AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Camelia Cosma         Publicat în: Ediţia nr. 90 din 31 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Nu exista viata fara sanatate
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 
Încă din cele mai vechi timpuri oamenii aveau grijă de sănătatea lor folosind mai mult plantele. Hipocrate, medicul antichităţii afirma: “Sănătatea organismului înseamnă atât absenţa bolilor, o abundenţă de vitalitate, cât şi o stare de bine. O sănătate fără probleme se poate exprima astfel: 1. cum vă simţiţi mintal şi fizic; 2. absenţa simptomelor bolilor; 3. longevitate. Starea de bine a organismului este modul prin care organismul rezistă împotriva bolilor infecţioase, apărându-l de bolile foarte grave cum sunt: infarctul de miocard şi cancerul.

Sunt trei “vicii” care nu ar trebui consumate pe această planetă : tutunul, alcoolul, drogurile însă “fuga după bani” a transformat enorm lumea omenească. Emanuel Cheraskin, profesor emerit la Şcoala Medicală din cadrul Universităţii din Alabama afirma că “îngrijirea sănătăţii” este “afacerea falimentară cu cea mai rapidă dezvoltare” totuşi medicina modernă este depăşită. Chiar şi la ora actuală chinezii care trăiesc la distanţe foarte mari de oraş folosesc tot plantele de multe generaţii. La ora actuală generaţia modernă foloseşte din ce în ce mai mult medicamentele. Este normal acest lucru dacă ne gândim că până au fost descoperite antibioticele (după anul 1940) oamenii de exemplu mureau de tuberculoză, dar au fost duşi în sanatorii în zone de munte unde erau foarte bine izolaţi şi aerul curat, puternic de munte le făceau bine. Erau ca într-o familie. Însă după descoperirea antibioticelor sanatoriile au fost lăsate în paragină.

Totuşi nu trebuie să ne fie frică deoarece medicina viitorului se va baza mai mult pe genetică, încercând să descopere acele gene care sunt “rele”. De altfel descoperirea celulelor stem este o mare realizare ştiinţifică. Toată planeta noastră ar putea face ca multe boli să nu existe, însă cum? Mai întâi trebuie să respectăm mediul încojurător care ne suportă de atâţia ani, oamenii să renunţe la fumat, tutun, alcool, să aibă o alimentaţie optimă, să facă mişcare, să fie veseli, optimişti, folosirea mai redusă a televizorului, să fim buni la suflet.

Chiar dacă vi se pare un vis poate fi realizat de către noi, oamenii numai să avem o mare voinţă şi multă credinţă. Vă voi prezenta o comparaţie a dietelor din trecut şi de azi. Omul preistoric mânca: grăsimi-18 %, proteine-17 %, hidraţi de carbon- 65 %. Cultivatorul de pământ: grăsimi-13 %, proteine-12%, zahăr-5 %, hidraţi de carbon-70%. Omul modern: grăsimi-40%, proteine-12 %, hidraţi de carbon-28%, zahc-20 %, dieta ideală: grăsimi-20 %, proteine-15 %, hidraţi de carbon-65 %. Dacă am respecta măcar pe jumătate din aceste sfaturi, spitalele nu ar mai fi pline de bolnavi, oamenii ar fi mai bucuroşi de viaţă şi sufletul lor nu ar mai fi trist şi singur.  

Camelia Cosma  
 
Referinţă Bibliografică:
Nu exista viata fara sanatate / Camelia Cosma : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 90, Anul I, 31 martie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Cosma : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Cosma
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!