Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 335 din 01 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

MOMENTE IMPORTANTE DIN ANUL CARE A TRECUT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimaţi autori şi colegi în arta scrisului,  
 
La final de an 2011 simt nevoia să vă împărtăşesc direct mai multe impresii şi simţăminte culese de-a lungul perioadei care a trecut, precum şi câteva gânduri sau planuri pentru viitor. În primul rând, ţin să vă mulţumesc pentru contribuţia constantă pe care o aveţi prin publicarea de articole şi materiale în cadrul revistei Confluenţe Literare. Dumneavoastră daţi viaţă şi conţinut acestei publicaţii, fără de care ea ar redeveni un blog anonim pe Internet!  
 
În ceea ce mă priveşte, acest proiect a depăşit cu mult aşteptările pe care le-aş fi putut avea, chiar şi în cele mai optimiste aşteptări. Mă veţi crede sau nu, pentru mine a fost imposibil să prevăd această evoluţie explozivă a publicaţiei în cursul anului 2011. Ca scurt istoric al evenimentelor mai importante ale acestui an, vă voi reda câteva momente care au marcat această evoluţie:  
 
- 01 ianuarie 2011: decizia de a începe un proiect informatic original (programare de la zero) pentru revista Conexiuni Creştine Contemporane (conexiunicrestine.ro) , care apărea deja de peste trei ani;  
 
- 17 ianuarie 2011: finalizarea dezvoltării nucleului program şi mutarea conţinutului constând din peste 1500 de articole în noua structură, articole rezultate în urma colaborării cu revista prietenă Phoenix Mission (phoenixmission.org) şi cu directorul ei, Octavian Curpaş; schimbarea de „brand” în Conexiuni Contemporane (conexiunicontemporane.ro)  
 
- februarie 2011: începerea colaborării cu George Roca prin preluarea de materiale distribuite prin poşta electronică; perfecţionarea platformei software pentru preluarea eficientă a acestor materiale;  
 
- 07 martie 2011: schimbarea de „brand” în Confluenţe Literare (confluente.ro), ca urmare a „laicizării” profilului de publicaţie şi schimbării orientării către identificarea şi promovarea valorilor româneşti autentice; perfecţionarea platformei software pentru a permite publicarea directă de autori;  
 
- 01 iunie 2011: renunţarea la publicarea intermediară şi trecerea la publicarea directă de către autori; emiterea a peste 100 de conturi de autor pentru persoanele care aveau deja publicate articole; remedierea deficienţelor software constatate şi adăugarea de noi facilităţi de promovare prin Internet;  
 
- iunie - octombrie 2011: adăugarea de noi autori, îmbunătăţirea design-ului şi perfecţionarea soluţiei software;  
 
- noiembrie 2011: limitarea adăugării de noi autori, acest lucru necesitând recomandarea în scris a unui autor deja existent; notificarea din partea furnizorului de servicii de găzduire a server-ului că trebuie mutată în altă parte revista din cauza volumului mare de articole şi a creşterii traficului;  
 
- decembrie 2011: mutarea server-ului în Germania, fapt ce a presupus configurarea noului server, ajustarea soluţiei software, plus multe alte operaţiuni de adaptare;  
 
- 15 decembrie 2011: începerea activităţii pe noul server, testarea finală a migrării, realizarea ultimelor „retuşuri” software şi de design;  
 
- 19 decembrie 2011: intrarea în competiţia desfăşurată de către radardemedia.ro, unde în prezent suntem pe locul patru, cu scopul calificării la etapa finală din ianuarie 2012.  
 
Toate aceste activităţi au fost desfăşurate de către mine, inclusiv plata server-ului în Germania, fără a avea pretenţii financiare din partea dumneavoastră, aceasta fiind „politica” mea în privinţa gestiunii revistei până în clipa de faţă. Doresc să precizez că nu am avantaje materiale de pe urma acestei activităţi, am altă profesie şi trebuie să îmbin „artistic” calitatea de coordonator al publicaţiei, cu cea de autor de articole şi cu profesia din care îmi câştig existenţa.  
 
Poate vi se pare utopic, dar acest proiect este cu adevărat dedicat promovării valorilor autentice având specific românesc, pentru cultivarea laturii artistice şi a creativităţii literare, ca un model pentru toţi românii din ţară şi din străinătate. Personal, cred în renaşterea României, într-o revitalizare a sufletului românesc, în valorile democratice şi în depăşirea perioadei cenuşii a postcomunismului. Acestea sunt de fapt valorile pe care am dorit să le imprim revistei şi privind la ceea ce scrieţi dumneavoastră, pot spune că am reuşit.  
 
Este posibil ca unele persoane să fi fost adăugate în lista de autori fără a avea o cerere în acest sens, aşa cum am procedat la început. Am rugămintea să îmi comunice prin e-mail dacă mai doresc deţinerea unui cont de autor în continuare, fiindcă doresc în mod special să promovez autorii care sunt activi, precum şi articolele scrise de către aceştia.  
 
Este posibil ca alte persoane să deţină conturi pe care nu le-au folosit. În perioada următoare voi şterge toate aceste conturi, din raţiuni similare. Nimeni nu este obligat sau forţat să rămână autor la revista Confluenţe Literare.  
 
Am trecut la un sistem „semi-închis” de adăugare de autori, prin urmare voi adăuga autori doar pe baza recomandării dumneavoastră, a ataşării unui profil de autor şi a mai multor materiale cu titlu de exemplu. Dacă veţi garanta pentru partea a doua, voi accepta acest lucru, însă nu doresc ca ulterior să retrag conturi de autor deja emise din raţiuni de conţinut necorespunzător. Până acum nu am făcut acest lucru, dar pe viitor este posibil.  
 
Privind regulile de conţinut, aşa cum am spus, nu doresc vulgaritate, limbaj trivial şi politică la nivel de „stradă”. Urmează un an electoral şi nu vom putea ignora acest lucru, dar este indicat să evităm acele subiecte care vor „încinge” mediile de presă sau de televiziune. Aceasta nu înseamnă că trebuie să ignorăm evenimentele, dar să căutăm să prezentăm obiectiv, fără partizanat şi fără prozelitism pentru una dintre părţi. Nu ştim cine va câştiga şi este mai bine aşa.  
 
După cum ştiţi, ne aflăm în mijlocul unei competiţii media şi este posibil să ne calificăm pentru etapa finală din ianuarie 2012. De aceea, vă rog în modul cel mai stăruitor să postaţi frumos, să vă editaţi materialele înainte de publicare pentru a nu fi greşeli ortografice sau de aliniere şi să scrieţi articolele într-o manieră atractivă. Pot să apreciez mai mulţi autori care au nişte postări excelente, dar există şi autori care postează mai neglijent. Vă rog să nu trataţi revista Confluenţe Literare ca pe un blog personal. Chiar dacă nu avem editori, totuşi statutul de revistă ne obligă să fim atenţi la acest lucru.  
 
În perioada actuală de precalificare şi mai ales în cea finală, am rugămintea să invitaţi pe cei cunoscuţi să ne voteze, mai ales că suntem singurii reprezentanţi ai genului literar la secţiunea de Reviste online. Nu doresc să comentez asupra publicaţiilor cu care suntem în competiţie, dar dacă nu vom reuşi să ne mobilizăm, nu vom putea câştiga.  
 
Dar de ce să câştigăm? Sau mai bine zis, ce beneficiu vom avea?  
 
În primul rând, printr-o posibilă câştigare a acestui premiu, rating-ul publicaţiei va creşte semnificativ şi confluente.ro va deveni cunoscută în spaţiul românesc. Implicit, dumneavoastră şi articolele dumneavoastră vor avea un rating mai mare şi veţi deveni mai cunoscuţi unui segment de audienţă mult mai larg. Practic, vom ieşi din anonimat, ceea ce înseamnă mare lucru.  
 
În momentul de faţă, când ştirile mondene stăpânesc aproape deplin media românească, iar prostul gust este ridicat şi adulat, confluente.ro va apărea într-un contrast izbitor şi va atrage în mod pozitiv atenţia. Astfel, nu numai noi, dar toate publicaţiile care promovează acest gen artistic vor avea şansa să se facă în mod progresiv cunoscute. În plus, toţi ceilalţi autori asemenea nouă vor simţi un îndemn puternic de nu abandona şi de a ni se alătura prin ceea ce publică în diferitele reviste sau bloguri la care colaborează sau scriu. Adică va fi un punct de început pentru un alt gen de media. De aceea, vă rog să priviţi această competiţie ca aparţinând deopotrivă la toţi cei care sunt autori şi simpatizanţi ai revistei Confluenţe Literare. Sunt multe planurile pe care le am în vedere pentru anul următor, dar vi le voi dezvălui în mod progresiv la momentul potrivit.  
 
În altă ordine de idei, dacă aveţi cunoştinţă de persoane talentate, care aderă la valorile mai sus enunţate, care simt o vie dorinţă de refacere morală a spaţiului românesc, vă rog să mi le recomandaţi pentru a le adăuga la colectivul deja existent. Însă nu doresc extinderea cercului de autori în mod nenecesar, ci mai degrabă aş dori să ne îmbunătăţim progresiv modul în care scriem şi fiecare dintre noi să aibă tot mai mulţi cititori. De aceea, vă încurajez să abordaţi mai multe genuri, să vă adaptaţi stilul de scriere şi să nu vă limitaţi doar la o singură „rubrică”. Nu există limită de creştere în arta scrisului.  
 
De asemenea, încurajez promovarea publicaţiilor similare prin articole şi materiale publicitare. Cred că într-un fel Confluenţe Literare este chemată să deschidă calea către zeci de publicaţii prietene ce se află în anonimat, către bloguri realizate de către oameni cu talent, fapt pentru care vă rog să promovaţi acest gen de publicaţii.  
 
Încă un lucru pe care l-am observat. Este mai bine să postaţi câte un articol pe zi şi de-a lungul a mai multe zile, decât să le postaţi o singură dată în decursul aceleiaşi zile. Numărul de cititori va fi mult mai mare şi veţi permite derularea completă a „ciclului de viaţă” al unui articol. Mai precis, orice articol trebuie să beneficieze de „perioada de glorie” de pe prima pagină. Nu-i scurtaţi acest moment de glorie prin postarea imediată a altui articol. Lăsaţi-i măcar o zi să se „bucure” de acest lucru.  
 
Nu trataţi articolele ca fiind nişte simple „bucăţi de informaţie” postate mai mult sau mai puţin neglijent într-un blog al tuturora. Orice articol autentic este un fragment din sufletul dumneavoastră, o parte a universului interior. Şlefuiţi atent înainte de a expune public aceste obiecte de mare preţ.  
 
Ca autor, vă spun că timpul de şlefuire, adică stilizare, corecţie etc., este aproximativ egal cu cel de scriere. Trataţi articolele şi scrisul ca pe un dar divin prin intermediul căruia vă puteţi expune lumina din suflet şi puteţi ajuta la zidirea semenilor, la renaşterea lor spirituală şi la promovarea binelui în această lume.  
 
În ceea ce mă priveşte, eu aşa scriu, iar orice articol îl preţuiesc ca pe o nestemată de mare valoare. Nu blogaţi, ci scrieţi. Aici este diferenţa fundamentală dintre un blogger şi un scriitor. Dumneavoastră sunteţi scriitori şi nu bloggeri, de aici vine şi diferenţa fundamentală dintre cele două forme de comunicare: blog şi scriere artistică.  
 
Şi la final de mesaj, vă voi împărtăşi alte câteva valori în care cred şi la care m-aş bucura să aderaţi într-o măsură mai mare sau mai mică şi dumneavoastră:  
 
- Iubesc noţiunea de om şi caut să îi descopăr frumuseţea cu fiecare lucru pe care îl aştern pe hârtie sau îl public pe Internet;  
 
- Iubesc faptul că sunt român şi cred în faptul că naţiunea noastră va renaşte;  
 
- Cred că lumina este mai puternică decât întunericul, creativitatea se va impune în faţa mediocrităţii, iar scrierea artistică va da la o parte noroiul comunicării suburbane;  
 
- Cred că există o parte luminoasă în fiecare om şi în fiecare român, care prin cultivare va aduce o revoluţie profundă a societăţii noastre;  
 
- Nu cred în sfârşitul lumii în 2012, dar cred în apusul unui ev întunecat în măsura în care vom privi către lumină.  
 
Mă opresc aici, pentru a nu plictisi cu prea multe detalii, dar în orice caz vă consider parteneri în acest proiect media, vă respect, şi fără accente emfatice fără sens, vă consider ca fiind prieteni dragi pe care vă preţuiesc şi vă iubesc în modul cel mai sincer. Sunt idealist? Poate, dar doar aşa are farmec viaţa!  
 
Închei aici „scurtul” meu mesaj, dar nu înainte de vă ura „SĂRBĂTORI FERICITE” şi „LA MULŢI ANI!” alături de cei dragi, multă fericire şi binecuvântare în noul an!  
 
Fie ca lumina divină să strălucească în inimile dumneavoastră şi ale românilor de pretutindeni!  
 
Cu mult drag,  
 
Octavian Lupu  
 
Bucureşti  
 
22.12.2011  
 
Mesaj către autori 05.01.2012  
 
Subiect: Solicitare de sustinere in competitia organizata de catre Radar de Media  
 
Stimaţi autori şi colegi în arta scrisului,  
 
Vă scriu aceste rânduri la început de an cu dorinţa de a vă împărtăşi cele mai calde sentimente pe care le am şi bucuria mea de a fi împreună în cadrul proiectului Confluenţe Literare. Când privesc retrospectiv la evoluţia revistei în ultimele şapte luni, nu pot decât să fiu peste măsură de plăcut impresionat, fiindcă pentru prima dată am avut şansa de a nu mai fi singur pe Internet, de a aduce împreună atât de multe talente şi deopotrivă, atât de multă dăruire.  
 
Este posibil ca acest gen de abordare a artei scrisului să nu mai fie la modă în timpurile pe care le trăim. Personal, cred că orice gen de exprimare artistică îşi atinge cota maximă într-o anumită perioadă istorică, ulterior talentul constând în a conserva tonurile fundamentale din respectiva epocă, adaptate bineânţeles la perioada contemporană artistului sau scriitorului. De aceea, pentru mine modele lăsate de autorii „clasici” reprezintă o referinţă continuă la care mă raportez constant.  
 
În momentul de faţă revista noastră se află într-o competiţie media în cadrul secţiunii „Cea mai citită revistă online”, ocupând locul întâi în a treia zi de la demararea etapei finale. În ceea ce mă priveşte, am făcut tot ce am putut mai bine pentru promovarea publicaţiei prin intermediul mai multor canale de comunicare virtuale, precum şi prin „reţeaua” de cunoştinţe şi prieteni.  
 
În primul rând doresc să priviţi această competiţie ca fiind a întregii echipe de autori de la Confluenţe Literare şi nu doar a mea, în calitate de coordonator al publicaţiei, fiindcă în cazul în care revista va rămâne pe locul întâi beneficiul va fi al fiecărui autor prezent în paginile revistei. De aceea, felicitările pentru calificare şi pentru eventuala premiere vă aparţine deopotrivă, fapt pe care îl voi reflecta la final în cazul în care se va câştiga această competiţie.  
 
Fiind o singură persoană, mai mult decât am realizat până în prezent, fapt pentru care vă solicit în modul cel mai amabil sprijinul pentru promovarea votării publicaţiei Confluenţe Literare folosind reţelele de socializare în genul Facebook, prin e-mail, precum şi prin intermediul cunoştinţelor şi colegilor dumneavoastră. Aşa cum mă aşteptam, competitorii noştri cei mai puternici vin din domeniul ştirilor de divertisment şi al audiovizualului, diferenţa fiind tot mai redusă pe măsură ce trec zilele.  
 
Din câte ştiu nu există beneficii financiare dacă se câştigă competiţia, ci doar şansa afirmării în spaţiul public românesc. Prin urmare, avem şansa de a ne afirma ca autori înaintea unui auditoriu mult mai vast.  
 
Dacă mă veţi lăsa singur în această campanie media, atunci cu siguranţă că această competiţie va fi pierdută în cele din urmă. Nu este nimic dacă se va întâmpla acest lucru, dar în general nu îmi place să pierd competiţiile la care iau parte. De fapt, ca să fiu sincer, nu îmi place să pierd niciodată, însă ştiu să accept realitatea, dar numai după ce am dus lupta până la final.  
 
Pentru promovarea media aveţi elementele de conţinut în post-scriptum-ul la prezentul mesaj. Vă mulţumesc pentru colaborarea dumeavoastră.  
 
Vă doresc o zi cât mai frumoasă!  
 
Cu o sinceră simpatie,  
 
Octavian Lupu  
 
PS.  
 
„Va rugam sa ne sustineti in finala competitiei “Premiile Online Radar de media” votand aici la sectiunea 11, la pozitia confluente.ro, singura revista literara online aflata in competitie . Va multumim pentru votul dumneavoastra.  
 
http://www.radardemedia.ro/2012/01/03/finala-premiile-online-radar-de-media-2011-voteaza-aici/#polls-66”  
 
Bucureşti  
 
05.01.2011  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
MOMENTE IMPORTANTE DIN ANUL CARE A TRECUT / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 335, Anul I, 01 decembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!