CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  O iordaniancă cu studii în România şi-a deschis un cabinet stomatologic în Sun City, Arizona
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Omaima s-a născut în oraşul Amman din Iordania. După terminarea liceului a plecat în România pentru a studia stomatologia. Anul pregătitor l-a făcut la Piteşti, urmând apoi 5 ani de medicină la Cluj (stomatologie). După absolvirea facultăţii, Omaima s-a întors înapoi în Iordania, unde s-a căsătorit cu Jerry Samain, de profesie inginer electrician, cu care are doi copii: Johnatan (10 ani) născut în Las Vegas şi James (3 ani) născut în Phoenix (Arizona), fiindcă la scurtă vreme după căsătorie tânăra familie se mută în Statele Unite. La început locuiesc în statul Nevada, iar apoi se mută la New York pentru următorii trei ani, unde Omaima îşi continuă studiile în domeniul dentar. Se întorc în Las Vegas pentru alţi doi ani. În această perioadă şi-a urmat stagiul de pregătire profesională la un centru medical stomatologic al unui senator din Nevada, de profesie dentist, care i-a pus la dispoziţie cele mai performante echipamente şi aparatură dentară din SUA. În urmă cu 5 ani s-a mutat în Phoenix, Arizona, unde a lucrat ca medic asociat la o clinică dentară, iar recent şi-a deschis propriul cabinet stomatologic în Sun City, Arizona. Doamna doctor Omaima Samain a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu.  Când v-aţi decis să îmbrăţişaţi meseria de medic?

Mi-am dorit să fiu doctor de când aveam 15 ani, iar la 18 ani am decis că voi face stomatologie.

Ce anume v-a determinat să studiaţi stomatologia în România?

Aveam prieteni în biserică care au studiat în România. Tatăl meu m-a încurajat să merg în România. El a fost în armata iordaniană toată viaţa. S-a penisionat când avea 75 de ani, acum are 82. Tata este un om foarte inteligent. A lucrat consilier în Ministerul Apărării (în Iordania). De asemenea, este proprietarul unei fabrici de ulei de măsline.

Ce dificultăţi aţi întâmpinat în România? Limba a fost un impediment?

Nu a fost o problemă sa învăţ limba română. Ştiam deja engleza când am plecat în România. În primul an (anul pregătitor) la Piteşti s-a stabilit facultatea la care să merg. Astfel că, m-au trimis la Cluj. După ce am învăţat limba română, am învăţat şi franceza şi spaniola. Pot spune că sunt talentată la muzică şi la limbi străine.

Ce v-a impresionat cel mai mult în România?

România este o ţară frumoasă cu un relief variat. Am fost impresionată de ospitalitatea oamenilor. Îmi place mâncarea românească şi felul în care se servesc meniurile: întotdeauna se începe cu supa, apoi felul doi şi apoi desertul… Românii sunt generoşi, ospitalieri şi au inima bună.  

 

Vă rog să ne spuneţi acum câte ceva despre Iordania. Care sunt cele mai frumoase locuri pe care un turist le-ar putea vizita?  

Cea mai cunoscută localitate turistică din Iordania se numeşte Petra. Cetatea Petra, oraşul stâncă, cum se mai numeşte, este un important vestigiu din Iordania, construit în perioada Regatului nabateean. Săpat în piatră roz, complexul arheologic este situat într-un canion adânc, iar accesul în oraş se face printr-un splendid defileu colorat în 11 nuanţe naturale. Săpat în piatră roz, Petra este cunoscut şi sub denumirea de „Red Rose”. Apoi mai este Aqaba care este un orăşel cu port la Marea Roşie, la graniţa cu oraşul Eliat din Israel. Aqaba este o staţiune cunoscută pentru plajă şi diving. Un alt punct de atracţie turistică este Râul Iordan. Mulţi oameni merg şi se botează acolo “pentru a primi binecuvântarea”.  

Ce hobby-uri aveţi?  

Îmi place patinajul (Ice Skating), să joc tenis, merg la sala de fitness de patru ori pe săptămână (îmi place să ridic greutăţi). Nu în ultimul rând, petrec mult timp de calitate cu copiii.  

Minunat. Vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte despre copiii dvs.  

dr.arizonaJonathan joacă hochei, este unul dintre cei mai buni jucători de hochei din Arizona (pentru grupa lui de vârstă). James a început să joace şi el hochei în urmă cu câteva luni, când a împlinit vârsta de 3 ani.  

Care este filozofia dvs de viaţă?  

Filozofia mea de viaţă este că Dumnezeu trebuie să fie centrul acesteia şi fără El nu putem să facem nimic. El este totul în viaţă şi trebuie să-L lăudăm şi să-L onorăm în fiecare moment.  


Sa ne intoarcem acum la profesia dvs. Ce vă place cel mai mult din domeniul stomatologic?  

Îmi place să lucrez cu oamenii. Îmi place să le ofer ceva, să le redau un zâmbet frumos. De fiecare dată, după ce finalizez lucrarea, oamenii au mai multă confidenţă. Stomatologia nu este o muncă de rutină.  

V-aţi deschis recent un cabinet stomatologic în Sun City, Arizona. Care este obiectivul ce vă distinge de ceilalţi specialişti în stomatologie?  

Da, am deschis acest cabinet şi încercăm să oferim calitate excepţională la preţuri cât mai rezonabile. Ceea ce ne diferenţiază este onestitatea, calitatea serviciilor şi promptitudinea servirii pacientului. Deviza noastră este: “Best service at lower fees”. Fiecare persoană este tratată ca un membru de familie. Sunt o persoană meticuloasă, atentă la detalii. Ofer clienţilor timp să finalizeze o lucarare, să fiu sigură că le ofer exact ceea ce-şi doresc. Folosesc unul dintre cele mai bune laboratoare dentare, iar avantajul este că acesta se află în aceeaşi clădire cu noi.  

Care este importanţa asistentului dentar în practica stomatologică?  

Asistentul dentar este cea mai importantă persoană după medic, cel care ajută la toate procedurile. Rolul său este foarte important şi anume acela de a-l face pe pacient să se simtă confortabil şi ca procesul să descurgă bine şi în timp util.  

Am observat că sunteţi pasionată să discutaţi pe teme de sănătate şi de dietă. Sunteţi vegetariană?  

Da, întreaga familie suntem vegetarieni. În urmă cu doi ani am decis să renunţăm complet la carne. Alimentaţia vegetariană este mult mai sănătoasă. Eu le ofer pacienţilor mei sfaturi privind igiena orală, dar le fac şi recomandări legate de sănătate în general. De sănătatea diniţilor depinde sănătatea întregului organism. Tocmai pentru că le doresc pacienţilor mei să se bucure de o sănătate deplină, le expun şi efectele benefice ale alimentaţiei vegetariene şi îi încurajez să facă o astfel de schimbare în alimentaţie.  

În final, vă rog să adresaţi un mesaj cititorilor noştri.  

Este plăcerea mea de a servi comunitatea romaneasca pentru că eu simt că este o parte din mine, aparţin comunităţii româneşti, deoarece eu mereu am avut amintiri frumoase despre România. Să tudiez în România a fost alegerea mea. Am avut pentru aceasta sprijinul tatălui meu, pe care îl respect foarte mult. Auzisem că România este o ţară frumoasă. Mesajul meu este ca Dumnezeu să aibă grijă de sănătatea dumneavoastră şi sănătatea începe cu grija pentru sănătatea cavităţii bucale, de aceea vă recomand să vizitaţi medicul dentist în mod regulat. Venind la cabinetul meu va fi ca şi cum aţi vizita o familie şi fiecare persoană va fi tratată ca o persoană specială, cu iubire şi respect.  

Informatiile de contact ale Dr. Omaima Samain:  

1st Classic Dental  

13203 N. 103rd Ave. Suite G1
Sun City, AZ 85351
 

Tel. (623)974-6660  

Cross Streets: Thunderbird & 103rd Ave  

 

Octavian Curpaş  

Phoenix, Arizona  

aprilie 2011  

Referinţă Bibliografică:
O iordaniancă cu studii în România şi-a deschis un cabinet stomatologic în Sun City, Arizona / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 261, Anul I, 18 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!