CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 214 din 02 august 2011        Toate Articolele Autorului

Ne incredem in mila Ta, Dumnezeul nostru
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

  
Rugaciune inspirata din studiul cartii lui Habacuc 1 

Domnul nostru Cel Atotputernic,
 
  
Dumnezeu sfânt, veşnic, mai presus decât toate lucrurile, 
  
Dorim să fim martorii Tăi pe acest pământ şi de aceea Îţi cerem să ne descoperi planurile Tale veşnice, acele lucruri deosebite, sfinte şi desăvârşite. Toată fiinţa noastră se pleacă în adorare înaintea Ta. 
  
Este greu să privim răul şi nedreptăţile ce se comit în jurul nostru. Nu este simplu să vedem toate acestea fără a ne întreba de ce Tu le îngădui. Tu, care eşti atât de drept şi sfânt, de ce laşi răul pe pământ? 
  
De ce păcatul se manifestă nestingherit în lume şi în poporul Tău? De ce toate acestea şi până când? Noi nu putem decât să asistăm neputincioşi la ce se întâmplă. Nu avem putere de a schimba ceva. Doar în Tine ne este nădejdea noastră. 
  
De aceea, necredinţa şi îndoiala ne iau cu asalt, ne copleşesc cu dovezi că Tu ai abandonat pe poporul Tău şi l-ai lăsat să se contopească cu lumea, că nu Îţi mai pasă de ce se întâmplă cu noi, cei care ne încredem în Tine, că suntem lăsaţi în voia sorţii .... 
  
Totuşi, Tu eşti Cel Veşnic. În căile Tale totul este mântuire. Tu vezi toate lucrurile de pe pământ şi ai rânduit o cernere a poporului Tău din cauza nelegiuirii, o separare a „grâului de neghină” aşa cum ai spus de la început. 
  
Cel ce îşi pun nădejdea în lume, de lume va fi zdrobit. Nu există siguranţă pentru cel ce se încrede în oameni şi leapădă pe Dumnezeu, pentru cel ce se uneşte cu lumea în comiterea a ceea ce este rău înaintea Ta. 
  
Astfel, Tu vei da fiecăruia după alegerea Sa, iar lumea va pune stăpânire peste cei din poporul Tău care s-au mărginit să Îşi aparţină doar cu numele. 
  
Dar cum ar putea oferi mântuire cei ce nu sunt dumnezeu, ci doar praf şi cenuşi, ca orice fiu al lui Adam? Cum să aştepţi mântuire de la cei ce nu văd altceva decât păcat şi lăcomie în nelegiuire înaintea ochilor lor? Nu este un lucru lipsit de raţiune? 
  
Nu se va topi oare poporul Tău în mijlocul vrăjmaşilor neprihănirii, al celor ce fie Îl ignoră, fie Îl urăsc pe Dumnezeul Cel Viu? Nu se va dovedi în cele din urmă ca fiind deşertăciune prosperitatea promisă de cei ce Te părăsesc? Şi totuşi aşa stau lucrurile pentru cei ce nu se încred în Tine. 
  
Nimeni nu poate sta împotriva păcatului, dacă Tu nu îl susţii, fără intervenţia salvatoare a Ta. Nimeni nu poate lupta cu răul, dacă Tu nu Îţi faci vizibilă prezenţa. O dată zăgazurile rupte, potopul este sigur. Nimic nu îl mai poate opri. 
  
Cel ce înalţă pe sine, Tu îl vei smeri. Şi cel ce clădeşte pe minciună, Tu îl vei face de ruşine. Păcatul nu poate oferi nimic sigur, iar cei ce îl urmează nu se vor bucura mult. 
  
Dar Te rugăm acum, Dumnezeul nostru, să intervii pentru poporul Tău să nu fie distrus de năvala principiilor nedrepte ale lumii. Te rugăm pentru întoarcerea la Tine, la adevărul Tău. 
  
Tu eşti bun şi îndurător, de aceea ai milă de poporul Tău, de moştenirea Ta, de cei ce sunt chemaţi cu Numele Tău. În mânia Ta adu-Ţi aminte de îndurarea Ta, pentru slava Ta! 
  
Pentru ce să fim prada celor ce Te urăsc, a celor ce nu cheamă Numele Tău? De ce să fim cernuţi şi aruncaţi de cei ce nu se tem de Tine? 
  
Noi nu avem o altă putere în afară de Tine. Doar Tu eşti stânca noastră, temelia credinţei şi nădejdii noastre. Vino în ajutorul nostru acum! 
  
Vino în mijlocul nostru şi vom fi spălaţi de păcat. Fii împreună cu noi şi vom birui. De ce să se laude omul cu înţelepciunea sa? De ce să fim făcuţi de ruşine? 
  
Oare vei lăsa pământul fără mărturia Ta, fără cei ce sunt poporul Tău? Oare vei închide harul Tău, pentru ca toţi să fie pierduţi?  
  
Ne închinăm cu încredere înaintea Ta, Te lăudăm şi Te preamărim în veci. Amin. 

Referinţă Bibliografică:
Ne incredem in mila Ta, Dumnezeul nostru / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 214, Anul I, 02 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!