CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Pompiliu Comsa         Publicat în: Ediţia nr. 415 din 19 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

none
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ZILELE UNIVERSITĂŢII APOLLONIA 
  
EDIŢIA A XXII-a 
  
IAŞI 
  
9 FEBRUARIE - 9 MARTIE 2012 
  
Universitatea Apollonia din Iaşi organizează, în perioada 9 februarie – 9 martie 2012, o serie de manifestări ştiinţifice, culturale şi sportive, în cadrul evenimentelor anuale, devenite tradiţionale, reunite sub genericul „Zilele Universităţii Apollonia”. 
  
Prin misiunea asumată de promotor al valorilor academice, Universitatea Apollonia din Iaşi pune accent în mod permanent pe cele trei compunente de bază: culturală, educativă şi formativă de pregătire a tinerei generaţii, având în vedere rolul şi viitorul universităţilor într-o economie a cunoaşterii şi o societate a creativităţii. 
  
Personalizare, diversitate şi transparenţă - cele trei principii promovate de Viziunea 2025 privind învăţământul superior din România – reprezintă punctul de plecare al acţiunilor organizate de universitatea noastră, în beneficiul studenţilor şi al societăţii pentru care aceştia sunt pregătiţi.  
  
Ca în fiecare an de la înfiinţarea Universităţii Apollonia, perioada de o lună cuprinsă între sărbătoarea Sfintei Apollonia, din ziua de 9 februarie şi sărbătoarea celor 40 de Mucenici din Sevastia, din ziua de 9 martie, reprezintă o sumă de evenimente ştiinţifice, cultural-educative şi sportive care se adresează atât studenţilor şi cadrelor didactice din universitate cât şi invitaţilor acestora din Iaşi, din ţară şi din străinătate. 
  
Bogatul program al manifestărilor prilejuite de ediţia a 22-a a Zilelor Apolloniei debutează cu Sesiunea ştiinţifică studenţească din ziua de 9 februarie 2012, la care s-au înscris peste 100 de studenţi ai celor două facultăţi, cu 60 de comunicări din domeniul Medicinii şi Tehnicii Dentare şi 10 comunicări din domeniul Ştiinţelor Comunicării.  
  
Ziua Sfântului Valentin din 14 februarie 2012 este marcată printr-o masă rotundă cu tema „Iubirea – un atribut al sufletului uman” care, prin moderatorul Prof. Onor. Mircea Dascaliuc şi personalităţile invitate la dezbateri: Prof.univ.dr.Nicu Gavriluţă – Decanul Facultăţii de Filozofie de la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi, Pr.Conf.univ.dr. Dan Sandu şi Pr.asist univ.dr. Iosif Iacob – Facultatea de Teologie de la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi şi Psiholog Iulian Ghica – Fundaţia COTE, va oferi prilejul unor dezbateri interesante pe tema atât de generoasă a iubirii cu multiplele ei aspecte. 
  
Sărbătoarea autohtonă a dragostei este, de asemenea, prezentă în programul Zilelor Apolloniei, de Dragobete, în ziua de 24 februarie 2012, desfăşurându-se Balul Studenţilor Apollonişti, organizat de Asociaţia Studenţilor din Universitatea Apollonia. 
  
Seria acţiunilor culturale organizate de Forumul Academic al Creativităţii, Inovării şi Performanţei în Arte (FACIPA) începe prin Recitalul de Canto din ziua de 17 februarie 2012, în cadrul căruia clasa asist.univ.drd. Doina Dimitriu Ursache va interpreta lucrări de Mozart, Donizetti, Flotow, Lehar, Rossini, Verdi, Schubert, Puccini.  
  
În aceeaşi notă, ziua de 8 martie 2012 va fi sărbătorită prin Seara de Muzică şi Poezie - Omagiu Femeii în cadrul căreia îşi aduce contribuţia Corala Camerata Apollonia a studenţilor universităţii, sub îndrumarea prof.Adrian Ardeleanu. 
  
O parte importantă a Zilelor Apolloniene o constituie Congresul ştiinţific din zilele de 1 şi 2 martie 2012, organizat de Universitatea Apollonia şi de Filiala Iaşi a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România cu participarea Centrului Medical Domenico din Iaşi, Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice din România, Colegiul Medicilor Dentişti din Iaşi (CMDI), Ordinul Tehnicienilor Dentari din România, Bredent Medical România, Universitatea din Pisa, Italia, Universitatea din Rouen, Franţa, Compania BASAD MEDICAL din Israel, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Romania.  
  
Tematică generoasă a congresului va dezbate subiecte care interesează medicii dentişti, tehnicienii dentari, asistenţii medicali şi kineto-terapeuţii precum şi specialiştii din domeniul ştiinţelor comunicării, relaţiilor publice şi jurnalism. Pe baza participării la lucrările congresului, medicii dentişti, tehnicienii dentari, asistenţii medicali şi kineto-terapeuţii vor primi credite EMC. 
  
Lucrările congresului se vor desfăşura pe cinci secţiuni care vizează atât aria de preocupări din domeniul medical cât şi probleme de actualitate ale educaţiei şi comunicării:  
  
- Kinetoterapia versus terapia ocupaţională  
  
- Principiul profilactic în medicina modernă 
  
- Echilibrul postural cranio-sacral 
  
- Stress-ul şi violenţa în educaţie 
  
- Comunicarea de criză şi criza comunicării,  
  
în cadrul cărora se vor susţine conferinţe, comunicări orale, postere şi se vor prezenta cursuri de specialitate, demonstraţii practice, de către participanţi din ţară şi străinătate.  
  
Sub genericul INTERACADEMICA, se vor desfăşura două evenimente importante pentru universitatea noastră, care reprezintă debutul acţiunilor permanente de prezentare a unor mari universităţi ale lumii, unele dintre acestea fiind partenere ale Universităţii Apollonia în activităţi de colaborare ştiinţifică şi culturală. Primul astfel de eveniment va fi în ziua de 27 februarie 2012 – prezentarea Universităţii Cambridge (Prof.univ.dr. Călina Gogălniceanu), urmată de un recital de muzică renascentistă engleză, iar cel de al doilea, în ziua de 5 martie 2012 – prezentarea Universităţii din Bochum (Prof. Dr. Beate Brand Saberi din Germania), urmată de lectura unui monolog din Faust de Goethe.  
  
Din programul Zilelor Apolloniei nu lipsesc nici manifestările sportive, astfel încât în zilele de 25 şi 26 februarie 2012 se va desfăşura competiţia Cupa Apolloniei la tenis de masă, în care concurenţii – studenţi şi tinere cadre didactice – îşi vor disputa trofeul şi îşi vor demonstra măiestria în acest sport. 
  
Dezbaterea cu inspiratul titlu „Rugăciunea ca vector de comunicare cu Dumnezeu” din ziua Sărbătorii celor 40 de Mucenici, 9 martie 2012, va încheia şirul evenimentelor din cadrul Zilelor Universităţii Apollonia. Auditoriul se va bucura de prezenţa Pr.prof.univ.dr. Wilhelm Dancă şi a celor doi invitaţi de onoare: IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iaşi. 
  
Ne exprimăm speranţa că Universitatea Apollonia din Iaşi va fi gazdă primitoare, ca de fiecare dată la astfel de evenimente, că toţi invitaţii noştri se vor simţi foarte bine în mijlocul studenţilor şi cadrelor didactice ale universităţii, iar activităţile desfăşurate cu prilejul Zilelor Apolloniene se vor constitui într-un cadru care ilustrează tendinţele actuale din învăţământul superior european confruntat cu noua paradigmă a educţiei centrate pe student. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
none / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 415, Anul II, 19 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!