CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Gigi Stanciu         Publicat în: Ediţia nr. 735 din 04 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

ESEU ÎNTOCMIT PE BAZA UNUI CITAT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Batala Izabela Maria  
  
Clasa a XI-a D  
  
 
  
Computerul  
  
Computerul va universaliza nevoia de dialog a fiinţei umane intr-o formă contemporanăƒ, dar mai ales in forme ale viitorului comunicaţional. La fel ca dialogurile platoniciene, poate nu va formula concluzii şi va păƒstra cu grijムfrumuseţea şi bogăƒtia limbii naturale”...  
 
 
Cerinţe :  
 
Evidenţiaţi rolul computerului în facilitarea comunicării inter-umane  
Precizaţi asemănările dintre computer şi dialogurile platoniciene  
Prezentaţi rolul tehnologiei informaţionale în procesul de democratizare socială.  
 
 
Conform dicţionarului, computerul este un aparat electronic de făcut calcule sau de controlat operaţii care sunt accesibile în termeni numerici sau logici, dotat cu memorie şi cu mijloace multiple de tratare a informaţiilor. Acest aparat, aparent atât de simplu de definit, are o mare influenţa în viaţă omului, manifestându-se în majoritatea domeniilor ei.  
 
Unul dintre cele mai importante roluri îl are în facilitarea comunicării inter-umane. Comunicarea este fluxul vital care face posibile performanţele unei organizaţii, este cea care crează comuniunea şi comunitatea, este cea care realizează într-o măsură mai mare un sistem de relaţii decât o cantitate de informaţii. Procesele de comunicare umană sunt indispensabile în constituirea oricărui grup social.  
 
Calculatorul facilitează comunicarea prin accesul rapid şi precis la informaţii şi printr-o reţea extinsă de utilizatori. Pe aşa-zisele siteuri de socializare discuţiile par interminabile, putând fi asemănate cu dialogurile platoniciene (dezbateri, niciodată încheiate în întregime, asupra problemelor eterne ale universului, societăţii şi omului). Nu întâlnim în dialoguri soluţii definitive deoarece, după cum a conştientizat şi Platon, acestea sunt efemere, doar întrebările şi problemele rămânând pentru vecie.  
 
Tehnologiile informaţionale putem spune că au un rol principal în procesul de democratizare socială. Omul este un organism cu calităţi perfectibile, iar în momentul în care este expus unei cantităţi uriaşe de cunoştinţe (pe care computerul le poate oferi) are posibilitatea de a stoca şi de a reutiliza informaţiile stocate; astfel omul poate să devină mai încrezător în forţele proprii şi astfel să ceară şi să cucerească puterea care i se cuvine de drept şi poate înlătura abuzurile sau alte forme de încălcare a drepturilor.  
 
Tehnologia a avut şi are încă o dezvoltare spectaculoasă şi fascinantă.  
Timpul schimbă totul în trecerea sa, iar omul nu poate face decât ceea ce a făcut dintotdeauna, să se adapteze.  
  
 
Referinţă Bibliografică:
ESEU ÎNTOCMIT PE BAZA UNUI CITAT / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 735, Anul III, 04 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!