CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 217 din 05 august 2011        Toate Articolele Autorului

Numai Tu ramai in veci!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

 
Rugaciune inspirata din studiul cartii lui Habacuc 2 


Părinte ceresc, 
  
Înaintea Ta venim în aceste clipe cu scopul de a primi răspunsul Tău la toate problemele şi nedumeririle noastre. Suntem prinşi la mijloc între două realităţi greu de suferit: pe de o parte nelegiuirea poporului Tău, iar pe de altă parte iminenta cernere a acestuia. 
  
Totuşi, în Tine ne încredem şi avem speranţa că Tu vei fi salvatorul nostru, că nu ne vei lăsa să ne pierdem. În intervenţia Ta plină de putere ne punem nădejdea. 
  
Dăruieşte-ne Cuvântul Tău, mesajul Tău, pentru a şti pe ce cale trebuie să mergem, într-un timp când oamenii nu Te mai caută şi nici nu mai vor să ştie de Tine. 
  
Noi ne încredem în Tine. Toată nădejdea noastră este îndreptată către Tine. Fiecare clipă a vieţii noastre o trăim prin credinţa în Tine, în cuvântul Tău, fără a da atenţie celui rău. 
  
Lepădăm mândria. Aruncăm înălţarea de sine. Căutăm smerenia şi evlavia, fiindcă doar astfel vom putea sta înaintea Ta. Spiritul lumesc îl lăsăm să treacă de la noi. 
  
Ne întoarcem privirile către Tine. Tu răspunzi rugăciunilor noastre. Tu ne dăruieşti tot ce avem nevoie la timpul potrivit. Nu ne uităm la bogăţiile nedrepte ale acestei lumi, ci doar la Tine şi la Împărăţia Ta. 
  
Tu eşti Cel ce Te îngrijeşti de toate nevoile noastre. Cu adevărat, oamenii aceşti lumi nu înţeleg credinţa noastră şi se nedreptăţesc unii pe alţii. Dar noi ne încredem în Tine. 
  
Cei sfinţi nu sunt lăsaţi în voia celor ce îi urăsc. Tu vii alături de omul care are credinţă în Tine. De aceea ne bucurăm în nădejdea mântuirii, în aşteptarea timpului când Tu vei veni să ne deschizi o nouă lume. 
  
Judecata Ta este dreaptă. Tu vezi tot ce se întâmplă pe acest pământ. Ochii Tăi observă nelegiuirea şi ea este trecută în cărţile cereşti. Nimic nu rămâne ascuns, ci totul este dat la iveală prin lucrarea puterii Tale. 
  
Tot ce a fost strâns prin înşelăciune sau asuprire va fi distrus de focul mâniei Tale. Tu eşti un Judecător drept, iar hotărârile Tale rămân pentru veşnicie şi noi ne încredem în Tine, pentru bogăţiile cele veşnice. Pe care le oferi celor ce cheamă Numele Tău. 
  
Răul se prăbuşeşte cu zgomot. Temeliile sale se năruiesc sub loviturile judecăţii divine. Tu, Doamne, eşti Cel Neprihănit, care urăşte păcatul şi nelegiuirea. Mărturiile Tale se văd pe întreg pământul. Ferice de cel ce ia aminte la acestea. 
  
Tu faci dreptate în mijlocul unei lumi care nu Te mai recunoaşte. Tot ce este păcat apare lămurit înaintea curţii Tale de judecată înaintea fiinţelor creşti. Fiecare lucru este cântărit într-o balanţă care nu înşeală. 
  
Ambiţiile deşarte sunt răsturnate. Proiectele faraonice sunt aruncate la pământ, din cauza nelegiuirii şi nedreptăţii. Tot răul se vede acum, de la căderea lui Adam şi până la sfârşitul istoriei. Duhul Tău Cel Sfânt le scoate la lumină. 
  
Numai Tu, Dumnezeul nostru, rămâi în veci. Doar Tu eşti Cel Veşnic, iar Împărăţia Ta nu va avea sfârşit. Cu nerăbdare aşteptăm să iei în mâinile Tale această lume şi să înceapă domnia Ta. 
  
Unde sunt acum batjocoritorii? Cei ce râdeau de sfinţii Tăi şi defăimau Numele Tău? nimeni nu mai poate să spună ceva împotriva Ta. Cuvintele Tale descoperă motivaţiile ascunse ale inimii. 
  
Ipocrizia se vede în cei ce nu Te urmează. Oamenii care şi-au bătut joc de semenii lor, ajung înaintea Marelui Judecător. Clipe de groază trăiesc cei ce au comis răul în ascuns. Tu dai la iveală gândurile din inima fiecărui om. 
  
După cu au făcut, aşa li se va face. Tu eşti drept în toate căile Tale. Ceea ce omul seamănă, aceea va şi culege. Dar sfinţii Tăi vor străluci în veşnicie. 
  
Idolii Babilonului cad. Lumea se cutremură de prăbuşirea a tot ceea ce a uzurpat Numele Tău. Tu, Domnul nostru, eşti singurul Căruia I se cuvine adorare şi slavă. 
  
Toţi cei ce îşi pun nădejdea în Tine, nu vor fi daţi de ruşine, dar ceilalţi, care se sprijină pe orice altceva, vor cădea, atunci când judecăţile Tale vor lovi pământul. 
  
În Templul Tău, mântuirea aşteaptă pe oricine se întoarce la Tine. Din idolatrie, nelegiuire, lăcomie, trufie sau orice alt viciu, cel ce vine la Tine va găsi pacea, dacă o caută la timpul potrivit, dacă astăzi vine prin credinţă înaintea Ta.  
  
Slăvit să fii Tu în veci. Amin. 
Referinţă Bibliografică:
Numai Tu ramai in veci! / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 217, Anul I, 05 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!