CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 253 din 10 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Mort şi înviat!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am ascultat săptămâna trecută o emisiune la Radio Actualităţi, (cred că acest lucru s-a petrecut joi 1 septembrie crt.) în care reporterul Mădălin Iacob a luat un interviu episcopului de Maramureş, Justinian Chira, interviu care m-a impresionat în mod deosebit şi despre care doresc să spun câteva cuvinte. 
  
Prima întrebare care i-a fost adresată suna cam aşa: Cum priviţi apropierea momentului în care omul trebuie să treacă „dincolo”? 
  
Mi s-a părut complet neinspirată şi lipsită de politeţe întrebarea pentru că nici un om nu vorbeşte bucuros despre moartea sa, chiar dacă a împlinit o vârstă înaintată (episcopul are 91 de ani!). 
  
Sfinţia Sa episcopul a sărit peste partea dezagreabilă a întrebării şi a povestit că viaţa continuă şi după moartea fizică a omului iar mai departe a relatat un caz teribil de interesant. Cunoştea pe un tânăr Alexandru, un tânăr foarte credincios care fusese înscris la medicină, studiase 2 ani, s-a retras din motive personale, s-a îmbolnăvit, starea sănătăţii i s-a agravat progresiv şi în cele din urmă a decedat. Apoi deodată episcopul a fost chemat telefonic să asigure o spovedanie lui Alexandru care... înviase! S-a dus degrabă şi au stat de vorbă pe îndelete ca doi vechi prieteni. 
  
Alexandru povesteşte că înainte de a muri, s-a rugat mult la Dumnezeu pentru vindecare dar ruga lui nu a fost ascultată. Şi când a văzut că moartea se apropia implacabil de uşa lui, l-a blestemat pe Dumnezeu! 
  
Sigur că nu trebuia, dar asta am făcut, zicea el. Şi acolo sus i-a auzit pe îngeri discutând: 
  
- Ce facem cu el că nu putem să-l ducem în Rai fiindcă l-a blestemat pe Dumnezeu? 
  
- Sigur că nu putem să-l ducem în Rai dar nici în iad nu putem să-l ducem fiindcă viaţa lui a fost curată. 
  
- Atunci ce facem? 
  
- Îl trimitem înpoi să ia dezlegare de păcatul acesta greu şi apoi îl primim în Rai. 
  
Mai departe Alexandru a povestit că a văzut de la distanţă Raiul în care va intra ca un fericit şi de acolo de sus a văzut şi lumea noastră pământească. 
  
Episcopul l-a spovedit după care s-au despărţit îmbrăţişîndu-se. Peste câteva zile episcopul a fost anunţat de moartea, cea de a doua moarte a lui Alexandru, şi a participat la înmormântarea sa.  
  
Cred că Dumnezeu din marea sa iubire faţă de noi oamenii care nu avem o credinţă aşa de puternică, îngăduie din timp în timp să întâmple astfel de lucruri, cu totul neobişnuite, ca să ne convingem şi mai mult de adevărurile de necontestat ale sfintei Biblii şi să nu mai privim moartea ca o fatalitate inevitabilă: „Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3.16). 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Mort şi înviat! / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 253, Anul I, 10 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!