CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  Nelu Tripon - “Mesajele binecuvântării!”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

După ce a debutat în urmă cu un deceniu cu volumul “Comori pentru Cer”, poetul Nelu Tripon din Chicago revine în atenţia publicului iubitor de poezie şi a cititorilor consacraţi, cu un nou volum de poeme, intitulat “Mesajele Binecuvântării”. Publicată la editura “Tutimex” din Arad, cartea conţine poezii creştine care, aşa cum afirma pastorul Valentin Popovici în prefaţa cărţii, “ar putea declanşa trezire, inspiraţie şi zidire în toate bisericile lui Hristos”. Poeziile lui Nelu Tripon aduc pe lângă satisfacţia artistică, specifică poeziei în general, sentimente ce marturisesc credinţa în Dumnezeu. “Pentru mine poezia nu înseamnă numai o înşiruire de cuvinte cu sau fara rimă, ci reprezintă o parte din arta frumuseţii spirituale” a ţinut să precizeze poetul.
Nelu Tripon a locuit în decursul anilor în statele Florida, Ilinois şi Arizona. Cea mai mare parte din anii petrecuţi în SUA, a locuit în Chicago, unde a revenit întotdeauna cu placere. Autor foarte silitor, în căutare, pătruns de spiritul Impărăţiei care vine, Nelu Tripon este caracterizat de o dorinţă acerbă de-a se implica în activitatea misionară oriunde este solicitat. Aplecat spre nevoile de toate felurile ale semenilor, dar con-ştient în primul rând de belşugul vieţii în ascultare de Domnul, de valoarea moştenirii sfinţilor şi pedeapsa ce-i asteaptă pe împotrivitori, pe necredincioşi, ori pe prefăcuţi.
“Trăiesc un sentiment aparte de fiecare dată când mesajele transmise prin versuri ating sufletele oamenilor şi răspund nevoilor spirituale existente” – ne-a mai mărturisit poetul. Domnia sa apreciază orice încercare a cuiva de a compune dându-şi seama că dorinţa de-a scrie poezii se naşte înăuntrul fiecăruia şi cu cât această dorinţă se amplifică, vine şi momentul expunerii publice a acelor versuri. Cel care oferă înţelepciunea şi talentul este însuşi Creatorul fiinţei umane. El ştie să dea ploaie peste ogorul semănat, peste sămânţa de bună credinţă semănată uneori chiar cu mijloace mai rudimentare. Din aceste perspective, am putea spune că Domnul răsplăteşte munca, nu înţelepciunea sau darul.
În momentul de faţă, poetul Nelu Tripon lucrează la cel de-al treilea volum de poezii care se va intitula “Vocea Speranţei Divine”, care după toate probabilităţile va vedea lumina tiparului la începutul anului 2009. “Timpurile pe care le trăim, conform Cuvântului Sfânt sunt vremurile sfârşitului caracterizate prin dezastre naturale de o mare intensitate, războaie, oameni răi, creştini debusolaţi şi biserici apostate. +n această perioadă, copiii lui Dumnezeu ţintesc spre punctul final în veşnicie, căutând să rămână cu Domnul” –remarca poetul român din “Windy City”.
Potrivit profesorului Dumitru Buhai, “Mesajele binecuvântării” este un aport inedit în îmbogăţirea tezaurului poetic creştin aducând noi speranţe, noi frumuseţi şi o credinţă curată şi sfântă, aducătoare de mântuire în credinţa în Domnul Iisus Hristos”. Cei care doresc să intre în posesia acestui volum de poezii, costul unei cărţi este doar de $10 şi poate fi comandată la numerele de telefon:(773)284-6579 & (773)319-5024 sau prin email la adresa: NeluTripon@yahoo.com  

Octavian D. Curpaş  

Phoenix, Arizona  

2008  

 

Referinţă Bibliografică:
Nelu Tripon - “Mesajele binecuvântării!” / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 271, Anul I, 28 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!