AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 519 din 02 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

MUZICA CREŞTINĂ PRIMEŞTE MEDALIA ORAŞULUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Orchestra de Mandoline EuroStrings a tinerilor creştini din Salonta a atins corzile sensibile din sufletul primaruluiTörök László. Şeful Executivului local salontan a decis acordarea ”Medaliei Municipiului Salonta” orchestrei de muzică creştină a Bisericii Baptiste Betel, păstorită de Aurel Galchiş şi Florin Cociubei. ”Este cea mai înaltă distincţie pe care oraşul Salonta o acordă cetăţenilor care prin creativitatea lor, prin muncă susţinută, inteligenţă, spirit artistic, dedicaţie şi seriozitate devin ambasadorii de onoare ai Municipiului Salonta atât în ţară cât şi în străinătate”, ne-a declarat primarul în exerciţiu Török László.  
 
Plăcut impresionat de concertul extraordinar susţinut de Orchestra de Mandoline EuroStrings la Casa de Cultură ”Zilahy Lajos”, cu prilejul Serviciului Divin anual al bisericilor reunite protestante şi neoprotestante române, maghiare şi rromă din Salonta, primarul Török László a dorit să mulţumească comunităţii baptiste pentru mesajul creştin de bună convieţuire. Miercuri, 30 mai, primarul în exerciţiu s-a întâlnit cu o delegaţie a Bisericii Creştine Baptiste Betel din Salonta, prilej cu care anunţat decizia de a oferi tinerilor orchestranţi, dirijaţi de Teofil şi Marika Marişcaş, Medalia de Onoare a Municipiului Salonta.  
”Mulţumim Bunului Dumnezeu care, şi cu acest prilej, folosindu-se de oamenii de bună-credinţă din Primăria Salonta şi, în mod special, de primarul Török László, ne-a binecuvântat munca, dăruirea şi perseverenţa prin acest gest inimos, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste Betel din Salonta. Medalia de Onoare a Oraşului Salonta reprezintă pentru orchestra noastră confirmarea bucuriei cu care salontanii primesc Evanghelia Domnului Isus Hristos prin muzica creştină. Alături de Biserica Baptistă Emanuel din Tinca, păstrorită de fratele Dorin Simu, Misiunea creştină de Evanghelizare a Orchestrei de Mandoline Eurostrings din Salonta şi-a propus ca în fiecare an să răspândească Evanghelia în România şi Europa prin cântări de mandoline. Anul acesta am dus Vestea cea Bună a Evangheliei Domnului Isus Hristos în oraşele Timişoara, Cluj Napoca şi în zona de est a Ungariei iar în această vară, cu ajutorul lui Dumnezeu, Îl vom sluji pe Domnul nostru Isus Hristos prin noi concerte în Arad, Micherechi şi în alte localităţi. Medalia de Onoare a oraşului reprezintă o binecuvântare pe care Dumnezeu ne-o trimite prin inima primarului Török László, o recunoaştere şi, totodată, o responsabilizare a misiunii noastre creştine”.  
”Renumitul om de cultură francez, Victor Hugo, după decenii de experienţe artistice ca poet, dramaturg, romacier, pictor, senator şi academician, a definit superlativul diplomaţiei printr-o frază memorabilă: Muzica exprimă ceea ce nu poate fi spus şi despre ce e imposibil a tăcea. Altfel spus, oamenii de cultură sunt cei mai eficienţi şi rafinaţi ambasadori ai unei comunităţi. Când vorbim despre Orchestra de Mandoline EuroStrings din Salonta, despre mesajul creştin al artei muzicale, despre comuniunea româno-maghiară din interiorul acestei orchestre, diplomaţia astfel definită atinge superlativul. Prin Orchestra de Mandoline EuroStrings, tinerii talentaţi din Salonta fac cunoscut oraşul nostru în Timişoara, Deva, Cluj, Sălaj, Arad, Dolj, în localităţi din Ungaria şi Italia. Acesta este motivul pentru care consider că modesta noastră recunoaştere prin acordarea Medaliei de Onoare a oraşului reprezintă începutul unei colaborări de durată, în slujba lui Dumnezeu şi în folosul comunităţii muncipiului Salonta”, a ţinut să precizeze primarul Török László.  
Duminică, 3 iunie, în cadrul festivităţilor dedicate Zilelor Salontane 2012, de la ora 18:30, pe scena amenajată în piaţa agroalimentară, Orchestra de mandoline EuroStrings a tinerilor din Salonta şi Tinca va susţine un concert de muzică creştină închinat Sărbătorii Rusaliilor (Coborârea Duhului Sfânt). În deschiderea concertului, primarul Török László va înmâna pastorului Bisericii Baptiste Betel şi dirijorului orchestrei placheta cu Medalia de Onoare.  
Sorin PETRACHE  
Referinţă Bibliografică:
MUZICA CREŞTINĂ PRIMEŞTE MEDALIA ORAŞULUI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 519, Anul II, 02 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!