AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 283 din 10 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Nu-s ciobul schilodit pe fruntea vieţii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mi-am căutat marginile. Mâini oarbe aşezate pe spatele unui vis de dragul luminii. Rămân aici. Rămân în sensul purificării. Un capăt de drum. Pe margini au rămas mormane de gunoaie. Pietrele au crescut acolo. Cifrele dau răspuns comun la o mie de întrebări. Tandreţea s-a ascuns în şoapte mov. Calul priveşte pe furiş la gura otrăvită a pământului. Alunec spre cer. Undeva, visul a rămas vertical. E cald. E frig. Mintea se joacă de-a hotarul. A pierdut limita. Pe unde umblă miezul ce mi-a scrijelit pe sânge tăcerile? Ah, carne făcută scoică, mi-ai terfelit dulcele iad în pragul de sus al cerului. În palme se despică ochiul. Uite cum doarme lumina! 
  
Între dune, valul sărat, mă scaldă în răcoarea fierbinte a gheţurilor. 
  
Nu-s ciobul schilodit pe fruntea vieţii, prisosul infinit îl pun pe pânză, adună-ţi paşii de pe urmă şi nu plânge rătăcind fiinţa, şi mâna de întinzi, ţi-atingi voinţa. Nu vreau să vând cuvintele uşor, nici valsul nu îngăduie să vină, dar cred în cercul necuprins de zări, şi n-am să am ce tu nu poţi să speri. 
  
După o mie de ani mă nasc apă de munte. Mă logodesc cu viaţa, împletesc setea nebună a clipelor cu fuga iubirii. Las aceste minuni să împartă destinul la doi, un zbor, un capăt, o singură culoare. Las apa să curgă pe vârful mirării. 
  
M-am născut în decorul unui străin, expulzată de ţipătul infernal al materiei. Am înfipt mâinile, precum o criminală, în pleoapele adevărului, în faţa jocului fantasmagonic, să pot trăi explozia de clipe demente şi să pot uita sărutul apăsat al iluziilor. Dacă tot m-am pierdut am vrut să iau de mână singurătatea, să iubesc mârşav cuiul destinului înfipt în mine. Totul e sugrumat şi răsucit de personaje interminabile în măreţia paşilor făcuţi în fugă, din resturile rămase în urma lor ... am cules prefăcătoria vieţii cu gust şi-am rămas goală. 
  
Scăldată în lacrimi, am atins pământul, am izbit gura de el, am furat umanul doar pentru o clipă dar m-am retras rostogolită de regrete. Am început să pun întrebări legate de fericire. Răspunsul l-am găsit frânt. Victorioasă am ucis mirajul semnului de întrebare. M-am născut oarbă. Am năvălit în prăpastia laşităţii umane. Jurămintele au scormonit în fundul sufletului, suferinţa. 
  
Mă loveşte pământul şi-mi strigă ....hei, nu rătăci pe mine, pe lume, pe trecut, vis-a-vis e viaţa... mă ridic între cer şi pământ. 
  
Ridic fruntea în faţa firescului. Pentru prima dată, rog timpul să rămână cu mine. 
  
Morţii s-au adunat în noi. Continuă să ocoleşti şarpele. Tu eşti viaţă şi atunci poţi orice. Reinventează-mă. Respinge vidul, curba e o linie continuă. Paşii făcuţi prin zăpadă lasă urme care se topesc. Paşii din iarbă se usucă, paşii din nisip se acoperă cu pietre, paşii din praf 
  
îi acoperă ploaia. Ai un cer deasupra. Sub cer rămâi umbră. Refaci imaginea cu 
  
pânza albă. Copacul şi tu. Asamblează imaginea pe femeia ce-şi duce parfumul de iubire în fiecare vis, într-o realitate simplă, dincolo de semnificaţii pasagere. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Nu-s ciobul schilodit pe fruntea vieţii / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 283, Anul I, 10 octombrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!