Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Literatura > Spiritual >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 809 din 19 martie 2013        Toate Articolele Autorului

NUMAI DRAGOSTEA NU ESTE DEAJUNS IV
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O altă modalitate de aţi motiva soţul ca să te iubească aşa cum n-a făcut-o înainte:  
  
5/ Apreciază-i dorinţa lui ca tu să-i fii prietenă.  
  
Erau căsătoriţi de şapte ani când au decis să meargă la o bună cunoştinţă ca să ceară ajutor deoarece spuneau ei "ne certăm din ce în ce mai des ajungând la conflicte mari". "Păi, cum încep ostilităţile"? i-a întrebat buna lor cunoştinţă, şi ea a început să povestească: 
  
Ea, era ocupată în bucătărie şi el o striga de undeva din camera în care citea ceva parcă, sau se uita la TV: Iubit-o, de ce nu vii tu puţin aici cu mine? Gândindu-se că asta era ocazia perfectă ca să relaţioneze cu el. Ea s-a dus la el şi a început să-i vorbească. 
  
"Nu, nu!" îi spune el. "Nu vorbi, doar stai aici cu mine!" Incurcată, soţia spune: "Bine, dar tu m-ai chemat, înseamnă că vrei să vorbeşti cu mine". "Nu, vreau doar să stai aici cu mine!, nu vreau să vorbeşti! "Dar trebuie să ai ceva despre care să vorbim"! insistă ea "doar tu mai chemat"!  
  
La momentul acesta lucrurile au început să degenereze şi foarte curând se aflau intr-o adevărată bătălie de cuvinte. Ei bine, acest scenariu se repeta mereu, mereu, iar ei acum doreau să ştie cum se poate rezolva această problemă. 
  
Buna lor cunoştinţă s-a adresat soţiei (în timp ce soţul asculta cu foarte mare atenţie) şi i-a spus aşa: "Dacă el citeşte ziarul, se uită la TV, s-au lucrează în grădină, dacă tu doar stai lângă el, sau tragi un scaun şi te aşezi ca să-l priveşti cum munceşte, vei vedea cea mai mare infuzie de energie.  
  
Soţia a rămas aproape uimită de cuvintele acelei cunoştinţe. Dar aceasta este exact realitatea.  
  
Aceasta este modalitatea în care cei mai mulţi bărbaţi comunică, prin împărtăşirea experienţelor. Femeile îşi împartăsesc experienţele vorbind despre ele una cu alta, examinându-le şi infuzându-le cu impresii şi emoţii. Bărbaţii însă sunt diferiţi. Ei îşi împărtăşesc experienţele împărtăşind o activitate. Este exact ceea ce aşteaptă bărbaţii ca soţiile să facă. 
  
De ce oare le place bărbaţilor acest tip de relaţionare tăcută umăr-lângă-umăr cu soţiile lor?. Nu ştiu exact de ce, însă cred ca tine de diferenţa esenţială dintre cei doi. V-aduceţi aminte? Ea este roz, el este albastru. Atunci când tu interpretezi totul în jurul tău (lumea) numai prin culoarea roz, ceva îţi va scăpa cu siguranţă. Atunci când el interpretează lumea din jur numai prin culoarea albastru, lui îi va scăpa ceva cu siguranţă. 
  
Aveţi nevoie să fiţi îndrăgostiţi unul de altul, desigur, însă aveţi nevoie să fiţi şi prieteni "umăr-lângă-umăr".Ne spune oare ceva Scriptura despre această dinamică (relaţie) între iubire şi prietenie în căsnicie? 
  
In Cântarea Cântărilor, acolo unde principala temă abordată este dragostea sau pasiunea dragostei, în capitolul 5 Domnul îşi ia timp să le spună cuplurilor: "toată fiinţa lui este plină de farmec. Aşa este iubitul meu, aşa este, prietenul sau compasionul meu,fiice ale Ierusalimului"! (versetul 16). 
  
Noul Testament deasemenea, vorbeşte despre importanţa prieteniei în căsnicie. In Tit 2:3-4, Pavel spune că femeile mai în vârstă ar trebui să înveţe pe cele mai tinere să-şi iubească soţii, adică să fie prietenoase faţă de ei. Femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuvincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să înveţe pe alţii ce este bine, ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii. 
  
Când soţul îşi cheamă soţia doar ca să stea cu el, el practic lucrează pentru căsnicia lui într-un mod semnificativ - poate nu semnificativ pentru ea, însă totuşi extrem de plin de semnificaţie. Aşa comunică soţul. Bărbaţii preferă acest tip de comunicare umăr - lângă - umăr în loc de comunicarea faţă către faţă, comunicare care poate avea loc în cele mai simple moduri.  
  
Stimate soţii, exact aşa cum soţii voştri fac efortul de a fi cu voi faţă către faţă, tot sasa şi voi trebuie uneori să faceţi efortul de a fi cu soţii voştri umăr- lângă- umăr. Atunci când soţul vă cheamă să fiţi cu el şi voi onoraţi această chemare, vorbind foarte puţin sau chiar deloc, veţi vedea câtă energie pozitivă se naşte. 
  
Dacă aţi observat că soţul dvs. s-a îndepărtat puţin şi este mai tăcut, modalitatea cea mai eficientă de al scoate din această pasă este pur şi simplu prin a fi cu el în timpul unei anumite activităţi pe care el o face. Nu vorbiţi! Doar staţi cu el! Faceţi de mai multe ori acest lucru şi veţi vedea ce se întâmplă! Vă garantez că va începe să vorbească. 
  
Se va uita el la tine faţă către faţă? Probabil că nu. Va vorbi vrute şi nevrute de la început?. Probabil că nu. Vei fi tu energizată de aceasta?. Probabil că nu. Va fi el energizat de acest tip de relaţionare?. CU SIGURANŢĂ DA!. 
  
Credeţi-mă! Soţul tău are o nevoie pe care tu însăţi nu o ai, iar această nevoie a lui este împlinită într-o manieră nenaturală pentru tine. Dar, doar dacă stai cu el, umăr - lângă -umăr, dragostea - pasiunea lui pentru tine va creşte inexplicabil. Ştiu că poate acest lucru nu prea pare în regulă la prima vedere, însă este un adevăr simplu pe care trebuie să-l înveţi şi anume, el are nevoie ca tu să fii acolo, lângă el, umăr- lângă -umăr. 
  
Revin cu începutul, cu FAMILIA ce datează de la începuturile vieţii omeneşti pe planeta pământ. Astăzi mai mult ca oricând asistăm la degradarea stării familiilor, şi la lipsa de unitate în cadrul acestora. Cei care alcătuiesc familiile nu iau în serios poziţia care o au în cea mai sfântă celulă de existenţă umană. Tot felul de judecători şi tribunale din întreaga lume, dau verdicte care schimbă din temelie structura a ceea ce s-a numit familie de la începutul civilizaţiei. In acest decor întunecos pentru familie, pentru instituţia divină, este aşa de necesar să ne întoarcem la Biserică, la Sfânta Scriptură, la Cartea Cărţilor şi să cercetăm ce vrea Dumnezeu pentru această instituţie. Nu statul a fost creat primul şi nici vreo altă instituţie, ci familia cea pe care Dumnezeu a intemeiat-o ca să fie celula de bază a societăţii care va urma. Mii de ani nu au fost în stare să stârpească familia, dar se pare că păgânii de astăzi sunt puşi pe fapte "mari". Ceea ce nu a putut face sărăcia, necivilizaţia, asuprirea, acum o realizează tocmai democraţia prost înţeleasă. In statele democratice, familia este cea mai atacată în numele aşa - zisei egalităţi. Acesti păgâni vor să lărgească sfera familiei, incluzând orce fel de asociere între persoane de acelaşi sex, asociere care să poarte numele de familie. 
  
Sfânta Scriptură ne spune clar că Dumnezeu nu a vrut altceva decât ce e mai bine şi mai frumos pentru om, de aceea l-a creat pe el şi pe ea după chipul şi asemănarea Lui ca ei amândoi să trăiască fericiţi şi armonios pentru slava lui Dumnezeu! Dacă modelul de soţ şi soţie nu era creat de Dumnezeu, ar fi dispărut de mult, dar faptul că în toată lumea este răspândită aceeaşi structură, dovedeşte că Dumnezeu aşa a vrut familia, iar oamenii care se tem de Dumnezeu vor face tot ce pot să o pastreze aşa cum a fost creată. 
  
Ionel Cadar  
  
( sfârşit ) 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
NUMAI DRAGOSTEA NU ESTE DEAJUNS IV / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 809, Anul III, 19 martie 2013, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!