CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Anne Marie Bejliu         Publicat în: Ediţia nr. 579 din 01 august 2012        Toate Articolele Autorului

muşcătura vorbei nerostite
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ce facem?
Iubim iubirea, ne murim moartea pentru ca puţin mai târziu să-i readucem la liman bucuria renaşterii întru lumină şi zbor? Ne răscolim cuvintele de dor transformându-le clipă de clipă în pietre de moară sau în nisipul fin de sub talpa gândului?
Unde ne mai ascundem trupurile însetate de atingeri blânde, de iubire curată când între noi şi noi, între vis şi realitate se aştern plase imense de păianjen ţesute din jocuri mărunte, bicisnic construite pe tăvi ruginite având formele acoperite cu un strat de aur fals?
Timpul înţelegerii ne răstoarnă clepsidrele de piatră iar cristalele devin drumuri fără capăt într-o sferă atinsă cu teamă de mireanul din noi. Nu mai vrem să ne înţelegem noi pe noi darămite geometria aerului sfărâmată de cuvintele de plastic între oglinzile în care privim cu ochi uimiţi de atâta goliciune?
Alegem fuga între aripi de vultur când ciocul şi-l izbeşte de stânci. Prindem sunetul, îl lăsăm să ne îmbrace inimile şi lunecăm fărâme odată cu el. Cei mai curajoşi rămân în ciocul renăscut şi-n aripile noi, continuând mişcarea între cornul lunii şi strigătul fiarei când caută luna plină printre halouri fără culoare, fără strălucire.
Ne mai rămâne să ne privim de pe piatra de argint cu floarea vieţii în pumnii pieptului aşteptând reînflorirea.
Ştiu că ne cunoaştem doar că nu mai avem cuvinte pentru a ne defini. Aleg mersul înainte, aleg lăcaşul în care Credinţa se întrupează în fiecare fir de secundă în rugă, aleg iubirea şi o dărui... mi-o dărui cu buzele strânse dar cu surâsul interior neatins de cancerul clipei...indiferenţa şi teama de a fi ceea ce sunt.
Mâinile mi-s pline de mentă. Muşc frunzele cu bucuria flămândului şi prind răcoarea cuvântului între gând şi inimă...
 
 
câte oglinzi ca nişte cercuri închise
câte farfurii ovale în care se reflectă gura ta
şi muşcătura vorbei nerostite
şi câte cuvinte prea mici pentru a ordona arcurile durerii de a fi singur...

în coşul cu fructe amare,
rătăceşti fructul oval, dulce-acrişor al dorinţei de a fi iubit,
de a putea iubi fără acidul ironiei umanului
liniştea dintre două gânduri risipită între patru puncte cardinale
se răsfrânge superficial pe fruntea ta
până la urmă iubirea ta,
om mic şi speriat de nimicul din om,
cuprinde totul
oare te cuprinde şi pe tine? o laşi?

minutul acela e picătura de miere care fură fricii rotunjimea...
 
 
Nu poţi face nimic decât să fii tu mereu şi să laşi liber sufletul să te definească atunci când geometria aerului din palmele şi din jurul formei în care te manifeşti, îţi sărută umbra.
De celălalt nu dai dacă nu ai dat încă de tine, dacă nu te iubeşti, dacă te răneşti mereu singur/singură, dacă nu crezi în tine.
Aducem mereu de la izvor cofele pline de iubire, tandreţe şi tot mereu plângem după picătura căzută în urma paşilor noştri.
De unde bucurie dacă mereu în urma noastră lăsăm ce e mai bun să zacă în praf?
Te aduni în acele cuvinte ştiute doar de tine ca apoi, strop cu strop, să le laşi să umezească suprafeţele aride. Cândva, cineva va uita să uite, să nu privească, să zdrobească frumuseţile primite întâmplător sau nu, într-o adâncitură de pas sau pe vârful degetelor prelungi, strânse în aşteptări.
 
 
o floare şi o baghetă în formă de semilună...
în timpane răsună piatra lunii
miroase a argint şi frunză de nuc arsă
ceaiul din dar aşteaptă să fie băut
buzele răsfrânte-n aşteptarea sunetelor
colorează apatic un val...
 
17iulie2012  

Referinţă Bibliografică:
muşcătura vorbei nerostite / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 579, Anul II, 01 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!