CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Exprimare > Vocatii >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 17 din 17 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Ne-am saturat de religie, ne-am saturat de Dumnezeu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

„Ne-am săturat de religie, ne-am săturat de Dumnezeu”, par a spune în mod direct de data aceasta cetăţenii binecrescuţi şi educaţi ai Londrei. Într-o ştire publicată zilele trecute în mai toate ziarele de circulaţie naţională, se făcea cunoscut faptul că în Marea Britanie, începând din data de 21 octombrie 2008, va fi lansată pe autobuzele din Londra prima campanie de promovare a ateismului. 
  
Această campanie este finanţată din donaţii având drept scop contracararea mesajelor de promovare a diferitelor organizaţii religioase. Campania are drept slogan mesajul: „Probabil că nu există Dumnezeu. Aşa că acum ar trebui să nu îţi mai faci griji şi să începi să îţi trăieşte viaţa”. Mesaje antireligioase cu un astfel de caracter vor fi expuse pe un număr de 30 de autobuze, timp de patru săptămâni, adică până în jurul datei de 18 noiembrie 2008. 
  
Obişnuiţi cu mesajul ateist, ce se considera „ştiinţific”, din timpul regimurilor comuniste, poate că am zâmbi la auzirea unei astfel de ştiri. În fond, mai bine de 40 de ani ne-a fost spus în continuu că nu există Dumnezeu şi în consecinţă nu ai de ce să îţi faci griji cu privire la vreo judecată viitoare. Aşadar, nu rămâne decât să îţi trăieşti viaţa, fiindcă oricum este singura pe care o ai, sau o vei avea vreodată. 
  
Prin urmare, nimic surprinzător într-un astfel de mesaj; dar deloc de neglijat este faptul că astfel de idei sunt acum promovate în mod făţiş, nu aş dori să folosesc cuvântul „neruşinat”, în chiar capitala ţării care a răspândit cele mai multe Biblii pe întregul pământ, patria puritanilor şi a metodiştilor, a lui John Wycliffe, William Tyndale, John Bunyan, John Wesley, Charles Spurgeon şi a multor altor pionieri ai credinţei în Cuvântul lui Dumnezeu, adică al Scripturii. 
  
Cum se poate ajunge ca tocmai în locul care a fost de multe ori stropit cu sângele celor ce au murit pentru promovarea credinţei în Dumnezeu şi a libertăţii de închinare să se ridice o astfel de generaţie de oameni, care să se laude cu necredinţa lor? Este un lucru explicabil, dar în acelaşi timp greu de înţeles, sau mai bine zis de justificat. 
  
Pierderea credinţei, care în limbaj de specialitate se numeşte „apostazie”, este o caracteristică a lumii moderne în care trăim, care deşi se bucură de avantaje ce nu s-au mai întâlnit într-o altă epocă a istoriei zbuciumate a acestui pământ, totuşi preferă să nu mai audă de Dumnezeu, să nu mai ţină cont de poruncile, ba nici de sfaturile Sale. Dar ca acest lucru să devină o caracteristică a unei ţări ce a luptat împotriva opresiunii şi barbariei Evului Mediu, este cu siguranţă un lucru trist, care ne determină să ne gândim dacă nu cumva suntem martorii semnului „batjocoritorilor ce vor spune: Unde este Dumnezeu? Şi unde este semnul revenirii Sale?”, adică al unui semn al sfârşitului. 
  
Această lume nu se prăbuşeşte din cauza crizei financiare, sau a corupţiei, care se pare că devine generalizată, acestea fiind doar nişte simptome, nişte efecte. Cauza principală este pierderea cunoştinţei de Dumnezeu din care pleacă toate celelalte implicaţii morale, comportamentale şi altele în felul acesta, ce alcătuiesc fundamentul unei naţiuni şi prin extensie al întregii lumi. 
  
Faptul că s-a abuzat de religie în timpul Evului Mediu nu justifică în vreun fel ateismul făţiş manifestat în ultimii 200 de ani, care denotă o respingere şi o ură nu doar contra unei biserici, ci chiar împotriva noţiunii de Dumnezeu. Sloganul este „vedeţi-vă de poftele voastre, de furtişagurile, şmecheriile şi răutăţile voastre; Dumnezeu nu numai că a murit, ba chiar nici nu există!”. 
  
În concluzie, dacă te-ai săturat de religie nu ai decât să te mai uneşti cu încă vreo alte câteva persoane care cred la fel ca tine, să strângi nişte bani şi să umpli oraşul de afişe puse în locuri publice, pentru ca toţi să îţi poată urma exemplu. Poate ecoul celor care strigau „răstigneşte-L, răstigneşte-L” cu privire la un oarecare „tâmplar din Nazaret” se va repeta din nou, dar de data aceasta nu direct ci în persoana celor care se mai încred încă în El. 
  
Este păcat că Marea Britanie nu a cunoscut măcar pentru vreo câţiva ani binecuvântările unui regim ateu, aşa cum am avut noi în România. Cu siguranţă că mulţi şi-ar fi revizuit ideile înainte de a mai spune că s-au săturat de Dumnezeu. Te poţi sătura de o religie, poate chiar şi de o biserică, din raţiuni mai mult sau mai puţin obiective, dar a te sătura de Dumnezeu, de această noţiune inconfortabilă pentru cei care nu suportă ideea unei judecăţi viitoare, nesupuse corupţiei omeneşti, înseamnă nimic altceva decât să abandonezi statutul de om pentru cel de animal necuvântător. 
  
Iar orice om care alege să nu mai fie om, mai devreme sau mai târziu se va schimba cu siguranţă într-un animal sălbatic, într-un prădător fără milă. Unde nu există creaţie, va exista evoluţionism, iar unde există evoluţionism, va fi cu siguranţă o competiţie nemiloasă pentru a pune mâna pe resursele planetei, chiar dacă din cauza aceasta viaţa va fi distrusă pe pământ. 
  
Aşadar, dacă te-ai săturat de Dumnezeu, ridică piatra şi loveşte pe cel de lângă tine, fiindcă oricum dacă avem o singură viaţă, atunci merită să o trăim din plin, aşa cum se cuvine! Adică să fii primul, cât mai sus, indiferent de ce se întâmplă în jurul tău sau ce va fi după tine, sau mai bine zis „după mine potopul”. 
Referinţă Bibliografică:
Ne-am saturat de religie, ne-am saturat de Dumnezeu / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 17, Anul I, 17 ianuarie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!