AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Romeo Tarhon         Publicat în: Ediţia nr. 526 din 09 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

S-a născut Mişcarea Culturală Naţionalismul şi Arta – MECENA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În aceste zile se pun bazele celei mai puternice mişcări civice, cea mai cuprinzătoare manifestare naţională, cea mai necesară şi bine venită uniune cultural-artistică şi spirituală a românilor din ţară şi din întreaga lume, cea mai amplă procesiune naţională şi trans-naţională căreia i-am dat numele Mişcarea Culturală ”Naţionalismul şi Arta” – MECENA. În cadrul acestei mişcări vor funcţiona secţiuni şi subsecţiuni dedicate tuturor activităţilor culturale, artistice, ştiinţifice şi spirituale. În acest sens, ”naţionalism” înseamnă patriotism, românism, spiritualitate, creativitate românească.  
 
Proiectul şi grupul ”Rugă fără sfârşit”, împreună cu ziarul, editura şi trustul NAŢIUNEA, şi împreună cu voi, creatorii de poezie şi proză care ne veţi considera demni de voi, vor face parte din secţiunea literar-artistică a mişcării, în cadrul unui salon literar-artistic virtual dar şi real, căreia îi voi da curând o denumire pe măsură.Tot în cadrul generoasei mişcări culturale MECENA se va naşte şi va funcţiona cenaclul ÎNFLĂCĂRAŢII, o reeditare a Cenaclului Flacăra într-o formulă modernă, cu titanii în viaţă ai celebrei mişcări culturale alături de tinerii cei mai talentaţi ai noilor generaţii. Tot în cadrul mişcării MECENA vor demara zeci şi zeci de proiecte între care: cărţi, reviste, ziare, posturi de radio şi TV, festivaluri, spectacole, manifestări scenice în ţară şi străinătate, întâlniri între comunităţile româneşti, dar şi schimburi culturale multinaţionale.  
 
Acum, la început de drum, suntem în căutarea unui preşedinte de onoare, a unui lider spiritual al mişcării, dar cred că mai întâi trebuie să luăm fiinţă ca organism, ca entitate colectivă, şi apoi să invităm cele mai de notorietate, de valoare şi moralitate personalităţi spre a ne onora, lumina şi îndruma spiritual. Îndrăznesc să sper că vom avea curând printre noi şi în fruntea noastră cei mai mari români ai vremurilor tulburi pe le trăim. Doar împreună şi cu români adevăraţi, cu oameni însemnaţi şi luminaţi în frunte, vom putea opri exodul naţional, surghiunul la care este supusă românitatea de către duşmanii noştri din ţară şi din lume şi vom putea retrezi conştiinţa naţională a fiilor noştri rătăcitori, întru salvarea României.  
 
Pe paginile electronice, dar şi în realitatea de zi cu zi unde ne vom întâlni, vom socializa şi ne vom organiza, se vor simţi onoraţi doar cei care iubesc cultura, care crează cultura, care promovează cultura şi înfierează incultura, ignoranţa, suficienţa, ipocrizia, indecenţa, intoleranţa, superioritatea, demagogia, împricinarea, duşmănia, ura, răutatea, blasfemia, necredinţa, dizarmonia ... Rostul grupului nou înfiinţat este acela de fondator al unei mişcări de unificare şi purificare prin cultură, prin spirit, prin artă, prin credinţa în Om şi Dumnezeu, prin lupta binelui împotriva răului din noi şi dinafara noastră, prin descoperirea, amplificarea şi promovarea forţelor creatoare româneşti, prin exprimarea manifestă a vocaţiei noastre unice în lume ca naţiune specială, a menirii noastre ca Neam şi Ţară.  
 
MECENA este strigătul catifelat al chemării la lupta pentru salvarea spirituală a românităţii, este semnalul retrezirii din agonie şi îndemnul la unitate şi puritate, la retrezire şi primenire, la re-naţionalizare şi purificare, la cultul prin cultură a patriotismului naţionalist, la ridicarea unui zid de netrecut împotriva celor care nu ne vor ca popor unit şi durabil, la punerea stavilei împotriva celor care ne duşmănesc, ne hulesc şi ne sfidează prin manifestări anti-româneşti. Să le contracarăm demersurile trufaşe, şovine şi ticăloase şi să le demonstrăm iar şi iar, aşa cum poporul român şi-a dovedit unitatea şi invincibilitatea peste milenii, că tot ce e românesc nu piere şi nici nu va pieri, aşa cum minunat sună imnul nostru de suflet cântat de un mare înaintaş român, Jean Moscopol, ”imn” preluat şi cântat cu inegalabilă forţă de către unul dintre cei mai mari români dragi nouă, tuturor, zeul cântecului românesc,Tudor Gheorghe.  
 
Închei exprimându-mi speranţa că în scurtă vom avea în fruntea mişcării noastre drept călăuză şi protector un adevărat MECENA.  
 
Dumnezeu să ne lumineze şi să ne ajute!  
 
ROMEO TARHON  
 
Grupul MECENA funcţionează în reţeaua facebook pe pagina electronică: http://www.facebook.com/groups/monarom2000/edit/  
 
Articol publicat în ZiarulNaţiunea în 10 iunie 2012,Romeo Tarhon  
 
http://www.ziarulnatiunea.ro/2012/06/10/s-a-nascut-miscarea-culturala-nationalismul-si-arta-mecena/  
 
Referinţă Bibliografică:
S-a născut Mişcarea Culturală Naţionalismul şi Arta – MECENA / Romeo Tarhon : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 526, Anul II, 09 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Romeo Tarhon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Romeo Tarhon
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!