CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  Nicolae Costea Teleajen la vârsta înţelepţilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Al.Florin Ţene  
  
Nicolae Costea Teleajen la vârsta înţelepţilor 
  
Vremea tot înfăşoară aţa timpului pe ghemul vieţii noastre, adăugând straturi peste straturi de ani, până când ...  
  
Dar ... nu trebuie să ne treacă viaţa oricum. În urma noastră e necesar să rămână ceva pentru urmaşii, urmaşilor noştri. 
  
Pentru scriitorul Nicolae Costea Teleajen, pe numele său adevărat Costea Gh.Nicolae, timpul nu a trecut oricum. Acolo, într-un sat din judeţul Prahova, este vorba de comuna Izvoarele, satul Malu Vânăt, acest om a trudit cu sudoarea gândului şi a talentului, pentru a scrie zeci de cărţi de poezie, , monografi, proză, şi apoi a le dat luminii tiparului, în folosul cititorilor săi. 
  
De la prima sa carte “Patima sărutului “, apărută în 1993 şi până la ce-a de a 20-a carte, şi mai multe chiar, ne-am dat seama că acest scriitor este dăruit de Dumnezeu cu harul talentului. De aceea Comitetul Director al Ligi Scriitorilor Români a hotărât ca Nicolae Costea Teleajen să fie primit în această asociaţie profesională, făcând parte din Filiala Braşov. 
  
Rondelurile sale, dar şi cărţile dedicate unor evenimente istorice ale neamului românesc, ne dezvăluie un talent frisonat de patriotism şi iubire de frumos. 
  
Pe 27 noiembrie, a.c. scriitorul Nicolae Costea Teleajen împlineşte 75 de ani, cu această ocazie îi dorim sănătate, viaţă lungă şi inspiraţie, pentru a ne mai dărui frumoase şi interesante opere. 
  
Al.Florin Ţene 
  
Preşedintele Ligi Scriitorilor Români 
  
Membru corespondent al Academiei Americană Română 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Nicolae Costea Teleajen la vârsta înţelepţilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1060, Anul III, 25 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!