CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  Nume de cod...Iubire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Numele meu este Iubire  
 
M-am furişat tiptil prin fereastra inimii tale şi m-am aşezat comod în sărutul dulce al sufletului tău! Ţi-am privit în ochi zâmbetul curat de limpede azur primăvăratic.Timpul veghează liniştit spiritul veacurilor de dragoste şi dăruire!  
Respiri uşor cu răsuflarea harului din harpa îngerilor creatori. Ei ţi-au dat numele şi harul lor divin de a bucura sentimentele presărate cu pulberea stelelor călăuzitoare.  
Ne contopim cu adierea mângâierilor ce răcoresc dogoarea vulcanilor din fluidul rubiniu al fiinţei umane.  
Priveşte încrezător prin puritatea ochilor de copil jucăuş şi spală faţa lumii cu nevinovăţia lor celestă. Lasă lumina să patrundă în ungherele fiinţei nemuritoare. Căldura universului să aştearnă speranţa binelui în fiece colţ al inimii ! Înalţă piruete cu puterea gândului creator. Sună la uşile magiei cu tremurul uşor din vibraţia ce pulsează în divinul suprem al necunoscutului. Ascunde cheia dorinţelor în nectarul nepieritor al basmelor. În cutia vrăjită a visurilor, păstrează aspiraţiile şi crezurile tale căci ele sunt puterea şi reuşita călătoriei ce ţi-a fost încredinţată. Alungă durerea..nesiguranţa ... teama. Ele sunt surorile vitrege, renegate, alungate din castelul stelar al vieţii. Nu le permite să alunge de lângă tine focul veşnic al iubirii!  
Alunecă-ţi uşor arcuşul degetelor şi absoarbe roua de pe obrazul diafan al femeii, renascută din focul păsării Phoenix. Mângâie pletele mătăsoase ale zânelor ce ţi-au oferit muzicalitatea cerului şi sărută dorul greu din melodia pasiunii! Pune-ţi genunchiul in pământ precum cavalerii medievali..preacinsteşte urma sfântă, menirea celor ce dau viaţă şi duc mai departe misiunile de înălţare a umanităţii spre cea mai înaltă treapta a lui Dumnezeu!  
Trăieşte ... speră ... iubeşte ... doreşte ... cucereşte ... alungă frica! Ea este fiica vicleană a distrugerii omului. Îndepărteaz-o cu glasul gingaş al ritmurilor compuse de iluminarea inovatoare daruită de Creator!  
Ce poate fi mai frumos decât împletirea troiţei umane Spirit, Trup, Suflet?  
Pătrunde în spaţiul celui ce ţi-a fost hărăzit şi picură-i in ureche şoapta fierbinte de dor. În ea se va aprinde jarul mocnit din şemineul dorinţelor. Nu o lăsa să treacă pe lângă tine ca o străina.  
Deschide uşile templului, primeste-ţi oaspetele cu flori de argint. Fă-i culcuş în inima ta şi acoperă-l cu sufletul.  
Musafirul poftit în altarul tău este Flacăra suprema.  
NUME DE COD IUBIRE. Păstreaz-o cu veneraţie în seiful templului.  
 
2010  
Camelia Constantin  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Nume de cod...Iubire / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 253, Anul I, 10 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!