AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 322 din 18 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

NICI LAIE, NICI BĂLAIE...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Privesc pe fereastră cu inima chircită de frigul ce-l simt intrat până-n oase şi-n inima-mi îndurerată de trista privelişte ce apasă perdeaua ce mă desparte de anotimpul haotic de afară ce se aseamănă atât de mult cu politica pestriţă şi la fel de haotică ce se derulează rece ca de pe o bandă rulantă fixată de acum 21 ani pe role care trist se rotesc pe hotărâri şi asumări de răspunderi ale guvernului plat în vârtejul evenimentelor fără să bage în seama tristeţea din ochii sărmanilor vitregiţi de stihiile naturii şi rămaşi fără acoperiş deasupra capului ori a săracilor ce îngroaşă rândul celor mai amărâţi înfometaţi ai ţării şi se întreabă în timpul zilelor şi al nopţilor fără somn ce vor îmbrăca şi ce vor mânca în iarna care tot bate în fiece an înverşunată în uşa ce scârţâie îndurerată la gândul că se va închide pustie la fel ca robinetul gazului ce dacă este consumat nu poate fi plătit chiar dacă ar da puţină căldură pentru sufletele atât de triste ale sărmanilor români ce-şi numără cu teamă fiecare sfanţ al salariului redus cu ori fără motiv de raţiune economică sau financiară ori al pensiei micşorate fără noimă şi face de zece ori cele mai drastice calcule care să-i scoată la liman în primăvara ce este atât de departe şi va să vină după alt anotimp ce nu aduce a fi iarnă dar parca nici primăvară după noaptea asta şi nu seamănă cu ceea ce ştim că se cheamă a fi acest anotimp dar nici vară sau toamnă nu este şi îl putem defini ca fiind nici laie dar nici bălaie se pare că este...

Şi cum tristeţea din suflet se bagă în încăperea în care îmi macin trăirea ce fuge departe de mine şi nu pot s-o aduc mai aproape pentru a-i spune degrabă povestea ce-mi macină trist existenta pe care eu nu o pricep şi o tratez mai firesc cu refuz în speranţa că mâine se schimbă şi-mi va fi mult mai bine şi nu mă mai las prins de tristeţe sau o alung mânios de prin preajmă iau hotărârea de a scrie şi a-mi pune problema ce-mi râcâie gândul ca o pilă stricată cu rizuri uzate ce lunecă lin pe placa poroasă ce nu se mai lasă a fi prelucrată cu tot sârgul lăsat prin durerea de dinţi a celui ce-şi vede lucrarea neterminată şi găsesc că răspunsul e unul mai clar decât clarul seninului cer din amiaza de vară ce îndelung se lasă aşteptată şi-mi spune că-i clar că nu-i laie dar nici că-i bălaie !

NOTĂ.  

Rog cititorii rătăciţi pe aici şi ameţiţi de gândurile mele să nu se supere...! Poate au aşteptat ceva mai bun... A fost doar intenţia de a vă binedispune, dragii mei!  

 

Cu prietenie,  

Marian  

Referinţă Bibliografică:
NICI LAIE, NICI BĂLAIE... / Marian Malciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 322, Anul I, 18 noiembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!