CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 652 din 13 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

MM NEWS: PATRIARHUL ROMÂNIEI SI MITROPOLITUL CEHIEI SI SLOVACIEI VOR PARTICIPA LA SĂRBĂTOAREA SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA DE LA IASI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Revista Confluente Romanesti va anunta ca in perioada 12-15 octombrie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Arhiepiscopia Iaşilor, însoţit de Preafericitul Părinte Hristofor, Mitropolitul ţinuturilor Cehiei şi Slovaciei, cu prilejul sărbătoririi la 14 octombrie a Sfintei Cuvioase Parascheva, patroana spirituala a Moldovei.Potrivit comunicatului Biroului de Presa al Patriarhiei Romane, vizita va cuprinde urmatoarele momente principale:
-Sâmbătă, 13 octombrie 2012, orele 9.30, în Catedrala mitropolitană din Iaşi va avea loc primirea oficială a Patriarhului României şi a Mitropolitului Cehiei şi Slovaciei. Cu acest prilej va fi oficiată o slujbă de Te Deum. În continuare, de la orele 10.00, va avea loc sfinţirea şi inaugurarea noului sediu al Policlinicii Centrului Medical Providenţa al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi vor fi vizitate Casa Diaconia – Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socială şi Educaţie şi biserica Sfântul Sava.
De la orele 11.30, va fi sfinţită biserica Intrarea Domnului în Ierusalim - Flora din municipiul Iaşi, iar la orele 15.00 va avea loc o vizită la spitalul Providenţa al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
-Duminică, 14 octombrie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Preafericitul Părinte Mitropolit Hristofor vor oficia Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva înconjuraţi de ierarhi din ţară şi străinătate, pe un podium special amenajat în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi.
-Luni, 15 octombrie 2012, Patriarhul României şi Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei vor participa la Sfânta Liturghie la mănăstirea Văratec şi vor vizita căminul de bătrâni Monahia Nazaria al acestei mănăstiri.În cursul serii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Preafericitul Părinte Mitropolit Hristofor vor reveni la Bucureşti
.

Revista Confluente Romanesti prezinta 15 sfaturi de care sa tina seama pelerinii Sfintei Parascheva ,sugerate de doxologia.ro :


Dacă v-aţi propus să vă întâlniţi cu Sfânta Parascheva în zilele serbării ei şi să o cinstiţi cu închinare la sfânta sa raclă, iată ce ar fi bine să ştiţi înainte de a vă aşeza la rândul de aşteptare:


1. Încercaţi să fiţi odihniţi. Să fiţi pregătiţi pentru mai mult ore de aşteptare.
2. Mai luaţi pe cineva cu dumneavoastră: soţ, soţie, alţi membri ai familiei, prieteni etc.
3. Să fiţi bine îmbrăcaţi şi să aveţi o căciulă călduroasă. Împortant e să vă fie cald, nu să arătaţi bine.
4. Să aveţi încălţări de iarnă, mai ales dacă va trebui să aşteptaţi pe timpul nopţii.
5. Să aveţi o umbrelă sau o pelerină de ploaie.
6. Să aveţi un rucsac ori o geantă cu apă şi gustări, poate şi nişte dulciuri. Chiar dacă vă propuneţi să postiţi, e bine să aveţi nişte apă şi ceva de mâncare, în caz că e nevoie.
7. Încercaţi să vă menţineţi într-o stare de rugăciune. Să aveţi o carte de rugăciuni, iar dacă nu, să încercaţi să rostiţi necontenit, în taină: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!" ori "Sfânta Cuvioasă Parascheva, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!".
8. Discutaţi politicos cu cei din jur, dar nu vă întindeţi la vorbă. Nu uitaţi pentru ce v-aţi asumat această osteneală!
9. Fiţi buni şi săritori, dacă cei din jur au nevoie de ceva şi îi puteţi ajuta.
10. Dacă sunt copii în jur, oferiţi-le dulciuri sau chiar un bănuţ. Spuneţi-le că e dar de la Sfânta Parascheva.
11. Nu ezitaţi să cereţi orice informaţii aveţi nevoie de la punctele de informare, jandarmi, voluntari sau alţi pelerini.
12. Rândul la care se aşteaptă este un loc sigur. Veţi vedea ce oameni minunaţi veţi întâlni acolo!
13. Ca în orice situaţie de aglomeraţie, ţineţi banii la loc sigur şi nu expuneţi obiecte de valoare.
14. Când ajungeţi la raclă, bucuraţi-vă de întâlnirea cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, dar nu zăboviţi prea mult. Gândiţi-vă şi la cei care mai au ore de aşteptat.
15. Păstraţi şi duceţi acasă bucuria întâlnirii întru osteneală cu Sfânta Cuvioasă Parascheva.


by MARIN MIHAI  

HAI,ROMANIA ! - http://mihaimarin.wordpress.com  

 

******* IMPORTANT-  

wwwwwHHHAha  

În virtutea finalizării vol. I al antologiei MERIDIANE LIRICE 2012, aşteptăm cu plăcere materialele dumneavoastră, pentru înscrierea în vol. II al Antologiei Universale a Poeziei Româneşti Contemporane MERIDIANE LIRICE 2013. (10 texte - poezii, CV scurt 1/2 - 1 pagină A4, foto şi, eventual 1-2 referinţe critice la textele dvs, inclusiv date de contact - adresa poştală şi un nr. valid de telefon - DATE CE VOR RĂMÂNE STRICT CONFIDENŢIALE). Vă aşteptăm!
Cu preţuire, Gheorghe A. Stroia

PS: În ideea în care consideraţi utilă continuarea unui astfel de proiect (vol. I MERIDIANE LIRICE - 124 de poeţi contemporani), vă rog să distribuiţi doar celor cu adevărat valoroşi şi dragi (prin scrierile lor) sufletelor dumnevoastră. ÎNSCRIERILE până CEL MAI TÂRZIU 1 MAI 2013. LOCURILE SUNT LIMITATE.

--  

PACE, LUMINA, BUCURIE !

GHEORGHE A. STROIA
tel: 0741-078.627, 0374-064.594
28/30 Siret, 625100 Adjud, Vrancea
 
 

 

*****  

MARIN MIHAI-INVITATIE PENTRU VOI  

 

Ne auzim la radio,  

pe www.prodiaspora.de ,  

la emisiunile:  

- HAI,ROMANIA ! -luni, orele18.00 RO  

-MICHAEL SHOW-miercuri,orele 18.00 RO  

Va astept cu  

-poezii,  

-anunturi aparitii carte  

-cronici  

-mesaje  

-dedicatii muzicale  

contact colaborare:  

marinmihai@prodiaspora.de  

 

Referinţă Bibliografică:
MM NEWS: PATRIARHUL ROMÂNIEI SI MITROPOLITUL CEHIEI SI SLOVACIEI VOR PARTICIPA LA SĂRBĂTOAREA SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA DE LA IASI / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 652, Anul II, 13 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!