CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Noasociaţia Culturală Regal D’Artne         Publicat în: Ediţia nr. 1250 din 03 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

„TESTAMENT” – CEL MAI BUN SPECTACOL AL ANULUI 2014 !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Toată lumea a fost surprinsă văzându-la pe FUEGO în calitate de actor. Şi nu în orice fel de spectacol. Dimpotrivă, unul cu totul şi cu totul special, unde şi-a adus aportul în regie şi interpretare, alături de profesoara sa de teatru din facultate, Adriana PITEŞTEANU, un pedagog de excepţie, formatoare a multor generaţii de actori celebri. 
  
Este vorba despre „TESTAMENT”, piesa a cărui concept propune ceva nou pentru scena românească: o lecţtie de patriotism, un motiv pentru a ne înclina în faţa valorilor esenţiale ale vieţii, discipolul FUEGO aducând un omagiu de cinste maestrului său, poetul luminii, Grigore Vieru. 
  
Premiera a avut loc în luna octombrie a anului trecut, la Piteşti, la teatrul „Alexandru Davila“, acolo unde artistul este angajat de mai bine de 10 ani. Succesul nu a întârziat să apară, piesa jucându-se lunar cu sala plină, având chiar câte două reprezentaţii pe seară. 
  
La cererea publicului, la începutul lunii mai, Paul SURUGIU a colindat ţara, în cadrul unui turneu naţional, împărtăşindu-le românilor opera marelui poet. Aşa cum era de aşteptat, oamenii nu au rămas indiferenţi şi au umplut până la refuz sălile, oferindu-i artistului ropote de aplauze. 
  
Şi nu doar pentru prestaţia sa, ori pentru faptul că îl admiră, ci pentru iniţiativa admirabilă de a promova, la rang de înaltă virtute, valorile româneşti autentice, poezia de neam, dragostea de ţară, de limba română. 
  
Ecourile nu au întârziat să apară. Aşa se face că la Bălţi, în faţa a peste o mie de spectatori, la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri“, iniţiativa de a-l recita pe Vieru într-un spectacol atât de amplu a fost premiată de către revista de cultură „LITERATURA ŞI ARTA“, cu trofeul pentru poezie, acesta fiind înmanat chiar de academicianul Nicolae DABIJA, intelectual de marcă, poet român, care a declarat că FUEGO face ceva ce nu a făcut nimeni până acum, uneşte malurile Prutului şi face românii să se simtă cu adevărat români. 
  
Π
  
n prezent, spectacolul „TESTAMENT“ a mai bifat o performanţă. Societatea Culturală „ANAMAROL“, editura şi organizaţie ce se ocupă cu promovarea artei româneşti, a scriitorilor şi artiştilor autentici, cu adevărat talentaţi, a oferit un premiu special artistului de ieri şi de azi, Paul SURUGIU - FUEGO, pentru cel mai bun spectacol al anului 2014 – „TESTAMENT“, realizat cu devotament şi profesionalism, dovedindu-se a fi un succes de casă răsunător. 
  
Premiul i-a fost înmânat interpretului de către poet, textier, prozator şi publicist Rodica Elena LUPU, un suflet nepereche în peisajul cultural românesc, un destin închinat poeziei şi înaltului. Întregul moment va putea fi urmărit în săptămânile următoare în cadrul show-ului moderat de FUEGO in fiecare sâmbătă seara, de la ora 20.00, la FAVORIT TV. 
  
„M-am întrebat de ce, în ultima vreme, oamenii simt nevoia de a redescoperi, cu responsabilitatea gândului matur, arta transmisă prin poezie. Cred că esenţa se află, în cele din urmă, în felul ales de fiecare pentru a interpreta versul, în valorile pe care noi i le acordăm. Şi poate mai mult ca niciodată, acum, cred că poezia, împreună cu muzica, este cea care uneşte oamenii, într-un limbaj comun, într-o unică simţire. Este felul meu de a exprima că opera acestui poet reprezintă un motiv real pentru care trebuie să ne înclinăm, aducând în atenţie memoria sa.” (Paul SURUGIU) 
  
Si cum turneul naţional nu a ajuns în fiecare oraş, în toamnă, Fuego va pleca din nou la drum, în cele mai importante metropole, cu partea a doua a turneului său naţional. Până atunci, „TESTAMENTUL“ va putea fi urmărit la inchiderea stagiunii de la teatrul „Alexandru Davila“ din Piteşti.  
  
Asociaţia culturală Regal d'Art 
  
mai 2014 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
„TESTAMENT” – CEL MAI BUN SPECTACOL AL ANULUI 2014 ! / Noasociaţia Culturală Regal D’Artne : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1250, Anul IV, 03 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Noasociaţia Culturală Regal D’Artne : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Noasociaţia Culturală Regal D’Artne
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!