CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 282 din 09 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

NECUNOSCUTUL ETER
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Eterul, misterul etern, apare des în viaţa noastră, că-i practică ori visătoare. El este aer, atmosferă, e corp, fluid, e adunare de aştri-n univers, e undă permanentă ori vibraţii, e element primordial alături de foc, de apă ori pământ, e peste tot, real şi atât de cunoscut în imensul său necunoscut...
Poeţii-l amintesc în versuri şi-l situează atât de diferit în gândul lor, ades găsindu-şi muza într-un eter multicolor! In el, iubirile-şi îngroapă ori chiar în el le nasc şi, din nesfârşita sa întindere misterioasă, ei se hrănesc şi ne hrănesc momente pline de melancolie, de dragoste şi bucurie...
De am putea da ocol eterului, ar fi atât de bine pentru toţi ce l-ar dori, căci l-am cunoaşte, l-am pipăi cu ochiul, presupun, ori chiar cu mâna şi l-am simţi când pleacă ori când vine, i-am admira cununa...
Atâta doar că pare infinit şi nu-l putem cuprinde nici cu privirea şi nici cu lacomă ori plină de virtute imaginaţie fecundă ce nu adoarme nici la senectute. Spre norocul nostru. Altfel, câte drame am descoperi în el! Câte lacrimi şi speranţe, cât dor şi câtă tristeţe, câte vise cu ale lor culmi încă virgine, rămase neatinse! Ale noastre, ale fiecăruia şi ale altora, intersectate mai mult ori mai puţin cu ale noastre.  

Toate gândurile frumoase le-am întâlni, împreună cu şoaptele de iubire şi speranţele aruncate întâmplător sau nu în spaţiul care pare etern şi fascinant a fi. Împreună cu mulţime de comunicări şi încercări de apropiere ori respingere umană, cu sentimente nenumărate de la cele mai înălţătoare şi până la cele mai adâncite-n ură şi ocară.
Sunt mai multe, din toate, în el, în acest eter imens şi necunoscut, .. se pot număra pe pământ, lângă noi, cu tot ce avem şi ce-am mai avut...
În singurătatea noastră, apelăm la el, căci ne întâmpină şi ne primeşte cu toate ale noastre-n braţe şi ne lasă a ne hrăni din toate ale lui necunoscute şi a ne simţi împliniţi şi fericiţi ori, cel puţin, eliberaţi de gândurile triste pe care le ascundem de ochii şi simţirea semenilor noştri.
Este mai trist când revenim cu picioarele pe pământ, în realitatea vieţii, de care ne ferim s-o punem în cuvânt...  

Referinţă Bibliografică:
NECUNOSCUTUL ETER / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 282, Anul I, 09 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!