CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1101 din 05 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

O enciclopedie cu iz de veşnicie, articol de Viorica Popescu şi Mariana Popa
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O ENCICLOPEDIE CU IZ DE VEŞNICIE-DICŢIONARUL  
  
PERSONALITĂŢI ROMÂNE SI FAPTELE LOR 
  
Părtaşi la scrierea unei pagini memorabile a istoriei contemporane de cultură românească, am trăit o clipă cât veşnicia ... Am văzut cum se înscrie-cu pana de aur a inimii- în patrimoniul unui neam, o istorie vie. 
  
Da, am fost martorii inscripţionării pe timp, pe Oameni, pe spaţiu, pe Nemurire, a unei pagini memorabile a istoriei de cultură şi civilizaţie românească –lansarea celui de al 57-lea volum al DICŢIONARULUI Enciclopedic PERSONALITĂŢI ROMÂNE ŞI FAPTELE LOR. 
  
Operă de mare subtilitate, Dicţionarul pune în lumină Oameni care au esenţializat momentul existenţei lor prin acel CEVA care merită a fi ştiut, văzut, simţit, nu numai în contemporaneitate, cât mai ales în Veşnicia şi Înveşnicirea acestui neam. Hărăzit de Domnul prin valorile sale. În toate domeniile vieţii –artă, religie, ştiinţă sau orice altă exprimare a Frumosului materializat în Opere durabile. Prin dăruire, dragoste, căutări, perseverenţă, performanţe, sacrificii. Prezentând Lumii un Neam şi o Ţară. 
  
Şi pentru ca toate să poarte un nume, a trebuit să existe–în darul şi Harul Domnului- un Om –CONSTANTIN TONI DÂRŢU. Şi un moment al unei noi lansări – volumul cu numărul 57 – ca un aprins semnal de dragoste şi recunoştinţă. Şi un loc ales –Biblioteca Metropolitană Bucureşti. 
  
Da, ne-am înveşmântat, în emoţie şi verbul A FI, în nemurire, şi cu o bucăţică de Braşov şi de poezie. Am adus acasei noastră, spre continuitate şi dăinuire, bucuria existenţei acestui valoros Monument ieşean, omagiat şi laureat pe toate continentele Lumii. 
  
MULŢUMIM Domnule Constantin Toni Dârţu, pentru Instituţia Dv. enciclopedică! 
  
Ce alese gânduri şi vie Recunoştinţă – în numele Tuturor 
  
VIORICA POPESCU şi MARIANA POPA  
  
LIGA SCRIITORILOR BRAŞOV 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O enciclopedie cu iz de veşnicie, articol de Viorica Popescu şi Mariana Popa / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1101, Anul IV, 05 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!