AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 649 din 10 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Nebun cap.2
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cap. 2 
  
Nu voi face teoria fumatului. Dar este o sinucidere lentă. Artistul ştie cel mai bine ce înseamnă a te sinucide încet. Cu asta am încheiat teoria fumatului. 
  
Şi mai era o femeie nebună care se credea Fecioara şi îl numea pe fratele ei mai mic, Yehoshua, adică Iisus şi mergeau pe drumul Damascului, iar securiştii mişunau peste tot, prin aer, prin apă, de nu maiştiai care este şi care nu este . 
  
Ca o criză de inimă se plimba frumoasa doamnă pe Calea Victoriei, aducerţi perfuzorul, intubatorul, strigă un puşti legat de stâlpul Primăriei de Roşu, telefonul mobil înghite continentele, simt palma ta mică în îmbrăţişarea degetelor mele îngheţate de emoţie, peste oraş s-a tolănit toamna cea cu şolduri late, un zdrenţăros cântă Concertul de vioară al lui Paganini, o criză de inimă în plus, ca la poker, patru inimi, calul se nalţă din bronzul său, are testicule gigantice, dar tu treci , nepăsător ca o criză de inimă.  
  
Deci , era odaliscă venită din Ioropa, s-a îndrăgostit de un irakian, acesta avea doar o nevastă, aşa că gelozia fu mare. A alergat-o nevasta irakianului pe odalisca noastră de a făcut odalisca un prinţ pe drum. Un prinţ ce avea săajungă soldat în armata Kenyei, apoi sclav la somalezi şi apoi şomer în SUA. Asta e. Îţi spun un cântecel să adormi zise Şahrezada , care era pe aproape. Cămintea nebunului, nici înţeleptul n-o întrece.  
  
Copiii nu se fac peste noapte, nici fructele coapte, nu ştii, zăludă, cu cine eşti rudă, rupe-mi o pleoapă, am să te pot recunoaşte,fiul tatălui tău, hău din hău, 
  
cu cât eşti mai modest,treci la rest, de ce să iubeşti moartea dacă, romană, sarmată, n-ai înţeles bucuria unei păsări cântând,nici strălucirea în ochii profesorului de Gând, ai grijă ce vorbeşti, îmi şopteşte, te aud copiii şi te spun lui nea Peşte.Iar o idee este mai importantă decât o catedrală, spune spânul închinându-se pe ascuns, fereşte-te sădevii victima adevărului, omul îşi suflă nasul cu putere, dar adevărul creator de iluzii?Viaţa-i frumoasă, palpită, ca o pipiţă, O bomboană îţi schimbăgustul, Naiv ca o gură de incendiu, El ştia că afectarea este semnul indiferenţei, Vântul sufla mai uşor ca o frunză, Casele păreau solfegii solidificate,Băltoacele aurite de soare ne orbeau, Vorbeam şi ne certam în gând, Tăceam ca două afeturi de tun. Răspunzi cu capul, dacă îl ai, de nu, cu trupul, dar am întâlnit morţi fără trup. Pas de întreabă ceva. Părul blond se risipeşte pe continente, într-un cinematograf un om a devenit profet, a scos o mitralieră şi a tras trei focuri, unul în Dumnezeu, unul în plasatoarea de bilete şi unul în el însuşi. Din om au curs versuri galbene. Reflectoarele înnebunite alergau de colo-colo ca nişte şefi fără pantaloni. Să trăiţi, permteţi să raportez, se auzi din toaleta renovată a cinematografului. Ei, poftim.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Nebun cap.2 / Boris Mehr : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 649, Anul II, 10 octombrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!