toma – Noaptea nu va mai fi acolo (jurnal autobiografic). 
  
COLECŢIA EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară): 
  
1.Gheorghe A. Stroia – Dincolo de vitralii (aprecieri critice) 
  
COLECŢIA MAGIC(învăţământ preşcolar): 
  
1.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... (caiete speciale pentru preşcolari) – domeniile: limbă şi comunicare, ştiinţă (activităţi matematice şi cunoaşterea mediului), om şi societate, pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II (5-7 ani) – seturi a câte 4 caiete; 
  
2.Maricica Stroia - Să exersăm cu Roco şi Creionul fermecat - Caiet de exerciţii grafice şi scriere, pentru preşcolari 
  
3.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... ANOTIMPURILOR (carte de colorat interactivă), ... FORMELOR GEOMETRICE (carte de colorat), ... FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR (carte de colorat). 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116, e-mail: editura@armoniiculturale.ro, web: www.armoniiculturale.ro 
  
Editor Gheorghe A. Stroia 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O nouă apariţie editorială marca Armonii Culturale - Din colecţia LIRIK: VICTOR BURDE - DESCÂNTEC DE ROUĂ / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 269, Anul I, 26 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!