CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1092 din 27 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

O CREDINCIOASĂ CU ORA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Fiecare om este solidar cu propriul său trecut. Eu însă, având motivele mele, nu am nostalgia trecutului, chiar ultrapersonal fiind.  

EU AM NOSTALGIA VIITORULUI.  

Aşa că refuz categoric pe oricine încearcă a-mi oferi găzduire cu spatele la prezent!  

Aceste consideraţii i-au fost provocate lui Dio după o anumită întâmplare văzută şi pusă pe tapet. Pentru clarificare, Dio reiterează faptele.  

În articolul "Doamne, Tu nu ai nimic de spus ?", apărut în Jurnalul de B şi D, Dio relata următoarele :  

Unei ţărănci, Mandiţa Ciotu, în vârstă de 87 de ani nu i se permitea să-şi are bucăţica de pământ ce-o avea pe lângă casă. Şi aceasta din urmă fiind ciuntită , ca şi propria-i viaţă, de vremi şi de nevoi.  

O vecină mai tânără şi mai în putere,E.D, menţiona DIO, fiind autoarea unei asemenea fapte inumane. În final, Dio îşi punea respectiva întrebare.  

Din cauză de acest articol, ciudat, nu din pricina adevărului, E.D, o persoană altfel respectabilă, i-a tot trimis lui Dio, prin diferiţi emisari, mai multe ameninţări. Aşa, pure şi simple! Oare ?  

Stimabila (NENEA IANCU REDIVIVUS!) E.D PROBABIL CĂ NU A AUZIT ÎNCĂ DE DREPTUL LA OPINIE ŞI EXPRIMARE LIBERĂ ! Şi că acest drept este garantat prin Constituţie! Şi că oricâţi feciori o fi având, aceştia nu pot clinti adevărul nici măcar c-un milimetru!  

Cât despre Dio, acesta simţea, vorba poetului, cum i se zburleşte câte-un fir de păr, pe ici, pe colo!  

Şi-un ultim amănunt! E.D frecventează cultul penticostal. E treaba dumisale! Însă pentru o oră, ameninţa textual, va uita că-i pocăită (asta o fi însemnând că-i credincioasă?!)şi-i va arăta ea lui Dio...Ce? Că de minciuni esta sătulă lumea.Şi Dio!  

Iar adevărul a fost : văzut, spus şi scris deja.  

"Am zis!"  

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (129)  

Referinţă Bibliografică:
O CREDINCIOASĂ CU ORA / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1092, Anul III, 27 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!